Solferino og Sirmione

Onsdagens udflugt gik til den sydlige ende af Gardasøen.

Først besøgtes mindesmærket for slaget ved Solferino, et tårn dobbelt så højt som Rundetårn. Nogle valgte at gå op, andre ikke. Man kunne også besøge benhuset med jordiske rester af faldne ved slaget i 1859.

Slaget ved Solferino kan interesserede læse om i det givne link, og her skal jeg nævne, at det er det sidste slag hvor kejsere leder slaget, at der i løbet af de 9 timer slaget varede kunne optælles mere end 40000 døde, sårede eller savnede og at Jean Henri Dunant, der oplevede slaget, blev så rystet over de såredes lidelser, at han organiserede hjælp til dem uanset tilhørsforhold. Disse erfaringer førte til en bog herom og senere til oprettelsen af Røde Kors.

Som nævnt kunne mindesmærket beses, og når man var gået de ca. 74 meter op i tårnet var der den herligste udsigt over bl.a. vinmarker, som kan ses på de følgende billeder.

Solferino

Solferino

Solferino

 

Tårnet er fint udsmykket indvendig.

Solferino

Solferino

Og ser således ud:

Solferino

Efter dette besøg kørtes videre til Sirmione. Det viste sig at være lettere uheldigt, at besøget fandt sted 1. maj. Der var så mange besøgende, at det kun lod sig gøre at få en bil ind på parkeringspladsen hver gang en anden kørte ud.  Men det gik.

Sirmione

Ved indgangen til byen lå en Scala-borg, som kunne være beset, men vi foretrak – efter at have spist og travet gennem menneskemylderet –

Sirmione

 

at se på Catullos grotter, resterne af en kæmpestor romersk villa, som vist nok ikke kan have tilhørt Catullo, som det ellers siges, men det er meget fint at gå lidt omkring og se på mursten.

 

 

Sirmione

Sirmione

Sirmione

 

… og så skulle vi tilbage til bussen.

Sirmione

 

Turisterne gik og gik, hvis ikke de sad, og nogle kunne se ud til at have gået for meget,

Sirmione

 

medens andre var lettere til bens.

 

Sirmione

 

Endnu.

Forrige post

Hjemme igen fra sommerferie i Østrig

Næste post

Venedig-udflugten fravalgtes

Comments

 1. Svar

  Catullo!!! Manden hed da Catullus. Hvis man søger på Google, er det også kun italienerne, der har hørt om en digter, der hed Catullo. Nåja, de har vel ret til den slags, fordi de er hans landsmænd 😉

  Den borg, som I ikke fik set nærmere på, ser virkelig ud, som om den er alvorligt ment!

  Mindesmærket synes jeg ser kedeligt ud udefra, men man skal åbenbart ikke skue hunden på hårene 🙂

  1. Svar

   Naturligvis hedder forfatteren Catullus, men jeg tog de ikke så højtideligt, da jeg søgte ham på Google. De to navne bruges vist lidt i flæng.

   Jeg tror borgen var ganske alvorligt ment dengang. Den var vist ikke let at komme forbi.

 2. Svar

  Flot udsigt fra tårnet! Jeg har det lige som Rasmine: jeg var nok ikke gået ind, hvis ikke jeg havde vidst i forvejen, at der var så smukt. Lofterne er ligefrem kantede med kniplinger. Smukt.
  Jeg holder meget af gamle, romerske ruiner. Har du set Roms gamle havneby Ostia? Absolut et besøg værd.

  1. Svar

   Jeg var i Ostia Antica i 1962 og hæftede mig bl.a. ved et offentligt toilet med plads til 22.

  • Pia
  • 26. juni 2013
  Svar

  Ærgerligt at I ikke kunne gå langs søen hele vejen ud til halvøen.
  Det ligner mere roer end vinstokke helt oppe fra tårnet. Man bliver jo skadet af alle de roer hernede 🙂
  I øvrigt skal man ikke snyde sig selv for en oplevelse, bare fordi tingene måske ser lidt triste ud udefra, så går man nemlig glip af meget.

  1. Svar

   Ja, det er ikke sådan, når alt muligt opleves gennem roebriller.
   Du har da vist ganske ret i din opfattelse af at man ikkeskal fravælge oplevelser på ydre indtryk.

 3. Svar

  Nogle var lettere til bens – endnu.
  Ja det er ikke en hyldest til lev stærkt, dø ung. Jeg håber at de unge generationer har fået et mere vitalt (eller fornuftigt) forhold til kroppens brug og aldringens følger, og at de klarer sig godt.
  Det er et smukt billede af de to, der går sammen, jeg synes det er stor kunst, men nu skal jeg lige kigge på de andre, som jo er meget spændende: tårnet er da festligt (eller frygteligt, hvordan man nu ser på det!)

  Sirmione og den romerske villa er ting, som man vil huske, smukke steder, som er karakteristiske! (Tak for turen) 🙂

  1. Svar

   Måske er et ved at gå op for de yngre generationer, at man må gøre noget for at vedligeholde kroppen, nemlig bruge den, så de – som du skriver – klarer sig godt. Jeg ved ikke om det er kunst, billedet af de unge, det er taget i fart, men der er selvfølge lidt sving over det. Tak for tanken.
   Tårnet – det er netop som man ser på det. Jeg stod og tænkte på at det må have været forfærdeligt, men at der nu gror noget så fredeligt som vinstokke.
   Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *