Det er let at komme bagud i øjeblikket. Alt muligt gror med stor kraft i haven. Nogle ressourcer er sat ind her – på bekostning af blogskriverier. Heldigvis følger den ene uge den anden – og på et tidspunkt kommer jeg vel på omgangshøjde med ugerne. Forvent dog ikke mirakler.
I slutningen af april faldt jeg over en såkaldt deal. To personer kunne overnatte i dobbeltværelse en nat på Bagenkop kro. Ved ankomst ville der være kaffe og kage, siden fiskebuffet med en flaske vin – og næste morgen morgenbuffet. Dette formedelst 1098 kroner. For to personer. Opholdet fandt sted i denne uge.
Da vi kørte hjemmefra var det fugtigt i vejret, måske var det støvregn. Over Storebælt regnede det kraftigt. Det gjorde det også ned mod Svendborg. I denne by holdt vi en pause, hvorefter vi kørte til Taasinge. Snart kom et skilt til Landet, hvortil vi kørte fordi vi havde god tid. Vi ville se Elvira Madigan og Sixten Sparres grave, men vejret afholdt os fra det.
Billedet af landet kirke er taget gennem bilens forrude, og kirken ser noget sørgmodig ud.
Da vi stadig var i rigelig god tid, kørte vi ind i Rudkøbing. Her gik vi en tur på byens centrale gade og fandt dette fine hus.
Man aner at Rudkøbing kan være et charmerende sted at besøge, men vejret må gerne være en anelse bedre.
Vi kørte videre mod Bagenkop på sydspidsen af Langeland. Det blev tørvejr og vi nød at se på øens landskab undervejs.
Vi kom en time før tidligste ankomsttidspunkt, men den venlige krodame gav os nøglerne til værelset. Det var i et anneks.
Det ser faktisk ud til – måske efter nedlæggelsen af færgeruten til Kiel – at Bagenkop kro har fundet et fint koncept. Man har enten lejet eller købt en del ledige huse og indrettet dem til hotelværelser, således at der kan være ganske mange gæster ad gangen til arrangementet. Jeg vil tro der i alt var minimum 80 gæster. Smart.
Værelset vi fik var ikke noget at skrive hjem om, men det gik fint at bruge det til en enkelt overnatning.
Der blev serveret kaffe og æblekage. Æblekagen var formidabel god.
Så var det tid til at gå en tur denne råkolde og blæsende majdag.
Jeg viser ingen billeder fra denne eftermiddag.
Mellem 18 og 18.30 mødte man op til fiskebuffeten. Der var alt hvad hjertet kan begære fra havet, velsmagende og godt. Det er ubesværet at forstå, at kroen er blevet berømt for denne buffet. Vi fik en flaske rosé til maden, hvilket var et udmærket valg.
Efter at have spist os lidt mere end mætte var det tid til en spadseretur i den nu solbeskinnede Bagenkop.
Havn og kirke er dominerende.
Her ses kirken lidt tættere på – med den plet der efterhånden er på alle billeder taget med mit efterhånden gamle Lumix TZ20. Det er ikke lykkedes at fjerne den ved ihærdig pudsning af linsen.
Der var stadig god vind, men det anes at man kan gå tur langs stranden. Modsat vej er en del høje skrænter.
Efter en god nats søvn og solid morgenmad, kørte vi hjemad. Vejret viste sig fra sin bedste side og det var en fornøjelse at se landskabet i sol. Gårdagens genvordigheder var glemt.
Vi kørte et smut til Landet og så det anlæg der i centrum har gravstenene for Hedvig Jensen og Sixten Sparre.
Kirken så ganske anderledes ud end i går.
Vi så ikke den grav der rummer to engelsk RAF-piloter, der omkom under krigen. Den grav havde jeg set i 1961, jvf. min dagbog, men det hjælper ikke så meget, når den først læses efter besøget. Det kan så være en anledning til at gentage turen.
Vi gjorde holdt i Svenborg igen. En fodtur rundt i byen f’ørte os forbi bygningen herover og herunder.
Næste gang jeg besøger Svendborg, må jeg huske at fastholde bygningernes navne.
Ugen bød på mindst en sproglig forstyrrelse i avisen: bagagehandler. Det er ikke en der handler med bagage, men en der håndterer bagage i en lufthavn.
EP-valget fandt også sted i denne uge. Jeg stemte på en kvinde, der, skulle det vise sig, ikke kender forskel på ligge og lægge. Om hun ville ligge forslag frem eller det var en anden forstyrrelse, husker jeg ikke. Det kan måske ikke undre, når nu hverken statsminister eller potentiel statsminister evner at bruge ligge og lægge rigtigt.
Hvilket Lumix er det en god ide at anskaffe, når nu tyveren ikke længere synes at være funktionsdygtig? Skal det være den flade udgave eller den lidt mere fyldige? Jeg hører gerne om erfaringer – ganske kort.
Belægningen på gågaden i Rudkøbing er med til at give stedet et præg af kærlig omsorg.
A hand – to handle. Wow. Dansk-Engelsk er en sjov blanding, gad vide om det går som Erik Hansen engang spåede, at Engelsk vil være sproget vi taler om 100 år. Det tror Jørn Lund ikke, for han hæfter sig ved grundsproget, bøjningsformer og så videre.
I grænseegne har man blandingssprog, fx Fransk-Tysk i Alsace.
Jeg synes ikke du skal prøve at huske alle bygningernes navne, RAF-gravsteder og andre ting. Kirken – med eller uden forrude-tårer – er smuk i sin form og det må være det, der tæller, ligesom der er gjort meget for at holde det store bindingsværkshus vedlige, så man i dag kan glæde sig over at også vi danskere havde bygningshåndværkere, som kunne noget særlig godt.
Ja, belægningen er lavet så den gerne vil sine brugere.
Det besynderlige ved bagagehandler er, at ordet i avisen netop blev læst på dansk, hvorved meningen ikke kunne begribes. Det er ikke godt at vide hvem at de to sprogfolk, der får ret. Tendens lige nu er vel at rigeligt mange ord udtales på engelsk og danskificeres ikke.
Du har ret – der er ingen væsentlig grund til at forstyrre indtrykket af bygningskunst med navne, men nyde bygningerne som de ses.
Sikke en fint tilbud om ophold og forplejning på Bagenkop kro. Og I har virkelig nået at se mange dejlige steder. Danmark har så mange smukke gamle huse og historiske steder at besøge.
Det var faktisk en glimrende tur – og meget kan opleves på under 30 timer.
Ja, vejret er i sandhed en blandet fornøjelse. Det var et fint krotilbud, og jeg nyder at læse om sådanne udflugter.
Ligge/lægge er en klassiker, og man må håbe, at politikerne kender forskel på at ligge og lægge til byrde.
Angående dit kamera vil jeg umiddelbart tro, at billedsensoren blot skal renses. Mon ikke den nærmeste forhandler kan klare den sag, hvis kameraet ikke har en indbygget funktion til opgaven?
Det glæde mig jeg har kunnet bidrage til nydelse.
Tak for overvejelsen om kameraet. Jeg har fundet en video om emnet og da jeg har de fornødne remedier, så jeg prøver. Jeg tror, jvf. videoen, ikke at mit kamera har indbygget rensefunktion.
Vi nyder også indimellem godt af de tilbud, der fremkommer i fristende rige mængder. Bagenkop Kro er skrevet bag øret, for jeg kunne godt tænke mig at prøve en fiskebuffet.
Jeg har et TZ80. Der er kommet højere numre, men de zoomer ikke lige så kraftigt; man har i stedet valgt at forbedre video-funktionen, hvilket jeg er ligeglad med. 80’eren kan du få for et par tusind kroner, men du kan også vælge et Lumix FZ82, som jeg også har, og som ikke koster meget mere. Kameraet er lidt større, men har en rigtig god zoom, og det er lidt bedre mht. billedkvaliteten. De har med andre ord hver deres fordele 🙂
Som jeg ser det, var det en aldeles glimrende fiskebuffet.
Tak for info om kameraer.