Sidste dag i Garda–med marked og tomme gader

En uge ved Gardasøen går hurtigt. Pludselig var alle udflugter forbi og den sidste dag kunne tilbringes i Garda som man ville. Der er marked i byen om fredagen.

Markedet slutter vist kl. 13 og det er mit indtryk, at der kommer flere og flere potentielle kunder som formiddagen skrider frem. Her følger nogle indtryk fra markedet – og fra de tomme gader i byen.

Grunden til at byens gader er tomme er meget enkel. Folk går mellem markedsboderne – frem og tilbage – og spejder efter et eller andet man oftest ikke ved man har behov for. Har man kigget længe nok er der en vis risiko for at et behov opstår og et ligegyldigt indkøb foretages. Sådan så folk ud. Jeg talte nu med en der målrettet gik efter en livrem og købte en. Der er altså undtagelser. Jeg forstår også, fra tidligere kommentarer, at det ville være et yndet tidsfordriv for en række af bloggens læsere.

Garda

Først var der kke så mange på markedet.

Garda

Så var der pludselig flere.

Garda

Og endnu flere.

Garda

I løbet af kort tid var der overfyldt af folk der gik og gik i begge retninger.

Garda

Vi fandt en bænk under et træ og så det lidt på afstand.

Garda

Ved de to boder med fisk og pølse var der ikke mange, men de stod også lidt afsides.

Garda

En enkelt forstod at gøre sig livet en anelse behageligere.

Garda

Som sagt var der ikke mange mennesker i gaderne i Garda, de gik på markedet.

Garda

Så kunne man se bygninger og byporte. Udefra

Garda

og indefra.

Garda

Jeg omtalte tidligere at rejselederen havde besværet sig over, at man ikke kunne se trappen til venstre, der fører op til døren, idet parasolen er i vejen. Af hensyn til turisterne. Herover ses motivet – og herunder.

Garda

I Garda finder man et lille egnsmuseum, som kun sjældent er åbent. Vi var heldige at komme forbi på rette tidspunkt om fredagen – og i museet kunne man bl.a. se en stor bog med billeder fra før i tiden. Tilfældigvis var bogen slået op på et billede af porten og trappen, som jeg omtalte. Så her ses hvad ikke ses under normale parasol-omstændigheder.

Garda

Og så skulle vi bare pakke og gøre os parat til hjemturen.

Forrige post

Hjemad fra Gardasøen

Næste post

Mit liv som olding

Comments

 1. Svar

  Det er helt rigtigt opfattet – mindst én af dine læsere elsker disse markeder. De der provence-stoffer kan jeg købe mig fattig på; for slet ikke at tale om det fantastiske udbud af eksotiske eller bare superlækre fødevarer.
  Det var en masse skønne billeder som afslutning på gardaferien. Eller … det var måske slet ikke de sidste?

   • Jørgen
   • 16. juli 2013
   Svar

   Selvfølgelig vil jeg medgive at der er noget at købe, men der er endnu mere noget at ikke-købe. Det er ikke helt afslutningen – når man er med bus tager det et par dage at komme hjem. Kort beretning følger.

  • Inge
  • 16. juli 2013
  Svar

  Markeder tiltrækker mange mennesker inkl. mig, jeg kan godt lide at gå rundt og lade mig inspirere, ofte køber jeg ikke alverden, men frugt, ost og skinke er tit et must.. 🙂

  Tak for dejlige billeder fra Garda og omegn.

   • Jørgen
   • 16. juli 2013
   Svar

   Jeg er sikkert ikke så tålmodig som du. Velbekomme.

 2. Svar

  Billederne fortæller om en herlig stemning, jeg fornemmer at det er et sted, man kunne blive hængende og lade tankerne falde til ro, finde sin indre stemme. Men det er den sidste dag – og det er alligevel et turiststed, som bliver mere og mere fyldt, måske overfyldt 🙂

  Det har været en god tur!

   • Jørgen
   • 16. juli 2013
   Svar

   Jeg havde det vældig godt ved Gardasøen, og vi har for vane at være tilfredse med det vi gør. Der var mange mennesker allerede og man kan se det er svært for folk at finde ud af hvad ferien går ud på, hvis vejret ikke er så godt.
   Jeg kunne sagtens tage en uge dertil igen.

  • Eric
  • 16. juli 2013
  Svar

  Jamen, så tak for turen. Dine billeder og ord formidler indtrykket af et rart sted, jeg gerne vil besøge. Man ser også, at vejret den sidste dag var ikke så lidt bedre, end da I kom.

   • Jørgen
   • 16. juli 2013
   Svar

   Velbekomme – og god tur, når det bliver søens tur til en tur. Jo, vejret ar lidt vekslende, men det gør ikke så meget når man får det på afstand. Bare vent til beskrivelsen af vejret i Østrig et par måneder senere.

 3. Svar

  Dejlige billeder fra Garda er det, du viser frem. Tak for turen. Der er noget særligt over at gå på marked, som altid har fascineret mig. Man kan hænge ud på et marked og gå i timevis uden at købe noget – det er simpelthen en del af en ferie.

  1. Svar

   Velbekomme. Jeg har nu ikke det samme forhold til markeder som du – men jeg er nok i mindretal.

  • Pia
  • 18. juli 2013
  Svar

  Hvis man skal skære sig igennem menneskemængden så er et marked absolut ikke noget for os. Vi havde også valgt at se det fra bænken, eller helt vende det ryggen 🙂

  1. Svar

   Enig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *