Sms om digital post kl. 23.27

Eftersom jeg ikke helt har etableret vanen med at se efter om der er digital post, er det fint det er muligt at blive adviseret herom via sms.

Det sker kun sjældent, at jeg får en sms om natten og sker det går jeg ud fra det er vigtigt. Hører jeg ankomsten vil jeg læse meddelelsen.

En sådan besked vækkede mig i aftes kl. 23.27. Det viste sig at være en melding fra Roskilde kommune om, at der nu er en besked i den digitale postkasse – og det kan jo, som skrevet står, være vigtigt.

Jeg kunne dog ønske mig at kommunen kunne indstille systemet til at sende meddelsen på et mere bekvemt tidspunkt, fx i dagtimerne.

Stændertorvet

Hvordan har du indrettet dig på denne nye del af virkeligheden?

Tags: ,
Forrige post

Digital Post

Næste post

Folkeparken i Roskilde

Comments

  • Jan
  • 30. oktober 2014
  Svar

  Personligt hilser jeg “Digital post” velkommen.

  Jeg synes det er god ting, at “kunne se alt” et sted via en skærm og ikke rode med forskellige fysiske mapper og papirer (selvom jeg også har det).

  En af de gode ting ved Digital post er, at man ved at man har “fået noget” (der kan selvfølgelig være IT-problemer, men posten vil, når disse er løst, altid være kommet frem). Det kan man ikke sig om papir-posten. Her ved man jo ikke, om man er gået glip af noget post……..før end f.eks. man bliver standset af Politiet, der så klipper ens nummerplader, fordi man ikke har reageret på et brev man ikke har modtaget.

  Jo – jeg ved godt at der findes mennesker – især den ældre generation – der ikke har PC, ligesom der også findes mennesker, der er “EDB-mongoler” og de har da heldigvis også muligheden for at fravælge “Digital post” og stadig få fremsendt i papirform.

  Indtil foråret i år, havde jeg siddet knap 9 år i en kommunal pensionsafdeling (Ydelseskontor, hvor vi også havde kontanthjælp, flexydelse, ledighedsydelse o.s.v., o.s.v. som jeg også havde) (og før det 33 år i Skattevæsenet) . Her var jeg positivt overrasket over hvor mange ældre/pensionister der fortalte, at de havde tilmeldt sig kurser i EDB/IT hos bl.a. Ældresagen eller de lokale pensionistforeninger eller på biblioteket/aftenskole, bl.a. fordi al kommunikation om pensioner, boligstøtte o.s.v. fremover jo foregår via Borger.dk til Udbetaling Danmark og andre myndigheder.

  Men siden foråret her, blev vi slået sammen med nogen andre afdelinger og udgør nu en Borgerservice her i kommunen og HER er jeg blevet overrasket over hvor mange – især ældre – der har frameldt sig “Digital post”. Vi har internt talt om, om der har været en “slags kampagne” i pensionistforeningerne o.lign. om at man kan framelde sig dette fænomen.

  Men alt i alt spændende at se, hvordan det hele tegner fremover.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Jeg har det også fint med digital post m.v. og ser også frem til det fylder mindre, men – indrømmet – jeg skal arbejde lidt endnu med at etablere vanen med at se efter og holde orden.
   Jeg synes også folk oppe i årene er interesserede i EDB-muligheder og det er lidt mærkværdigt at så mange aktivt fravælger muligheden. Man må i øvrigt snarere bekymre sig om de unges lidt flygtige ansvarsopfattelse i denne henseende (jeg skriver lidt om det i næste indlæg).

 1. Svar

  Jeg har slet ikke indrettet mig – og da slet ikke med SMS, som jeg ikke kan fordrage, så jeg risikerer ikke at blive vækket unødigt midt om natten. Jeg har ikke det helt store behov for tjenesten, men jeg har da fået besked et par gange pr. e-mail. Om det er generelt, har jeg fortrængt på grund af min uvilje, så indtil videre tjekker jeg af og til.

  jeg kan udmærket se det praktiske i den digitale postkasse, men jeg er generelt imod, at menmesker i stigende grad og til sidst vel helt bliver koblet af i kommunikationen, og derfor er jeg modstander. Jeg har arbejdet med computer hver dag siden 1980 og elsker min computer, men jeg er imod, at den og dens kumpaner overtager det hele, og kunne godt forestille mig, at det også er den indstilling, der ligger bag de mange frameldinger fra de ellers computerparate ældre, som Jan fortæller om.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Jeg kan godt følge din bekmring om, at man end ikke kan få den sociale kontakt det er at få sig en snak med en medarbejder i Borgerservice fordi det skal være elektronisk. Den må man så finde andre steder.

   1. Svar

    Det drejer sig ikke om social kontakt. Den kan man, som du siger, finde andre steder. Det er ikke desto mindre uhyggeligt, at “det offentlige”, eller hvad man nu skal kalde det, bliver en umenneskelig størrelse, og om, at det bliver sværere og sværere at kommunikere, hvis nogen eller noget ikke passer ind i de elektroniske formlerYsystemer. Det er derfor heller ikke digital post som sådan, det drejer sig om, men om, at “det offentlige” bliver en maskine, som ikke er til at råbe op.

     • Jørgen
     • 1. november 2014
     Svar

     Jeg ser nu hvad du mener. Muligheden for at det medmenneskelige aspekt kommer ind i kommunikationen mangler. Det får mig i øvrigt til at tænke på umenneskeligheden jeg mødte i 1964 da jeg på et rodekontor eller hvad det nu var, skulle have stemplet en feriemærkebog. Den krakilske embedsmand fandt anledning til at spørge om jeg nogensinde havde modtaget fattighjælp i Københavns kommune. Der kan vist skrives meget om skrankepavekomunikation.
     Det kan på sin vis blive spændende at se hvad der sker når afhængigheden af det offentlige øges. Formår man menneskelighed.

 2. Svar

  Fint nok med E-post for hvem der tror, at de derved kan holde kortene tættere til kroppen end ved det almindelig e-mail; men jeg er lidt vred over, at man ikke -hvis man, som jeg, er temmelig ligeglad med at blive kikket over skulderen- ved en eller anden simpel og kodet funktion kan acceptere at få det hele direkte til mailadressen og derved springe alt det Eboks-halløj over.

  Herrestegud, hvis nogle skulle evne og lyste at kikke med på min gebyroversigt eller min-hvad-ved-jeg.

  Hvis nogen virkelig vil se mig og andre efter i kortene, hacker de såmænd både min E-boks og sikkert for den sags skyld statministerens bankkonto med.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Det ville klart være en forenkling hvis der var en mail-valgmulighed, men det går nu nok ikke når der er cprnr. på.

   1. Svar

    Jeg tror ikke et øjeblik på, at E-Boks er “uhackelig”, så mit cpr. kan jeg ikke holde uheldige elementer fra alligevel.

    Dette med tvivlen på E-boksens sikkerhed er jeg ikke ene om at betvivle:

    http://politiken.dk/forbrugogliv/ECE2440866/systemudvikler-naegter-at-faa-digital-postkasse/

     • Jørgen
     • 3. november 2014
     Svar

     Jeg tror nu heller ikke på uhackeligheden, og kan godt se hvad du mener.

 3. Svar

  Åh ja, jeg giver dig fuldstændig ret! Jeg har valgt at få en mail, når der er nyt i e-Boks til mig.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Nu har jeg slået sms-muligheden fra for det går jo ikke at få sådanne meldinger om natten.

 4. Svar

  Ja man skulle kunne få det videresendt til en mail-adresse, som er generel, som Farmer skriver.
  Men man skal dog lige huske e-mail (almindelig mail) er et netværk med modtagere, hvis adresser kan ses globalt og at mængden af reklamer ikke er begrænset til, hvad en enkelt post-omdeler kan slæbe på cykel eller ladvogn! 🙂

  Det er derfor man har e-box, og det er også derfor at gmail mfl. har haft succes, de har globale systemer (og hvem betaler dem) som kan håndtere frasortering af spam. Det koster arbejde, men når det fordeles – når ikke hver mand skal lave “sit eget system” – så bliver omkostningen fordelt på flere (bittesmå) indtægter.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Ja, omstændighederne, som du skriver, indebærer at andre løsninger end mail er nødvendige.

  • Eric
  • 30. oktober 2014
  Svar

  Jeg skal ikke nyde noget af at modtage SMS om natten og får i stedet advisering pr. e-mail. Jeg fryder mig over at slippe for at arkivere rudekuvertindhold en masse, men jeg synes udrulningen har været vel hårdhændet. Ganske vist kan min gamle mor, som ikke har computer, slippe for at MODTAGE post digitalt, men vil hun selv kontakte myndighederne, er hun fortabt uden hjælp. Man kunne have valgt en blødere overgang, men regnearksdrengene svinger taktstokken.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Har ændret adviseringen, nu kun mail. Ville lige sikre mig, men det går ikke. Det er ikke godt at vide hvordan man klarer henvendelser når affældigheden bliver tydeligere og det tages der jo ikke, som du skriver, hensyn til. Andre må redde situationen.

 5. Svar

  Jeg er ret begejstret for Digital Post og er lidt overrasket over at det først kommer nu; rigtig mange har været parate i mange år, så det kan kun gå for langsomt.

  Når det så er sagt, så skal der være gode alternativer for dem, der ikke KAN være med fx mange ældre og mange psykisk syge.

  Dem der ikke VIL være med, har jeg ikke så meget til overs for. Det nytter ikke at sætte sig tilbage og sige, at man ikke vil være med.

  PS: Jeg gider heller ikke få SMS’er midt om natten.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Vi må naturligvis være optimistiske og tro på, at folk efterhånden tager dette nymodens noget til sig. Sådan gik det jo trods alt med telefonen.

  • Pia
  • 30. oktober 2014
  Svar

  Før mor blev syg, for 5-6 år siden, blev min mobil ALTID slukket om natten, fordi jeg ikke gad blive vækket af, på det tidspunkt af døgnet, uinteressante sms-beskeder. Vi har jo fastnetelefon, hvis nogen vil os noget. Jeg blev for nogle år siden vækket af kommunen, der fortalte at de havde problemer med vandforsyningen i udvalgte småbyer. Jeg blev noget knotten, for jeg havde ikke opgivet mit mobil. Det ringede jeg og beklagede mig over. De havde opsporet adressen og selv fundet mit mobilnr. og ønskede at give den bedste service til borgerne. Jeg synes det var en rigtig dårlig service at få op til flere sms samme nat om at de lukkede for noget vand, som ikke var vores vandværk. Jeg bad dem om at slette mit nr. omgående og for altid. Jeg er meget opmærksom på ikke at opgive mit mobilnr. til offentlige instanser, eller andre unødvendige kilder. Jeg foretrækker en e-mail og sådan har jeg også stillet min digitale post op.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Drabelig historie om emsighed i en god sags tjeneste, men det skal selvfølgelig gerne være de rigtige man henvender sig til. Jeg har ændret indstillingen så jeg kun får mails om nyheder i posten.

 6. Svar

  Jeg får både mail og sms, men min telefon kommer ikke med mig i seng og pipper derfor sms’erne tilstrækkelig lavt nede i stuen til, at jeg ikke hører dem om natten.
  John har, efter kraftig opfordring fra mig, fravalgt sms og får det kun på mail, da hans smartfonlyd kan vække de døde – i hvert fald mig, men ikke ham selv – også selv om hans telefon ligger nede i stuen.

   • Jørgen
   • 31. oktober 2014
   Svar

   Man må indrette sig – og det har I gjort. Jeg har brug for at telefonen kan høres i nogle situationer og har følgelig fravalgt sms om Digital Post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *