Opsamling 3

Tiden har det med at gå hurtigt, oplevelsesmæssigt, og jeg ser sagtens, at jeg ikke har prioriteret blogland højt i den forgangne uge, men her er en lille opsamling.

Trafiktumber

Forleden var jeg på vej hjem i bil lidt efter 18.30. Toget fra Roskilde kommer 18.36, men bommene går ned i god tid. Jeg vidste det godt, men håbede jeg kunne nå forbi. Men nej, små 100 meter før begyndte signalet at blinke rødt. Jeg standsede (naturligvis), men fra den modsatte side kørte to biler over lige inden bommene gik ned (men klart efter lyset viste stop). Lidt efter kom den rigtige trafiktumbe farende. Han lavede lige en gang slalom – og kørte uden om bommene og over for rødt og bomme. Trafiktumber – i forskellige grader, men begge forseelser er vel takseret til et klip i kørekortet.

Særligt sensitive børn

Det er gået op for mig, at der er et særligt og medfødt karaktertræk, der er benævnt “Den sensitive person”. Jeg har lige anskaffet en bog af Aron, Særligt Sensitive Børn.

De personer, der er særligt sensitive, udgør 15-20% af befokningen – og de har tidligere været karakteriseret med andre ord end det anvendte. Men netop den nye betegnelse giver god mening.

Det væsentlige i sammenhængen er at hjælpe børn til at hamle op med en overvældende verden.

Jeg vender tilbage med mere om dette personlighedstræk ved en senere lejlighed.

Kender du særligt sensitive personer?

Madspild

Madspild er ret vigtigt at forholde sig til. Meget store dele af jordens mad går til spilde. En fakta-butik bidrog særpræget til det i sidste uge. Store portioner klementiner, appelsiner og gulerødder var stillet ud foran butikken. Da vi kørte derfra var det 10 frostgrader.

Det er vist ikke så godt.

Tennis og håndbold

Der er set nogle få vm-håndboldkampe og nogle tenniskampe fra Australian Open. Særligt spændende var det at se Sloane Stephens (19 år) slå Serena Williams ud i kvartfinalen. Her er et par billeder fra TV.

Sloane Stephens and Serena Williams

Medens resultatet endnu er ukendt.

Sloane Stephens

Sloane læser vist nok på en smartphone umiddelbart efter sejren.

Serena Williams

Taberen forlader banen – lettere rystet!

Stress og fysisk træning

Berlingskes kronik den 21. januar 2013 af Umahro Cadogan og Majken Matzau havde følgende overskrift:

Motion mod stress er katastrofalt.

Der blev i den grad råbt vagt i gevær, idet der gives eksempler på at Jobcentre synes deres kunder i nogle tilfælde skal beordres 10 timer på motionscenter om ugen – hvor de selvfølgelig knokler. Og netop det skader, idet der ikke er muligheder for at komme sig efter hård træning, som en konsekvens af effekten af for meget stress.

Det der er brug for er en stille og rolig tilværelse med “skovtid på recept”. Til man er kommet sig. Først derefter kan hård træning være en mulighed igen.

Varepris og kilopris

Når 1100 gr ost koster 45 kr, ville man forvente en kilopris under 45 kr, men et særligt udregningssystem i Netto bevirker at kiloprisen er 48,63. Jeg synes godt om princippet: jo større vægt jo billigere i forhold til kiloprisen!

Følger for eller efter orkan

Naturligvis er det let nok at komme til at udtrykke sig forkert, men når en af vejrdamerne, der viser billeder af følgerne (ødelagte huse) efter orkanen der ramte USAs østkyst med ødelæggende kraft sidste år, introducerer indslaget med at tale om følgerne for orkanen, må det siges at være noget vrøvl.

Vinter i Ramsømagle

Tags: , , , , , ,
Forrige post

Parsley

Næste post

It Is Cold To Be A Bird

Comments

 1. Svar

  Trafiktumper vil der altid være, men jeg må indrømme, at jeg forstår disse togsyndere, for bommen går altså ned i Havdrup, når toget kører fra Gadstrup (eller Ll. Skensved) … man venter og venter og venter og venter – det er SÅ irriterende; jeg har selv haft lyst til at gøre det samme, men har dog holdt mig i skindet 🙂
  Jeg er nødt til at vide, hvad der ligger i at være særlig sensitiv, før jeg kan svare. Er det følsom for stemninger? Ekstra meget empati? Kan ikke klare for mange indtryk af gangen?

  DR-sprogforbistringer er en næsten daglig foreteelse – denne her var slem – men egentlig også lidt morsom …

   • Jørgen
   • 28. januar 2013
   Svar

   Det er irriterende at vente på toget, når man skal frem i verden. Dine bemærkninger får mig til at tænke på en genbo her, der fik en blodprop en formiddag. Han kunne selv ringe efter ambulancen, men det var lange minutter, da han hørte udrykninghornet stoppe, for først siden af begynde igen. Ambulancen ventede på toget sydfra. Det er der dog ændret noget på, men det ændrer ikke ved det urimelige i den nævnte adfærd forleden.
   Jeg skal snarest skrive mere om særligt sensitive personer.

 2. Svar

  Jeg forstår til gengæld ikke trafiktumperne. Det er sindssyg farligt at køre over de ubevogtede jernbaneoverskæringer, og der sker mange ulykker hvert år, fordi folk gør det.

  Jeg glæder mig til at høre mere om de særligt sensitive.

   • Jørgen
   • 28. januar 2013
   Svar

   Jeg forstår den ej heller. Jeg vender tilbage med mere om de særligt sensitive personer.

 3. Svar

  Man kan simpelthen ikke følge med i alle weblogs – og det gør heller ikke noget. Somme tider er der noget interessant her, somme tider dér. Nogle gange har man mere brug for at dele oplevelser med andre, som har samme interesse eller som man har noget tilfælles med.

  Det er spændende oplevelser – og det er da fint at dele dem med andre. Tennis kan være særdeles intensivt, måske fordi jeg fornemmer, hvordan man får lov til at være med i personernes indre kamp for at holde sig i topform, hver gang boldene er vigtigst.

  Angående sensitive børn: Ja, det tror jeg i høj grad at jeg har oplevet og det tror jeg at jeg vil slå op eller læse mere om. Jeg tror min søn var meget sensitiv, måske var jeg også selv. Jeg skal finde grænsen mellem normal sensitivitet og forstærket, overdreven sensitivitet.

  Madspild: Jeg morede mig, ærligt talt, over den observation med gulerødderne udenfor butikken; jeg har gjort den samme observation her og undrer mig. Men som regel tænker jeg at vores situation i dag er sådan, at et vist madspild er inkalkuleret i mængderne og priserne.

  Krisen i 1927 begyndte, fordi høsten var for god! og kornpriserne raslede ned. Det er vanvittigt spændende at høre om – jeg har det fra Wilhjelms pamflet om “Krisen”.

  Jeg kender ikke noget til strss-håndtering og er ærligt talt lamslået over de to-tre eksempler jeg har oplevet. Jeg burde skrive noget om det – OK – det gør jeg snart; essensen er: at min teori er, at folk påtager sig for store opgaver og derfor går ned med stress.

   • Jørgen
   • 28. januar 2013
   Svar

   Det er ikke godt at vide om du og din søn har personlighedstrækket “særlig sensitiv person”, men det viser sig måske at være tilfældet. Du reagerer i alle tilfælde som om noget klinger. Jeg skriver siden mere herom.
   Viol se fem til at læse hvad du måtte skrive om stressramte.

  • Pia
  • 27. januar 2013
  Svar

  Trafiktumper er der mange af. Nu er det ikke tog vi har flest af på disse kanter. Jeg passerer ikke et eneste spor. Jeg havde en klassekammerat der blev dræbt p.g.a. denne handling, og ligeledes naboens søn kørte i døden på denne måde. Begge unge mennesker der lige havde fået kørekort.

  Madspild har jeg det rigtigt skidt med, og ligeså håndbold. Det er mere interessant at sidde og se vaskemaskinen vaske 😉

  Nej jeg tror ikke jeg kender nogen sensitive personer.

  Har man stress, skal man have tid til at finde roen, og man skal også helst finde den inden det går så galt.

   • Jørgen
   • 28. januar 2013
   Svar

   Da Danmark spillede vm-finale var indsatsen så mærkværdig at det givet må have været sjovere at se og høre vaskemaskinen vaske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *