Venedig-udflugten fravalgtes

Nu er vi efterhånden nået til tirsdagen på busturen til Garda med 65-rejser. En del af selskabet tog med på en betalingstur til Venedig (alle andre udflugter var inkluderet i prisen for turen). Vi ville hellere trisse rundt og være hvor vi var. Øvrige udflugter var såmænd tilstrækkelige.

Planen for dagen var at gå ud til halvøen San Vigilio langs søen, spise frokost på en restaurant i Garda, slappe af på hotellet og gå til den modsatte side, til Bardolino, igen. Egentlig var det en skam, at vi ikke valgte at gå op på La Rocca, idet en knægene opstod dagen efter, hvilket gjorde at denne optur aflystes om fredagen. Sådan går det.

 Garda

Der var ikke helt tørt i Garda da vi som de eneste syntes det kunne være interessant at få et ret tidligt indtryk af byen. Det er altid sjovt at se byer vågne. Netop fordi man ikke falder over turister, er det muligt at se op – og man finder så de fineste husstøtter i denne lille smøge.

Garda

Enkelte havde åbenbart forvildet sig ud i morgenstunden.

Garda

Vi begav os mod San Vigilio og mødte bl.a. dette fine hjerte lavet af Gardasøsten.

Garda

Faktisk nåede vi aldrig halvøens spids. Forklaringen ses her. Der var ikke meget plads mellem muren og søen, og da skvulpebølger fra et af ruteskibene gjorde afstanden endnu mindre var den logiske beslutning at vende om og slappe af på en bænk. Her kunne vi sidde stille og roligt og glemme alt om menneskemylder og Venedig – og bare være.

Vi skulle have lidt frokost. En restaurant reklamerede med at coperto – opdækningsafgift – var inkluderet i prisen. Den valgte vi så, og bestilte bl.a. insalata caprese. Dels havde restauranten fundet en umoden, kedelig tomat og dels havde de glemt – eller hvad de havde – at retten indeholder basilikum og ikke icebergsalat. Den restaurant bliver naturligvis fravalgt skulle vi komme på de kanter igen.

For illustrationens skyld er her et billede af insalata caprese var. danese:

Insalata caprese danese

Måske er der lidt rigeligt basilikum på, men hellere det end salat.

Bardolno

Efter en passende siesta, smuttedes til Bardolino, hvor vi bemærkede en fontæne, der vel nærmest kan siges at være håndholdt. Den hedder Sangue Fonte di Vita.

Bardolno

Vi så en udstilling af pasta,

Bardolno

en samling kakler,

Bardolno

hvoraf den der omhandler “Brød til de fattige” ses i midten,

Bardolno

samt en fin butik med faverige blomster,

Bardolno

der viste sig at være kunstige.

Så gik vi tilbage.

Der havde været trængsel i Venedig.

Forrige post

Solferino og Sirmione

Næste post

Udflugt til Malcesine, Limone og Riva del Garda

Comments

  • Madonnaen
  • 18. juni 2013
  Svar

  Skønne billeder…du er en glimrende fotograf.:-)

  Hvis man har været i Venedig før, kan man sagtens springe over, første gang var en lummerhed sommerdag som endte med tordenvejr, og der duftede af alt andet end violer fra kanalerne.;-)

  Vi var så på et krydstogt på Adriaterhavet i 2005, hvor togtet endte netop der, så på en lørdag aften måtte vi slå os ned og høre lidt musik på Markus Pladsen.

  Vi var i forvejen blevet advaret om priserne, og så alligevel… det blev vores hidtil dyreste kop cappucino til ca. 75 kr. omregnet i danske pr. kop…og så for 8 år siden, men pyt…så blev der jo også musik, og der blev serveret vand til.:-)

  Men stemningen var go’…..

   • Jørgen
   • 18. juni 2013
   Svar

   Tak, tak. Jeg kan egentlig godt forstå mit behov for at se Venedig og dø ikke er så stort mere. Jeg er vældig glad for at have været der, men jeg vil lige så gerne gøre det vi gjorde netop den dag. Vi har i årevis fulgt princippet at glæde sig over det vi gør og når og ikke ærgre sig over det vi kunne have gjort og nået.

 1. Svar

  Jeg kender et par, som ikke kan få nok af Venedig … jeg kan godt nøjes med at have set den et par gange, og 3½-4 timers kørsel for det er vel lige i overkanten.
  Findes der mon meget andet end turistfælde-restauranter sådanne steder? Det hjælper vel ikke engang at brokke sig, for selv om de normalt kan en smule engelsk, bliver det reduceret til ingenting, hvis man ikke kommer med rosende ord til dem 🙂
  Det er da ellers flotte kunstige blomster – men de var måske ikke lige så flotte, når man kom tæt på?

   • Jørgen
   • 18. juni 2013
   Svar

   Jeg tror der findes andet end turistfælder, fx den i Riva jeg omtalte. Den var nu nok også mere lokal end turistpræget. Vi brokkede os ikke, men ingen kunde her næste gang.
   Jeg blev da skuffet over a blomsterne var kunstige.

  • Eric
  • 18. juni 2013
  Svar

  Det var klogt at fravælge Venedig. Tag ikke fejl, jeg kan godt lide Venedig, men ikke bare på en dagstur. Man skal have tid. Tid til at udforske baggyderne og fare vild, tid til at tage en vaporettotur på Canal Grande, tid til at sanse i ro og mag. At vælte rundt i flok på Markuspladsen er ingen fornøjelse.

   • Jørgen
   • 18. juni 2013
   Svar

   Enig – og jeg tror det er godt princip at følge i almindelighed.

 2. Svar

  Venedig er en smuk turist-by, men hvis der ikke var turister, var den vistnok ret død, ikke sandt?

  Det er smukke gadebilleder – og hænderne!!! Hænderne som holder den løgformede fontæne-tingest oppe! Skægt!

  1. Svar

   Jeg tror nu det er godt at opleve turistbyer uden turister, hvilket kan gøres ved at gå lidt væk eller overnatte.
   Hænderne er meget fine, ja.

 3. Svar

  Mener du at man kan finde mere uforstyrrede dele af Venedig ved at gå lidt væk? Det ville være interessant at se Venedig på den måde. Jeg har kun været der én gang – desværre uden kamera. Det var regnvejr, men da vi kom ud fra Marcus-pladsen kom solen og skinnede på facaderne langs med den store kanal (Canal Grande hedder den vist) og det var overvældende smukt. Men jeg tror vi var heldige og jeg er ikke sikker på, at man kan opleve den slags igen. Gentagelse er noget underligt noget 🙂 Så hellere gå efter at se de mindre kendte dele af Venedig, som du skriver, lidt væk.

  Desuden husker jeg med en vis græmmelse at jeg blev ustyrligt rasende over en parkeringsafgift på dengang 150kr. Jeg knaldede tegnebogen i bordet og talte penge op med et så surt udtryk som jeg formåede at fremmane! 🙂

 4. Svar

  Som jeg husker det fra vore besøg i Venedig for mange år siden, lod det sig fint gøre at komme lidt væk fra turisterne, som det gør det mange steder. Se Erics kommentar herover.
  Jeg forstår fint din irritation over p-gebyret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *