Rødvig og Vemmetofte

Inspireret af en aldeles glimrende søndagsfrokost sidste sommer, der tålte gentagelse, var bestilt bord til 4 – søn og svigerdatter var med – påskedag på Rødvig Kro. Det efter min mening glimrende niveau er fastholdt og vi nød maden og en Stevnsk Special Ale til. Der var mange mennesker og det må være dejligt for kroen.

Hvis man vil vide på forhånd (jeg havde ikke opdaget det), at prisen er 20 kr. højere i påsken end almindelige søndage, skal man ikke regne med at finde oplysningen på den del af hjemmesiden, der informerer om frokostpriser. Oplysningen finder man under menupunktet Arrangementer, hvilket ikke just er nærliggende. Der kunne henvises dertil ved en bemærkning på frokostsiden.

Stevns Klint

Efterfølgende den gode frokost, nød vi det fine vejr inden turen gik videre til Vemmetofte. Vi skulle et smut på kirkegården.

Vi gik en lille tur videre ud i Dyrehaven og så mange blomstrende kodrivere og de smukke, gamle egetræer.

Kodrivere

Egene har en bark der vil noget.

Gamle egetræer i Dyrehaven i Vemmetofte

De står som flotte silhutter mod den blå himmel og grønnende skov.

Gamle egetræer i Dyrehaven i Vemmetofte

De kappes om pladsen med en bøg, der har det lidt hårdt.

Gamle egetræer i Dyrehaven i Vemmetofte

Og med efeu, der næsten kvæler nogle træer.

Gamle egetræer i Dyrehaven i Vemmetofte

Men flot ser det ud.

Gamle egetræer i Dyrehaven i Vemmetofte

Info:

Blog om Vemmetofte.

Tags: , ,
Forrige post

I forbifarten

Næste post

Perlehyacint

Comments

 1. Svar

  Tak for anbefaling af Rødvig Kro – vi må finde et tidspunkt, hvor de holder sig til de normale takster.
  Egetræer er smukkest, når de står uden blade. Jeg elsker deres multikrogede silhuetter.

   • Jørgen
   • 23. april 2014
   Svar

   Det gør de de fleste søndage. Enig i synspunktet om egetræerne.

 2. Svar

  Det var godt at maden var god – små hyggelige steder kan svinge i kvalitet fra gang til gang. Men selve turen må ikke lide under at der mangler lidt i maden 🙂

  De flotte egetræer er fantastiske, smukke vidnesbyrd om at der har levet noget før vi blev født – underlig måde at sige det 🙂 Men sådan tænker jeg.

   • Jørgen
   • 23. april 2014
   Svar

   Det har du ret i, men vi synes nu Rødvig kro er et besøg værd en anden gang og jeg synes det med hjemmesiden er et beskedent problem, som jeg bare synes de skal forholde sig til.
   Jeg har nydt egetræerne i Dyrehaven i Vemmetofte så længe jeg kan huske. Jeg har derimod ingen erindring af at de har forandret sig, så de må have stået der i umindelige tider. Så vidt jeg ved er de fredede og der er mange af dem.
   Der er for mig intet underligt at skrive at der har levet noget før vi blev født. Udover egene gjorde vore forfædre det også. Og egene står der såmænd nok til glæde for vore efterkommere i mange år – og generationer – endnu.

 3. Svar

  Det er nogle meget smukke billeder fra jeres tur. Sjovt som efeu kan bemægtige sig selv kæmpestore træer – det syn kan man også se her ved Arresødal, hvor det ikke ser ud til at gå ud over træerne.

   • Jørgen
   • 23. april 2014
   Svar

   Tak – ja efeu er en ganske kraftbetonet plante.

  • Pia
  • 21. april 2014
  Svar

  En dejlig frokost der afsluttes med at få brændt lidt kalorier i naturen er altid en nydelse. Ikke mindst når vejret er med en, som i denne påske.

   • Jørgen
   • 23. april 2014
   Svar

   Det er nemlig lige sagen.

 4. Svar

  Dejlige billeder du har taget. Jeg kan især godt lide det af barken. Det minder mig om, at jeg ofte går en tur om Damhussøen, som jeg bor i nærheden af. Engang så jeg en mand med et kamera, der stod og tog billeder af de gamle træers bark. Nogle dage senere ville jeg gøre ham kunsten efter. Jeg endte med at komme hjem med 30 kedelige billeder af bark – de manglede simpelthen liv. Mon ikke jeg skulle prøve igen?

   • Jørgen
   • 23. april 2014
   Svar

   Tak. du må da prøve at lave barkbilleder igen. Måske medens solen går ned, hvis den ellers skinner på træerne. Barken var i øvrigt endnu voldsommere i virkeligheden end på billedet.

 5. Svar

  Sikke nogle ege!
  Står de vejrudsat eller er det dårlig jordbund?
  Den på det midterste foto har vist været stævnet en gang for mange år siden.

   • Jørgen
   • 23. april 2014
   Svar

   Ja, de er flotte. Jeg synes ikke de står specielt vejrudsatte omend der er fældet en del træer i nærheden, men de står dog udsatte for østenvind. Jeg kan god se hvad du mener om den muligt stævnede eg.

  • Inge
  • 23. april 2014
  Svar

  Jeg synes det er fræk at øge prisen med så meget bare fordi det er påske.. Er det helt de samme øl de sælger på alle andre dage året rundt..??

  Det er meget smukke billeder af foråret du har fanget.

   • Jørgen
   • 23. april 2014
   Svar

   Jeg har måske været lidt uklar i min tekst, men det var nu buffetprisen, der var øget og ikke ølprisen.
   Tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *