For nylig havde vi brug for en portion champignon til en ret. Det blev ikke til noget, og det gode spørgsmål er om man helt skal holde op med at spise champignon eller finde ud af hvilke der er anvendelige til formålet.
Først kiggede vi udvalget igennem i en Rema-butik. Ingen svampe blev købt fordi de så ud som de burde være solgt til nedsat pris dagen før.
I en Meny-butik blev indkøbt en bakke, der så tilforladelige ud. Som forventet var stænglen ikke til at anvende, men at det også skulle være tilfældet med resten var lidt af en overraskelse. Da hovederne blev skåret over, så de nærmest ud som den ubrugelige stok. Jeg smagte på en, men det var ikke muligt at smage det skulle være en champignon, og da de samtidig virkede gummiagtige, blev hele portionen kasseret.
Sådan kan det gå, og det gode spørgsmål er om svampene behandles med et eller andet så de ser ud som de kan holde sig længere end de faktisk kan. Jeg aner det ikke, men er kommet til at tænke på det fordi en del gulerødder nu om stunder synes smurt ind i et fluidum, der tilsyneladende udsætter synlige dårligdomme medens de ligger i butikkerne, thi det lader sig sjældent gøre at opbevare sådanne rødder ret mange dage før de blive er gået til.
Det er så irriterende, når man skal kassere det meste. Angående det sidste, så er gulerødderne nok ikke smurt ind i et fluidum, men de er i poser, som sikrer en længere holdbarhed, som gør at jeg synes de er fugtige, når jeg tager dem ud af posen. Jeg bliver så irriteret over at mine gulerødder hurtigt tørrer ind, og jeg troede jeg opbevarede dem korrekt i en tubberwarebøtte, jeg må bare prøve videre 🙂
https://samvirke.dk/artikler/den-rigtige-plastik-holder-frugt-og-groent-frisk
Ja, det er det. Tak for linket til artiklen. Jeg synes nu de gulerødder jeg har oplevet problemet med har været underligt glatte, men vi er begyndt at købe en anden slag, der ikke straks går til, men holder ganske fint.
Ærgerligt! Og du kunne heller ikke fornemme, at hovederne så en smule ‘uldede’ ud? De kan nemlig godt være fint hvide, men med begyndende mugdannelse, for jo: svampe får svamp.
Nogle gulerødder holder flot længe, andre i meget kort tid. Jeg har heldigvis fundet nogle af førstnævnte slags, for de andre er, som du skriver, tit fugtige og rådner hurtigt.
Jeg ved egentlig godt at svampe kan få svamp, og jeg vil tænke over det næste gang, men jeg så det ikke. Trist med hurtigt fordærvede gulerødder.