Skridtgang

Det lod sig gøre at etablere en ny vane.

Som det måske huskes har jeg tidligere skrevet lidt om 10000 skridt om dagen.

Den nye vane det er lykkedes at etablere, er at anbringe skridttælleren i skjortelommen hver dag – uden undtagelse.

Jeg begyndte på det efter en tur til Wassersleben, idet jeg blev inspireret hertil af min svigerinde, der i længere tid har målt antal skridt og i høj grad øget det daglige antal.

Samtidig begydte jeg at notere de daglige præstationer i et regneark. Jeg ved godt at anbefalingen (opstået i Japan for mange år siden) er mere end 10000 skridt dagligt, men jeg lægger nu mere vægt på gennemsnittet. Der er dage hvor antal skridt er under 10000 og andre hvor det er over.

Det fremgår af nedenstående billede, der jo også viser at jeg passerede en million skridt på 100 dage med et genemsnit på 10107 om dagen.

Skridt_301213

Det er meget godt gået, synes jeg – og det ses på mine sko, der slides hurtigere end før.

Det er lidt morsomt at se, hvorledes dette enkle mål på 10000 skridt om dagen faktisk er blevet en motivationsfaktor. Jeg ville gerne nå millionen på 100 dage og gjorde det uden særlige anstrengelser. Det er let at gå som gjort.

Forleden sås motivationen tydeligt, idet vi gik en tur efter at have været med toget. Det sker normalt ikke, men ved at gøre det straks blev antal skridt fint forøget – og faktisk var det glimrende at gøre sådan. Det ville ikke være sket, hvis vanen med skridttælleren ikke var etableret.

Jeg fortsætter vanen og har formuleret det mål at øge gennemsnittet til 11000 skridt i løbet af 2014. Jeg har ikke det mål, at gennemsnittet ikke må gå lidt ned enkelte dage. Det vil selvfølgelig ske, at der er dage hvor jeg går mindre.

Hvad er så effekten af at gå flere skridt end tidligere?

Den ene er, at jeg har forbrændt flere kalorier end ellers. Faktisk burde jeg følgelig have tabt mig, men jeg må så også have øget indtaget af kalorier lidt, da vægten synes at være den samme.

Den anden effekt (og der er måske flere) forekommet meget væsentlig. Jeg har en oplevelse af, at mine knæ har det bedre end før. Og det er jo ikke så dårligt.

Konklusionen er, at det er en god vane, der er etableret, og at den er klart motiverende i dagligdagen.

Tags:
Forrige post

10000 skridt på 1½ time

Næste post

Den gamle mand hos lægen

Comments

 1. Svar

  Flot!

  Du kan godt have tabt noget fedt, selv om du vejer det samme. Muskler er jo tungere end fedt.

   • Jørgen
   • 8. januar 2014
   Svar

   Dejligt med et velgørende synspunkt!

 2. Svar

  Det er da en helt fantastisk god ny vane, du har fået dig. Det siges, at det tager 30-35 dage at grundlægge en ny vane, og du er jo langt over det antal dage. Du er i gang med at forlænge din alderdom med alle de skridt. Jeg tror faktisk også, at jeg kunne bruge en skridttæller og et regneark ville være motiverende for mig, bare til at holde øje med egne resultater.

   • Jørgen
   • 8. januar 2014
   Svar

   Den, vanen altså, fungerer fint og jeg går ud fra den fortsætter. Det skader næppe mit helbred at gå denne ekstra mil, i konkret og ikke overført betydning, jeg går. Hvis du begynder, tror jeg faktisk du vil blive lidt provokeret (motiveret) af det. Det giver god energi til jobsøgning og aktuelt projekt.

 3. Svar

  Det er virklig godt gået og dejligt, at det betyder, at knæene har fået det bedre end før.
  Jeg tror, at en del skavanker kan gås væk – mange mennesker bevæger sig alt for lidt.

   • Jørgen
   • 9. januar 2014
   Svar

   Jeg håber i alle tilfælde at kunne udsætte dårligdomme på denne måde. Det er ret tydeligt at mange går for lidt. Det er utrolig få man møder når man går en runde her.

 4. Svar

  Jeg ville have sagt præcis det samme som Rasmine 🙂
  Jeg fik en skridttæller i marts sidste år, men den kunne desværre ikke formå mig til at få indført samme gode vane som dig – jeg glemte den alt for tit, men det er jo en syg undskyldning.
  Hvor lang tid bruger du i gennemsnit om dagen på at gå, vil du tro?

   • Jørgen
   • 9. januar 2014
   Svar

   Det ville have været rart at have tabt lidt, men vi får se. Jeg anbringer skridttælleren på skrivebordet ved mit ur – og snupper begge dele når jeg har fået skjorten på. Det er vel ikke en syg undskyldning, men blot udtryk for at du endnu ikke har villet – som mig i mange år.
   1½ time = 10000 skridt i mit tempo, der ikke er hurtigt. Må heller lave et lille indlæg herom.

  • Eric
  • 8. januar 2014
  Svar

  Sjovt med en målbar god vane. De dårlige vaner, vi måtte have, gør vi jo ikke et stort nummer ud af at kvantificere.

   • Jørgen
   • 9. januar 2014
   Svar

   Det virker. Det kan være man skal kvantificere dårlige vaner. Det skulle vel ikke være et problem at finde ud af hvor mange genstande alkohol vi indtager – om vi så synes det er en god eller dårlig vane er en anden sag.

  • Pia
  • 8. januar 2014
  Svar

  Vaner er noget mærkeligt noget. Det tager IKKE lang tid at få tillagt de dårlige, mens det kan være noget af en kamp at få lavet sig bare en enkelt af de gode.
  Flot resultat du her viser. I det daglige kan jeg slet ikke være med. Selv efter en times gang i skoven, hvor det tager lidt længere tid at gå, når jeg kun de 6-8000 på en dag.

   • Jørgen
   • 9. januar 2014
   Svar

   Ja, vaner er mærkelige. Det kan være vældig svært at opgive dårlige vaner, men det er jo også udvikling.
   Jeg tror jo du stort set når et gennemsnit på 10000 skridt om dagen, sådan som du farter rundt til fods i en del weekender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *