Opsamling 2

SF har fået ny formand i dag den 13. oktober 2012. A. Vilhelmsen forklarer efterfølgende offentliggørelsen af valget, at hun (ikke alene) nu skal til “at ligge linjen” for SF.

Bare overlæggeren nu ikke ligges for højt. Hvad siger du? Var der forkert?

Trist nok, at formanden ikke ved det hedder lægge, når aktivitet er involveret, altså lægge linjen. Og ligge når aktiviteten har fundet sted. Hun lægger linjen og når det er sket ligger den.

Men at kende forskellen er ikke længere moderne.

Før den første vinter

BirchBirchDen 25. oktober om formiddagen er det ret fint vejr. Et birketræ på vejen stråler efterårsgyldent, men hvis vejrudsigten står til troende, vil alle bladene blive blæst af i løbet af nogle dage.

Begge billeder kan ses i lidt større udgaver ved at klikke på dem.

 

Stavning i et læserbrev

Jeg var lidt tidligt oppe, avisen var ikke kommet, måtte nøjes med en lokalavis, faldt over et læserbrev fra en socialrådgiverstuderende, der næppe synes det var umagen værd at bruge stavekontrollen, når han skrev til det offentlige rum. Følgende kunne nemlig læses:

 • uden nogen syndelig grund
 • har færdes i … i 6 år
 • kunne have skrevet nummerne ned
 • der føler sig forudlempet af

Måske bliver disse stavemåder rigtige i næste udgave af Retskrivningsordbogen.

Halloween

Jeg skal da ellers love for der er græskar i Tivoli. Her kommercialiseres Halloween eftertrykkeligt, til tider er udstillingen dog charmerende.

Halloween

Men hvad i alverden skal vi dog med den græskarskik? Som bekendt er det altid Halloween den 31. oktober. Og det er derfor let morsomt, at Tivoli, der har haft græskar på programmet en stor del af oktober, lukker herfor den 28. Håber Tivoli har tjent godt – og især de mange, der har købt plads i eller til en bod.

På gensyn til jul!

 

 

 

Forresten var der også store græskar at se. Således denne kæmpe på godt 450 kg. Bemærk det lille græskar på det store.

Halloween

Tags: , , , ,
Forrige post

Is it scam?

Næste post

Birketræ i efterårssol

Comments

 1. Svar

  A. Vilhelmsen følger ikke med på Ellens blog; hun har lige haft en post med forskellen på ligge og lægge, og den var god at få forstand af, hvis man ikke kender forskellen (det gør jeg nu og har altid gjort det).

  Før den første vinter: Det har været en rigtig smuk dag med solskin, men for pokker hvor det blæser. Jeg kunne godt mærke at jeg havde modvind på min 10 kilometer cykeltur hjem fra arbejde.

  Stavning i et læserbrev: Det er rystende, at de studerende ikke kan omgås sproget bedre. Det må være fordi de ikke har lært det ordentligt folkeskolen.

  Halloween: Jeg synes Halloween er ved at tage lidt overhånd; det er overalt selv i kirken. Det er da fjollet at Tivoli ikke holder åbent en uge længere, så de kan få selve den 31. oktober med. Det er et fantastisk kæmpegræskar. Jeg må se at nå en tur i Tivoli inden de lukker.

  1. Svar

   Der er rigtig mange, herunder SF-formanden, der kunne have gavn af at læse om sproget på Ellens blog, men de ved det nok ikke. Modvind giver god motion! Jeg tror heller ikke stavning læres ordentlig i flkets skole, og jeg tror også at for mange finder det ligegyldigt, iden forstand, at de ikke har megen bevidsthed herom. Og det er nødvendigt – ellers finder man jo aldrig ud af man skal slå ord op. Håber du når i Tivoli – hvis du har et årskort, da jeg synes det er rigeligt i overkanten at give 95 kr. for at se på græskar. Det var vist nok entreen i sommer.

 2. Svar

  Jeg hørte også Vilhelmsen sige “ligge” og tænkte som du, nådada, er vi nået dertil, eller er det bare en Fynsk dialektal variant. Nå pyt, det er ikke det vigtigste. Det mærkeligste her, synes jeg, er, at Vilhelmsen ikke har forudset den kattepine, som hun vil være i fra nu af til SF vælter Helle Thorning og går over på Francois Hollande’s hold.

  Angående Halloween anser jeg det for en dårlig udtale af Alle Heeelgen- s-aften, som er “i begyndelsen af November” (vistnok den første Søndag eller den 2. November).

  Det er vigtigt at have nogle mærkedage om efteråret, og hvis der ikke var nogen, måtte vi opfinde nogle flere. Husk også Mortensaften, Mortensgås! ikke and 🙂 – og hov hov! Thanksgiving har vi vist glemt. Og så kan man bruge sidste del af November til at gøre klar til Advent!

  Det værste ved den slags er, at det kun er sjovt når man er mange og der er mange Danskere, som af den ene eller anden grund ikke har venner og bekendte som gider være med på spøgen 🙂

  1. Svar

   Om kattepinen: der er forskel på valgkampretorik og realpolitikretorik, hvilket nok går op for den gode formand på et tidspunkt. Mærkeligt at vi nu pludselig lægger vægt på Hallohelgensdag, når vi ellers ikke går op i alleween. Det er fint med mærkedage om efteråret, men er det egentlig ikke ligegyldigt. Vi har jo forladt fejringen i oprindelig betydning, som med de fleste forårshelligdage. Glæder mig at Mortensgås er i et ord, når det ellers er Mortens (og ikke Oles) and, der omtales mest. Gås er for dyr som hverdagsmad, tror jeg, derfor forandringen.
   Siger du at vi danskere ikke er gode til sammen at holde traditioner i hævd? I så fald er jeg enig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *