Store ord og fedt flæsk

På årets første dag, er det passende at ønske alle der måtte læse dette et godt, besindigt og sundhedsmæssigt tilfredsstillende 2018.

Jeg håber du kom godt gennem gårsdagens og nattens strabadser og at du ikke er en af de tilskadekomne, som også denne overgangsaften havde rigeligt af eller at du er en af dem, der har mistet hus og hjem på grund af uansvarlig omgang med fyrværkeri.

I 2017 har jeg stillet træskoene utallige gange, men ikke den sidste, ultimative gang. 

Jeg har lært af Brinkmann at glædes over at jeg ikke døde i går og at det endnu ikke er sket i dag. Her på det nye års første dag, er det nærliggende at glædes over ikke at være død i 2017 – og altså heller ikke ud på eftermiddagen den 1. januar 2018.

Når man fylder 3/4 århundrede senere på året, er det helt rimeligt at glæde sig på den nævnte måde.

Overskriftens ord knytter sig til bordpynten i aftes. Der var nogle knallerter. De indeholdt en hat eller en plastikligegyldighed og en lille seddel med en påtrykt åndrighed eller hvad man skal kalde det. En sådan var havnet i min skjortelomme. På den stod: Store ord og fedt flæsk sidder fast i halsen.

Så ved man det.

Godt nytår.

Tags:
Forrige post

At vove eller ikke at vove

Næste post

Sæder og skikke 1800 – 1825

Comments

  • Eric
  • 1. januar 2018
  Svar

  Jeg synes egentlig den var meget god, den med fedt flæsk og store ord 🙂 Og du har ret, man skal glæde sig over den tid, der er gået godt.

   • Jørgen
   • 1. januar 2018
   Svar

   Det synes jeg egentlig også efter jeg har tænkt lidt mere over den. Det kan være svært at udtrykke de store ord – og som barn kunne jeg ikke ret godt klare kød med fedt på.
   Og det er en god ide at glæde sig over den tid der er gået godt – og at man stadig kan gå vældig langt. Det er bedre ende ikke at kunne.

 1. Svar

  Det er altid glædeligt at kunne gå ind i et nyt år. Jeg husker, at jeg som ung ikke engang kunne forestille mig mig selv efter årtusindskiftet, hvor jeg ville runde 47 år, hvilket virkede umådeligt gammelt, da jeg var 17 år), og nu er der altså gået yderligere 17 år efter år 2000, og jeg er hverken død eller affældig 🙂

   • Jørgen
   • 1. januar 2018
   Svar

   Det er det nemlig. Og du har så ganske ret i at tid og alder er noget vanskeligt noget, især at forestille sig hvordan det vil være at være 25 – 50 år ældre (så længe den mulighed findes). Og det er jo godt at opdage man hverken er død eller halvdød.

  • Lene
  • 1. januar 2018
  Svar

  Alder og død er ubegribelige fakta, men begge kommer til os. Jeg er ikke bange for at dø, men jeg håber på mange år endnu, så jeg kan godt forstå din taknemlighed.

   • Jørgen
   • 1. januar 2018
   Svar

   Fakta og ubegribelighed er ikke så lige at forene, men det går vel endda. Taknemmelig er der grund til at være.

 2. Svar

  Da jeg så din overskrift “Store ord og fedt flæsk”, troede jeg først, at du ville knytte kommentarer til statsministerens nytårstale 🙂 Jeg er helt seriøs.

  Det er i og for sig en meget god idé at glæde sig over, at man ikke er død.

  Nytårsaften og nat tilbragte jeg ved min elskede PC: https://stegemueller.dk/blog/webdesign-2/ Det var sjovt.

   • Jørgen
   • 3. januar 2018
   Svar

   Nej, jeg fik ikke kombineret nytårstalen med nytårknallerten.
   Det er nemlig ganske godt at glæde sig over man ikke er død – især når man ved det sker før eller siden.
   Det er ikke muligt at skrive en kommentar til dit indlæg.

 3. Svar

  Du ønskes også et godt og helt nyt år med udsigt til festivitas, måske. Din seddel med vise ord er bedre end vores, hvor vi knap nok forstod pointen.

   • Jørgen
   • 3. januar 2018
   Svar

   Tak.
   Niveauet for knallertsedler er ikke ret godt, generelt set, men meningen er formentli at teksten skal være morsom.

  • Pia
  • 2. januar 2018
  Svar

  Tak, i lige måde. Livet er ikke en selvfølge, og det er godt at huske sig selv på det af og til, og glæde sig over alt det, der stadig er en mulighed.

   • Jørgen
   • 3. januar 2018
   Svar

   Du har så ganske ret i dit synspunkt på livet og dets muligheder.

 4. Svar

  Jeg kan ikke gøre for det – jeg smilede af det bon-mot, som var faldet ned i din lomme.

  Godt Nytår til dig også.

  Jeg har også tit måttet tænke på hvor meget tid jeg kan klare, hvor mange år jeg har i funktionsdygtig tilstand.

  Jeg er nået til en slags resultat, det gode ved at holde sig i live er at se og forstå mere og mere. Sætte livets følelser i forskellige perspektiver, blive mere erfaren, vide hvor og hvad man kan vælge.

   • Jørgen
   • 5. januar 2018
   Svar

   Det er fornøjeligt at høre du sad og klukkede lidt.

   Jeg tror det er meget godt at gøre sig klart at der ikke er evighede igen og glæde sig over det man kan og gør inkl. de beslutninger man træffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *