Prioritering af arbejde og dokumentation

Forleden kunne man i TV se Beskæftigelsesministeren og en leder af et plejehjem forholde sig til manglen på hænder. Ministeren var ikke til sinds at besvare spørgsmålet om, hvor de skulle komme fra, men medgav at bureaukratiets krav til dokumentation havde taget overhånd. Man var i hans ministerium ved at mindske omfanget af disse krav.

Lederen syntes det var for meget man skulle udfylde og registrere, idet den tid det tog, gik fra den tid man havde til at udføre plejeopgaver. Trods ministerens udsagn ville lederen mene, at dette kun vil blive værre endnu.

Det fik mig til at tænke på en opgave jeg havde på en institution for mange år siden. Der var brug for overblik over, hvad man lavede og havde af opgaver.

En øvelse var at prioritere disse – i betydningen hvad rykker for hvad. Og lave 5 niveauer.

Det viste sig meget interessant, idet den opgave, der førte til man kunne skrive de regninger man skulle, blev prioriteret lavest. Alle andre opgaver var åbenbart så vigtige, at dette kunne foregå.

Det var da vist lidt det samme på plejehjemmet. Det så ud til, at de der havde retten til at bestemme, havde bestemt, at dokumentationsopgaverne – de skal bare laves – var vigtigere end pasningsopgaverne. Skulle der med andre ord blive tid til at udføre de opgaver man utvivlsomt definerer som sit arbejde, er det godt. Men det kan være frustrerende, at det ikke kan udføres godt nok, fordi de andre opgaver – som ikke anses for at været arbejdet – prioriteres højere.

I øvrigt var der i samme udsendelse et meget godt eksempel på det der nu hedder arbejdsrelateret traumatisering. Medarbejderen, der ikke kunne holde til presset, fortalte nøjagtigt, hvad der var sket – til advarsel for andre. Og det er ikke godt det går sådan når der nu ikke er folk nok.

Men – ligesom posten skal ud, skal skemaerne udfyldes.

This entry was posted on Saturday, January 12th, 2008 at 5:42 am and is filed under Arbejde, Psykologi, Stress, Tid. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses to “Prioritering af arbejde og dokumentation”

1. Vivi Says:
January 13th, 2008 at 9:44 am

Ja det er rigtigt. Jeg arbejder et på sygehuset, og vi kunne ihvertfald godt bruge meget mere tid hos patienterne. Det kan være meget frustrerende indmellem. Værst når du går hjem om morgenen og har den der fornemmelse, at i nat var det kun dem der selv kunne finde ud af at ringe, der fik mest hjælp. Sørgeligt, og meget belastende psykisk. Det er ikke noget at sige til at så mange går ned psykisk.
2. Vivi Says:
January 13th, 2008 at 9:44 am

Flot side forøvrigt!
3. Jørgen Carlsen Says:
January 13th, 2008 at 6:10 pm

Tak for tilbagemeldingerne – jeg arbejder på at forstå hvordan siden virker, og så vil det vise sig hvor det ender.

Forrige post

Tandpleje, ansvar for børns renlighed og voksnes tænder

Næste post

Selvudvikling til fuldkommenhed 2: Tavshed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *