Østrig tur–retur. 2. dag fra Stendal til Landshut

Landshut har vi efterhånden kørt igennem en del gange. I år gjordes ophold. Det var en god idé.

Landshut (1)

Efter morgenmad i Stendal, indkøb af lidt brød hos en bager og påfyldning af benzin, gik den videre færd mod Landshut, en tur på ca. 550 km. Man kører mod Magdeburg, finder A14 igen og kører på denne til A9 mødes før Leipzig. Ved Hof, hvor vi har overnattet ofte, skiftes til A93. For at bruge de sidste tjekkiske penge efter besøget i Prag sidste år, gjordes en kort afstikker til Asch (As). 200 gr. pulverkaffe kunne erhverves for 15-16 kr (i Danmark 38). Efter Regensburg er der ikke langt til Landshut, hvor GPS’en sendte os over Isar med besked om at vende 300 m fremme for at køre tilbage og holde mod højre hvor hotellet lå. Egentlig burde vi være drejet ved sidste lyskurv før floden, men det vidste dimsen åbenbart ikke.

Hotellet – Michel Hotel Landshut – ligger lige til venstre bag træerne på det første billede. Det ligger særdeles centralt for et besøg i den gamle bydel, der befinder sig lige på den anden side floden

Landshut (6)

Straks mødes man “Ländtor”. Byporten har sit navn efter en anløbsplads “Lände” for skibe på Isar. Efter at være gået gennem porten er man straks i den gamle bydel. Var der mange huse at se på i Stendal, er der, på nudansk, rigtig, rigtig mange huse at studere. De er malede i pastelfarver og man må antage at der er strikte krav til bemalingen, idet ingen huse synes forkerte i forhold til helheden.

Billederne herunder yder ikke bygningerne fuld retfærdighed, idet vejrliget var noget gråt den dag.

Landshut (20)

Landshut (19)

Der er mange smøger , der passer til tre fodgængere, på tværs mellem gaderne.

Landshut (21)

Landshut (22)

Landshut (26)

Over byen ligger slottet Trausnitz. Man kan gå derop og vil givet vis have en fin udsigt over byen, men det blev ikke til noget.

Landshut (27)

Landshut (36)

Gavle i mange udformninger kan man også se.

Landshut (29)

Og en fin reklame for Weissburgunder.

Landshut (33)

Det må være klaret lidt op på et tidspunkt.

Landshut (37)

Der var meget vand i Isar efter den forudgående periodes megen regn.

Landshut (38)

Biløbet var også fyldt godt op.

Landshut (40)

Landshut (43)

Landshut (48)

Her følger en kort video, der viser at der var meget vand i Isar i midten af juni. Den er taget samme sted som ovenstående billede, der viser hvorledes biløbet fyldes med vand.

Efter endnu en nats søvn venter en kort tur i morgen.

 

Info:

Landshut.

Burg Trausnitz.

Michel Hotel Landshut.

Første indlæg om turen.

Tags: , , , ,
Forrige post

Sommerferie i Østrig. 3. dag, fra Landshut til Bad Gastein

Næste post

Østrig tur-retur. 1. dag til Stendal

Comments

  • Eric
  • 11. juli 2016
  Svar

  Smuk by. Sådan bygger man bare ikke mere, desværre.

   • Jørgen
   • 11. juli 2016
   Svar

   Netop, og ja, dedsværre.

  • Lene
  • 11. juli 2016
  Svar

  Landshut er da i den grad et besøg værd. JOg så er det jo på vejen til München. Vi har snakket om motorcykeltur til Østrig næste år. Landshut kunne være en god omvej at køre på vej derned. Vi har tidligere overnattet nordvest for München.

   • Jørgen
   • 11. juli 2016
   Svar

   Det er den. Jeg synes jo ikkedet er på vejen til München, men snarere muligheden for at undgå motorvejen omkring München. Det går dog af og til langsomt på landevejene, men med tid nok gør det ikke så meget.

 1. Svar

  Jeg havde engang nogle venner, der boede i en lille landsby ved navn Wengen, som ligger et par hundrede km fra München. Sammen med dem har jeg været i Landshut, som jeg også husker som en smuk by. I det hele taget har jeg kun oplevet Sydtyskland som et meget smukt område, og det er da også det indtryk du foreviger med alle dine fine billeder.

   • Jørgen
   • 11. juli 2016
   Svar

   Dejligt at høre du var i Landshut i sin tid. Og tak.

 2. Svar

  Smuk by og smukt område.
  Det var en meget praktisk lille tarm, Tjekkiet har ind i Tyskland lige der … oplagt at foretage et par lavprisindkøb der på vejen.
  I undgår helst alle motorveje, når I kører sydover?

   • Jørgen
   • 11. juli 2016
   Svar

   Ja, det er en fin by at gøre ophold og et smukt landskab med buler at køre i.
   Der er 5-6 km til Tjekkiet fra Selb Nord, tror jeg det var, og 300 m til et supermarked. Der var utallige tyskere den søndag eftermiddag, der havde fået samme ide.
   I årevis har vi kørt østover ned og vestover tilbage, men egentlig forstod vi ikke, talte vi om, hvorfor vi dog ikke var kørt samme ve tilbage. Har gerne villet undgå motorvejen ved München og det klares fint som vi gør Hvis motorvej 4 var færdig (mellem Schwerin, Magdeburg og Leipzig ville vi bruge den. A93 har vi kørt på fra den åbnede og oplevet begrænset trafik. Det tager for lang tid hvis motorveje ikke benyttes.

  • Inge
  • 12. juli 2016
  Svar

  Hvor er det dog en fin by med alle de smalle gyder og stræder og gamle fine huse.
  Dejlig ferie.

   • Jørgen
   • 20. juli 2016
   Svar

   Det er det nemlig – godt at finde sådanne steder af og til.

  • Pia
  • 12. juli 2016
  Svar

  Tæt byggeri af huse som i storbyer, men alligevel ser det idyllisk og fredeligt ud.

   • Jørgen
   • 20. juli 2016
   Svar

   Det var en fin Altstadt.

 3. Svar

  Det er smukke gavle, en smuk by. Hvert hus har en historie om en og to familier, generationer, kærlighed og skænderier, men heldigvis også om et overskud til at bygge smukt.

  Desværre bygger man med helt andre idealer i dag … siger jeg, der har ladet huset her være som det er i alt for lang tid!

   • Jørgen
   • 20. juli 2016
   Svar

   Ja, der er givet vis uendeligt mange historier at fortælle, men man er sikkert glemte. Vi har jo lov at have en mening uden nødvendigvis at overkomme vedligeholdelsen af vore huse efter meningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *