Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Jeg havde besøg af Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae, tidligere i dag. Den sad stille og roligt og forsynede sig med lavendelnektar. Længe nok til at jeg kunne nå at hente mit kemara og tage et par billeder.

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Seksplettet Køllesværmer, Zygaena filipendulae

Dette blev så det 3. kortfattede indlæg før jeg giver mig i kast med historien om sommerens tur til Østrig.

Opdatering: Den lille sommerfugl sidder stadig på den samme lavendel små 3 timer efter jeg tog billederne.

Forrige post

Spidskål

Næste post

Egernliv

Comments

 1. Svar

  Jeg tror ikke jeg kunne finde på at tage insektet i hånden og tage billeder, så jeg er meget imponeret. – Og jeg kan godt se, at det er et specielt insekt. Det er interessant at se, men indgyder mig mere skræk end fryd 🙂

  1. Svar

   Hvis du får besøg af en sådan køllesværmer og den viser sig fra sin dvaske side, kunne prøve at lokke den over på en finger ved at holde fingeren under følehornene. Faktisk kan man læse at denne sværmer gerne sidder på hånden. Man mærker ikke den sidder der, og skrækken kunne blive til fryd.

 2. Svar

  Spændende! Flotte nærbilleder.
  Den må virkelig have et stort behov for masser af nektar, siden den ikke lader sig skræmme af noget som helst 🙂

  1. Svar

   Tak. Ja, man må tro den er sulten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *