Sommerferien i Østrig 2016 – 15. dag. Hjemrejse 1. dag

Når man har været i bil til Østrig, må man hjemad igen. For første gang valgtes 2 overnatninger på hjemturen. Turen omtales i 3 indlæg.

I øvrigt har jeg glædet mig over Jytte Hansens kommentar til forrige indlæg. Hun og familien har været en tur i Virgental. Inspirationen har været mine skriverier herom. Det glæder mig i meget højt grad at erfare dette.

P1140840

Det sidste billede fra Habererhof er dette. Det er taget lige inden vi kører. Der siges farvel og vinkes efter alle kunstens regler. Det er dejligt. Vi er vist holdt op med at blive vemodige ved afsked, men er meget glade over, at vi endnu engang har kunnet være her i en uge.

Vi kører op til Virgen og mod Matrei in Osttirol, igennem den og ud på vejen, der fører os op til Felbertauerntunnellen, hvor 11€ erlægges. Så går det nedad til Mittersill og opad til Pass Thurn og nedad til Kitzbühel og henad til St.Johann in Tirol, forbi Kaisergebirge til Kufstein. Her skiftes retning, idet vi ikke kører ud på motorvejen, da vi ikke vil betale for at køre få km på den.  Der holdes til højre i første rundkørsel. Kort efter finder vi den tank vi bruger for at spare lidt på dråberne. Skilte til Kiefersfelden følges let, Inn krydses. Straks på den anden side grænsen gøres holdt for at købe frokost og holde en lille pause. Det tager et par timer at køre ud ad Østrig.

Snart efter køres på motorvejen, som følges til München og Nürnberg og videre mod Würzburg – og med en snak om, at det egentlig er mærkeligt, at vi altid kører den vej hjem. Det ville være lige så fint at køre østover.

Vi har kurs mod kurs mod Schwarzach. Denne lille by ligger tæt ved A3 og A7. Det valgte hotel er Hotel zum Benediktiner.

P1140842

Dette er ikke hotellet, men var det oprindeligt. Der ligger et nyt og godt hotel lige bagved. Dette gamle Gasthof er nu restaurant.

P1140843

Modsat ligger et Benediktinerkloster. Det er et enormt kompleks.

P1140845

Kirken er kæmpestor.

P1140849

Den er forsynet med 4 tårne.

P1140851

Der er et fint lille rådhus.

P1140852

Bækken har givet navn til byen.

P1140854

Efter en tur frem og tilbage i byen, spistes naturligvis en benediktinerschnitzel. Den var lækker – og det var fritterne faktisk også.

P1140855

Der var salat til.

P1140858

Så gik vi lidt mere,

P1140861

og fandt ud af at der var to byer grænsende op til hinanden. Stadtschwarzach

P1140863

og Münsterschwarzach. Kirke og kloster ligger naturligvis i denne sidste by.

P1140864

Der sluttes med et billede af det gamle Gasthofs gavl.

Efter en god nats søvn fortsattes nordpå.

Tags: ,
Forrige post

Sommerferie 2016–hjemrejse 2. dag. Til Bad Oldesloe

Næste post

Sommerferie i Østrig–14. dag. Sidste dag i Virgental

Comments

  • Ellen
  • 22. november 2016
  Svar

  De er så hyggelige, de små tyske Gasthäuser – de forstår ofte at renovere med følelse og forståelse for den gamle stil..

   • Jørgen
   • 23. november 2016
   Svar

   Deri er jeg ganske enig.

  • Eric
  • 23. november 2016
  Svar

  De små, tyske byer kan være koncentreret idyl og historie. Når man har tiden til det, er det både fornuftigt og behageligt at tage hjemturen i ro og mag.

   • Jørgen
   • 23. november 2016
   Svar

   Det kan de være, og alderen taget i betragtning, er nedsat tempo at foretrække.

 1. Svar

  Tænk jeg blev så fascineret af beskrivelsen af køreturen til Felbertauertunnel, at jeg måtte finde det på Google Earth og se hvordan ruten gik. Det kan man godt se ud fra de navne, du nævner.

  Der er åbenbart bygget mange alpetunneler.

  Ost-tirol Alperne har også vanskeligt passable pas, højere end Alsace, og vistnok også højere end Brennero; men lavere end Mont Blanc området, Rhonegletscheren og Gotthart.

  Turen østover kunne være en morsom afveksling, men er længere, så vidt jeg kan se på Google Earth. Men man kunne selvfølgelig godt få noget ud af en visit i Leipzig. Men hvis man kører for at komme hjem, skal man jo ikke besøge Leipzig – det tager vel tid.
  Schwarzach derimod var en god oplevelse kan jeg se – flot kirke, en rigtig “imponator” 🙂

   • Jørgen
   • 24. november 2016
   Svar

   Der er mange alpetunneller, men den vi har kørt igennem oftest er nu Felbertauern.
   Tidligere kunne man ikke komme til Osttirol over bjerget. Det var derfor et isoleret område.
   Vi ville aldrig gør opholde i Leipzig for en overnatning. Dertil er de mindre byer langt mere fremkommelige. Den beslutning traf vi for en del år siden da vi overnattede i Kassel i 40 gr. varme. Rædselsfult. Jeg skal lave et indlæg med lidt videoer du kan muntre dig med at se om Østtirol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *