Tjen penge på nettet og Zeigarnik-effekten

I de to seneste indlæg har udgangspuntet været Zeigarnik-effekten. Dette at uafsluttede opgaver i meget højere grad kan genoptages end afbrudte.Har du lyst til at stifte nærmere bekendtskab med Bluma Zeigarnik, er der – ved at klikke på hendes navn – adgang til information – og billeder – på en hjemmeside.
Tjen penge på nettet

Ved at google lidt på Zeigarnik, faldt jeg over en hjemmeside, der dels bruger princippet, og dels har udgivet en artikel om Zeigarnik-effekten i praksis. Jeg forsøgte mig lidt i den første artikel, hvor jeg omtalte østrigske vine og et tidlbud jeg havde omtalt på en anden blog, og her har du adgang til inspirationen.

Det går ud på at skabe en mentale spænding, der opstår ved at en dissonans dannes. Og nogle dissonanser synes at give anledning til større spænding end andre, jvf. de eksempler, der gives i artiklen.

Det handler med andre ord om at formulere sig på måder, der fører til at opmærksomheden mod det en given person har planer om at beskæftige sig med afbrydes og rettes mod det du synes vedkommende skal beskæftige med.

Det er selvfølgelig lidet elskværdigt, men mon ikke det er en meget væsentlig del af tilværelsen i dag med dens enorme bombardement om ønsket eller kravet om opmærksomhed.

Så – hvordan lyder dit budskab når du anvender henholdvis ikke anvender Zeigarnik-effekten i dine mails og andre steder hvor du ønsker folks opmærksomhed?

Forrige post

Selvudvikling til fuldkommenhed 6: Flid

Næste post

Specialeskrivning og Zeigarnik-effekten

Comments

  • Peter Freiman
  • 13. april 2009
  Svar

  Hej Jørgen

  Du gentager dig selv… Teksten er indsat 2 gange. ;0)

  Mvh
  Peter

 1. Svar

  Hej Peter,

  Tak for din information – det ekstra er fjernet.

 2. Svar

  Jeg har ikke hørt om Zeigarnik før. Men det lyder spændende:-) Jeg forstår bare ikke hvor “tjen penge på nettet” kommer ind i billedet?

   • Jørgen
   • 16. marts 2012
   Svar

   Når jeg genlæser dette indlæg, må jeg konstatere, at det ikke er let at forstå. Det er vist for indforstået. Kan jeg derfor ikke forbedre teksten, er det bedre at slette den. Det gælder i øvrigt sandsynligvis mange andre indlæg her og hos andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *