Scheurebe Beerenauslese 1992

Undertiden kan der være en god grund til at drikke et glas særlig vin.

P1130819

Således var det Store Bededagsaften i aftes, og man kunne derfor passende bede til, at den her viste vin stadig var drikbar.

Det var den.

Der er ingen grund til at gemme den længere, hvis man ellers skulle have flere af den. Men herlig var denne rosinvin med den smukke farve.

Alt om vinen fremgår af etiketten.

Den er således fra Tyskland, Pfalz, Grünstadt.

Her ligger Winzerkeller Leiningerland, der har produceret denne Beerenauslese på druen Scheurebe i 1992.

Det er en Qualitätswein mit Prädikat, prædikatet er Beerenauslese.

Prøvenummeret er anført, ligesom det fremgår, at vinen er tysk, at flasken er en½-flaske og at man ikke umiddelbart bliver beruset af at drikke vinen, ikke af alkoholen i alle tilfælde, idet procenten kun er 7. Det har ikke kunnet lade sig gøre at holde gang i gæringen til mere end denne beskedne alkoholprocent.

 

 

 

P1130816

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er altid sjovt at se om man kan tage et brugbart billede af vinen i glasset. Her fås et indtryk af vinens farve.

 

Tags: , ,
Forrige post

Aprilsvejr

Næste post

Når solen rammer et motiv,

Comments

  1. Åh hvor ser det godt ud. Jeg tror, den bekom jer vel efter alle de år 🙂

      • Jørgen
      • 24. april 2016

      Det var en fornøjelse af smage den gamle vin.

  2. Den er flot – det er da i den grad et kvalitetsprodukt, hvis den har kunnet ligge så længe! Jeg måtte lige slå op igen, Beerenauslese 🙂

    Beerenauslese (literal meaning: “selected harvest of berries”) is a German language wine term for a late harvest wine. Beerenauslese is a category in the Prädikatswein category of the Austrian and German wine classifications, and is a category above Auslese. Beerenauslese wines, often called “BA” for short, are usually made from grapes affected by noble rot, that is “botrytized” grapes.

    botrytized: Botrytis cinerea […]

    The fungus gives rise to two different kinds of infections on grapes. The first, grey rot, is the result of consistently wet or humid conditions, and typically results in the loss of the affected bunches. The second, noble rot, occurs when drier conditions follow wetter, and can result in distinctive sweet dessert wines, such as Sauternes or the Aszú of Tokaji/Gras? de Cotnari.

      • Jørgen
      • 24. april 2016

      Det er nemlig en flot vin, farven kan jeg godt lide. Og tak for at du forklarer hvad BA og ædel råddenskab er når jeg nu ikke selv har skrevet noget om det .

  3. Man kan næsten altid finde en god undskyldning for at drikke et godt glas vin 🙂

      • Jørgen
      • 24. april 2016

      Næsten …

    • Pia
    • 24. april 2016

    Et godt glas vin kan gemmes for længe, så sådan gik det heldigvis ikke.

      • Jørgen
      • 24. april 2016

      Det kan ske at en god flaske gemmes for længe, men sådan var det ikke her.

Comments are closed.