Vemmetofte Kloster på TV2 i aften

Nogle læsere har måske en fornemmelse af, at jeg har en relation til Vemmetofte. Det er så ganske rigtigt. Jeg er født i Det Gamle Apotek i Vemmetofte.

Min far blev ansat på Vemmetofte Kloster i 1929 og arbejdede der til han døde i 1975. Min mor kom dertil som 18-årig og boede i Vemmetofte i 69 år. Begge var kun udenbys i hver ½ år.

Da der ikke rigtig var behov for en alderdomshjem til enlige fra de 3 første rangklasser, ændredes Vemmetofte Kloster i 1975 til bolig for folk, der kunne have interesse i at bo i historiske rammer og som kunne anerkendes som beboere.

I aften kl. 20.00 til 20.50 kan man på TV2 se en udsendelse om Vemmetofte, Slottet, i nutiden. Det glæder jeg mig til.

Vemmetofte Kloster ser således ud:

Vemmetofte Kloster 13-5-2006

Fra sydsiden.

IMG_2313

Fra Klosterhaven.

Tags:
Forrige post

Rhododendron på spring

Næste post

Ventetid på hjemmesider

Comments

 1. Svar

  Tak fordi du fortæller om udsendelsen i aften – den må jeg se, og du har jo en ganske særlig grund til det.

   • Jørgen
   • 20. maj 2014
   Svar

   Det har jeg – og god fornøjelse.

 2. Svar

  Jeg har lige kigget på Klostrets netside, fordi jeg gerne ville vide, hvad det koster at bo der, men dels kan jeg kun se billeder af nogle småbygninger, dels er den ikke særligt meddelsom. Det kan være, man også kan få lidt praktiske oplysninger i aften 🙂

   • Jørgen
   • 20. maj 2014
   Svar

   Har jeg forstået det rigtigt er det ikke voldsomt dyr, men man skal vist nok deltage i aftensmåltider i spisestuen. Lad os høbe der er lidt information at hente. Ellers kan man sikkert få noget at vide pr. telefon.

  • Pia
  • 20. maj 2014
  Svar

  Det har nok været det, jeg så et klip fra i aftes. Jeg var ikke klar over det var Vemmetofte. Det må jeg se, nåede nemlig tids nok at få bedt om optagelse, da jeg så din overskrift.
  Vedr. hjemmeside og hastighed, så var den forrige kommentar jeg lagde, meget længe om at ryge igennem. Nu må jeg se om det er det samme denne gang.

   • Jørgen
   • 21. maj 2014
   Svar

   Det har givet vis været en reklame for udsendelsen, du har set.

 3. Svar

  Tak for info – det er så interessant at se sådan noget, og vi kan heldigvis – endnu – se “tv on demand”, så jeg vil se udsendelsen, når jeg er hjemme igen.

   • Jørgen
   • 21. maj 2014
   Svar

   Det var en overraskende udsendelse, men med mange dejlige billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *