Uge 28 2019

Tour de France-kommentatorerne taler og taler alt medens cykelrytterne bevæger sig fremad i landskabet, og også her synes man at have afskaffet “både – og” og “enten – eller”. Her er et eksempel på det sidste. “Italienske cykelryttere får kælenavne enten fra dyreriget, men også fra …”.

De sproglige udfoldelser er ikke altid noget at prale af. Heldigt er det derfor, at det i denne uge lod sig gøre at købe to fine bøger formedelst 20 kroner for dem begge.

Det er Georg Brandes værk Cajus Julius Cæsar, Gyldendalske Boghandel København og Kristiania MDCCCCXVIII.

Alene det første afsnit er alle pengene værd:

AAR 100 før vor Tidsregning fødtes i Subura, en Staddel af det gamle Rom, i et beskedent Hus, beliggende i en stærkt befærdet Gade, der strakte sig fra Capitolium til Mons Esquilinus, den Mand, i hvis Geni, fuldendende og foregribende som det var, den romerske Oldtid naaede sit Højdepunkt, og i hvem overhovedet den græsk-romerske Civilisation frembragte sin største Herskerskikkelse efter Perikles og Alexander.

I samme genbrugsbutik kunne ses et vaskebræt, som jo er et velkendt værktøj fra min barndom.


Turen gik i øvrigt igen til Frederikssund i denne uge, men især var et andet besøg efterfølgende den egentlige grund til turen.

Vi gik lidt længere denne dag og kunne se den nye bro, Kronprinsesse Marys Bro.

Senere gik turen til Gerlevparken, som var set omtalt i en avisartikel. Der var en seværdig rosenhave.

På turen hjem var vi vidner til en trafikal ubehagelighed. Da vi kørt ind i en bymæssig bebyggelse og satte farten ned, kunne jeg se bagude en bilist komme i rasende fart. For at give plads holdt jeg ved et busstoppested. Det var ud for to vej-øer. Den iagttagede bilist kørt i meget høj fart venstre om disse uagtet dårlige oversigtsforhold fremad. Heldigvis skete der ikke noget. Men hvilket vanvid.

Tags: , , ,
Forrige post
Sct. Bendts kirke i Ringsted (10)
Aktiviteter Kultur

Uge 29 2019

Næste post
Sommerblomster (1)
Diverse

Uge 27 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *