Vandring i Kappeln, Ellenberg og Maasholm

Som det fremgik af forrige indlæg har 4 medlemmer af Familiens Vandrelaug været på tur i Wassersleben. Andendagen kørte vi til Kappeln og gik først i Ellenberg på den modsatte side af Slien, så lidt i Kappeln for at slutte med en mindre rundtur ved Maasholm. Også denne dag gik vi pænt mange skrift – omkring 20000.

Efter at have parkeret bilen, gik vi over broen over Slien. Det var det herligste vejr, som det ses af billedet. Der er flere billeder fra Kappeln i et diasshow fra en tidligere miniferie i Flensborg.

Kappeln

På den modatte side af Slien hedder byen Ellenberg (i et ord!) og ved rundturen passeredes kirken og dens flotte tårn, som stod ganske for sig selv.

Ellenberg Kirche

Først så vi et fint, lille stråtækt hus.

Hus i Ellenberg

Så endnu et  Skraldespandene pynter ikke, men de skal jo også være et sted.

Hus i Ellenberg

Efter frokost i “Den gamle smedje” gik vi hen til møllen i Kappeln. Her finder man turistinformationen, en giftesal og man kan gå op i møllen og se på det fine træarbejde.

P1070973

Det er også muligt at gå ud på en svalegang, eller hvad en sådan hedder på møller, og gå rundt – og så kan vingerne se sådan ud.

Kappeln Mühle

Herefter gik turen til Maasholm. Jeg havde set en rundtur på gpsies.com (en side der er interessant for folk, der vil inspireres til gå- og cykleture) om noget der kunne se ud som en spændende tur. Rundturen var på 9,09 km, men vi kortede den nu noget af. Det ville være en fin tur at gå, hvis det var den man kørte efter.

I Maasholm (P-pladsen ligger lige ved indkørslen til byen) mødte vi først et gadeskilt, Tüünlüüd. Det er da imponerende med 4 x ü. Jeg tror det betyder den indhegning folk tidligere havde lov at lave så de kunne fange sild. Lüüd betyder Leute.

Tüünlüüd in Maashom

Som det ses var vi på ret vej – Maas rundt.

Maasholm

Vi så Dat Schipp.

Dat Schipp

Der var fine kig over Slien.

Maasholm

Turen foregik bl.a. på en dæmning og på et tidspunkt kom vi til et pumpehus, hvor man kunne se at vandstanden i november 1872 havde stået højere end de diger vi gik på. Det var samme stormflod, der ramte Lolland og Falster.

Rundgang in Maasholm

Der kom en sjat regn, men der var næsten hele tiden lidt blå himmel.

Maasholm

Det var endnu et spændende sted at opdage, men som sagt kunne det være en ide at vælge turen rundt på 9 km og vente med Kappeln til en anden gang.

Jeg tror i øvrigt at der tidligere blev gravet mange tørv i området, således at bønderne havde noget at varme sig ved.

Forrige post

Den olympiske ild

Næste post

Kruså Tunneldal

Comments

 1. Svar

  Det er et smukt område og dejlige billeder, du har taget. Sjovt at se et ord med hele fire ü’er – er det mon plattysk?

   • Jørgen
   • 29. september 2013
   Svar

   Tak. Ved ikke om ordet er plattysk, men måske ser en tyskkyndig spørgsmålet og kan give et bud.

 2. Svar

  Det fine træarbejde i møllen imponerer mig meget. Jeg er glad for at det er bevaret. Når man ser træ-genstande fra forne tider er de ofte meget medtagne – de kræver “omsorg”!
  Det er iøvrigt en spændende tur, dejligt at kunne komme så meget rundt. Jeg nøjes med omegnen her, men det er nu heller ikke det værste.

   • Jørgen
   • 30. september 2013
   Svar

   Træarbejdet var meget mere imponerende i virkeligheden. Møllen var i det hele taget imponerende. Du har nu en ganske fin omegn at gå rundt i og det er jo dejligt. God tur.

  • Ellen
  • 30. september 2013
  Svar

  I er altså gode til at køre efter de gode traveture 😉

   • Jørgen
   • 30. september 2013
   Svar

   Det går!

 3. Svar

  Jeg kan godt forstå, at det kunne være en idé at gå den 9 km. runde – det er måske meget godt at der er noget tilbage til en anden gang. Dejlige billeder alle sammen, jeg tænkte på at den stormflod i 1872 må have været meget voldsom når den også nåede helt ind i Schlien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *