Ture i det gode vejr

Det har vejret dejligt vejr i det meste af maj måned. Det inspirerer til at gå en tur andre steder end blandt biler og lastbiler på de nærliggende veje.

Et godt udflugtsmål på dette tidspunkt er altid parken ved Gl. Køgegård. Der er til overflod blomstrende rododendron – og dem kan man ikke få for mange af. De har derfor været et yndet fotoobjekt gennem mange år – og også i 2024.

Der er mange stier blandt de blomstrende buske. Nogle er tidligere på den, andre blomstrer nu og nogle følger senere.

Det sker også at vi kører en tur til Herthadalen i Lejre. Her kan man gå langs golfbanen. I år var der stadig meget vand.

Et sted var der så meget vand, at det har været nødvendigt at lave en lille alternativ rute. At gå på skovbund er dejligt – det sender tankerne tilbage til mange gode oplevelser i Østrig for år siden.

Går man en tur i skoven på den modsatte side af p-pladsen, kan man se blomstrende ramsløg. Store tæppe af hvide blomster var det smukke syn der mødte os.

Billedet giver måske ikke det helt rigtige farveindtryk, men mængdeindtrykket er klart.

Det er nu godt at få en på genopleveren!

Tags: , , ,
Forrige post
Carl-Henning Pedersen (8)
Rejse

En smuttur til Herning 1

Næste post
Spisereglement-1881
Slægtsforskning

Spisereglement for Fattigforsørgelsesanstalt fra 1881

Comments

 1. Svar

  Der er så mange smukke steder at tage hen, men de fleste af dem vi kender kræver, at man har bil. Det har vi jo, som du ved, så også, og vi håber på, at vi vil være i stand til at føre den i en del år endnu.
  Ramsløgene kan man oftest lugte, længe før man kan se dem – jeg kan godt lide duften, men der er vist mange der synes den er lige skarp nok.

  1. Svar

   Det er der nemlig, og jeg glæder mig da også over at jeg til stadighed synes at være i stand til at føre motorkøretøj på betryggende vis.
   Den fine lugt af ramsløg var udtalt i skoven.

 2. Svar

  Det er flot med alle de blomster, der er grøde i dem og også ukrudtet!
  Vores lokale park har en sø, og gangstien rundt om var delvis oversvømmet i april og derfor afspærret. Det er vist ikke sket før. Jeg har dog ikke været den vej for nylig, så jeg ved ikke, om der stadig står vand.

  1. Svar

   Ja, der er sandelig gang i væksten i øjeblikket trods momentant mangel på vand. Det har dog været voldsomt i år med oversvømmelser underlige steder.

 3. Svar

  Vi har en hel hæk af rododendron og jeg elsker denne tid på året, hvor de blomstrer sammen med dem, der står ved terrassen
  Og at gå på en skovbund med alle mulige kendte og især ukendte (for mig) planter skaber ro i mit indre 🙂
  Dejlige billeder.

  1. Svar

   Det må være storslået i haven på denne tid. Jeg kan sagtens følge tanken om den indre ro og skovbund. Tak.

 4. Svar

  Åh ja, maj måned er min yndlingsmåned. Alt står på spring eller er allerede sprunget ud. Der er jo en årsag til, at vi synger/sang “… på en blank og vårfrisk dag …”

  Begge mine adoptivforældre samt min fars søster var fra maj måned. Så selvfølgelig tænker jeg lidt baglæns i maj.

  Når jeg læser om alle de steder, I kan tage hen for at gå de lovbefalede skridt, bliver jeg lidt misundelig over ikke at have et motorkøretøj. Nåh, men sådan er det.

  1. Svar

   Ja, der er gang i naturen i øjeblikket.
   Vi er stadig privilegerede i den forstand, at jeg kan køre bil, men dine tanker om ikke at have en aktiverer den kendsgerning, at uagtet vi har gået mange ture samme sted, er alle ture forskellige, ingen er som den forrige. Det blev vi klar over i Østrig, hvor vi jo mange, mange gange har gået samme sted, men det var alligevel nyt hver eneste gang. Mindelunden er jo ikke som den var i sidste uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *