Ventetid på hjemmesider

Der kan naturligvis være noget om, at man ikke skal vente i evigheder på at en hjemmeside er synsparat (loaded, ladet).

Jeg har ofte ikke været imponeret af hastigheden hvormed denne WP-blog bliver synlig, hvad enten det er forsiden eller enkeltindlæg. W3 Total Cache blev installeret for nogen tid siden og det hjalp måske lidt.

Hanne har et par gange gjort opmærksom på sidens sendrægtighed og spurgt om der var noget at stille op med det. Nu har jeg gjort noget – sat flere flueben i det nævnte plugin – og det har muligvis hjulpet lidt.

I forsøget på at forstå lidt mere af det for mig vanskelige stof, er jeg stødt på Pingdom, hvor load time kan måles.

Det er bl.a. her jeg kan se, at det går hurtigere, men der er nu alligevel hastighedsforskelle.

Her er to billeder af de to målinger jeg har foretaget for lidt siden.

Load_time_1

Load time er godt 5 sekunder. Det betyder at siden er langsommere end 70% af alle testede hjemmesider.

Load_time_2

Lidt senere går det helt anderledes. Load time er lidt over 1 sekund og siden er hurtigere end 85% af de testede hjemmesider.

Hvorfor det er sådan aner jeg ikke.

Måske har du lyst til at se på din egen sides load time.

Tags:
Forrige post

Vemmetofte Kloster på TV2 i aften

Næste post

Feurich, München

Comments

 1. Svar

  Nå sådan! Jeg nåede sjovt nok lige at tænke, at det var da forbløffende, så hurtigt din side loadede i dag, inden jeg fik forklaringen på det. Den er nemlig normalt meget længe om at dukke frem fra cybertågerne.
  Jeg vil lige have målt min egen, selv om jeg ikke har indtryk at, at den er langsom.

  1. Svar

   Ja, sådan. Din side er ret så hurtig.

 2. Svar

  Det var dejligt, at det går hurtigere nu, men det har vel også at gøre med, hvor store/tunge billedfiler, man lægger på?

  1. Svar

   Ja. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad det er man kan opnå ved at tilpasse nogle flueben i et plugin m.v.

 3. Svar

  Første gang man “henter” data til en webside, går det forholdsvis langsomt, fordi alle elementer indlæses i deres fulde længde.

  Anden gang kan webserveren svare: “Din existerende kopi er allerede up-to-date, der er ikke sket noget siden sidst, bare fortsæt.” Eller noget i den retning.

  Derfor går det hurtigere.

  Man bør i første omgang ikke medregne den tid, som det tager at vise websiden, “rendéring” er endt med at være det danske ord der svarer til engelsk “rendering”.

  dax2 ender i første runde med “Page size 1.5 MB”. Det er jo mere end de første 30-40 linier, som man ser indenfor rammen. Det tog to sekunder og medfører en besked som lyder: “Your website is faster than 70% of all tested websites”.

  1. Svar

   Det er jo godt nok med hurtige hjemmesider. Man skulle jo nødig miste læsere pga. langsommelighed.

 4. Svar

  Det har klart hjulpet med de tiltag, du har sat i værk, for din side var tidligere irriterende langsom, og det syntes som om, man skulle vente i evigheder.

  Jeg prøvede lige det værktøj, du henviste til, og som er meget spændende. Jeg kendte det ikke i forvejen. Min blog er hurtigere end 64 % af alle testede sider. Loadtime er 2,33 sek og sidestørrelsen er 1,5 MB. Min generelle side stegemueller.dk er hurtigere end 34 % af alle sider. Loadtime er 4,43 og sidestørrelsen er 147,9 kb.

  Tiden man venter er i høj grad bestemt af ens template, så det er måske noget du kan ændre på, for at opnå endnu bedre performance?

   • Jørgen
   • 20. maj 2014
   Svar

   Det er altid noget siden er blevet hurtigere. Du skal have tak for at have gentaget problemet med langsommeligheden. Jeg må se lidt mere på det efterhånden.

  • Pia
  • 20. maj 2014
  Svar

  Jeg har også længe bemærket at det gik utroligt langsomt for at få åbnet din side. Det har helt klart hjulpet. Måske jeg lige skulle tjekke min egen også, selvom jeg selv er på med det samme.

   • Jørgen
   • 21. maj 2014
   Svar

   Det er da godt jeg har fået gjort eller eller andet ved hastigheden. Om jeg kan få hastigheden ved offentliggørelse af kommentarer til at gå hurtigere ved jeg ikke, men vi må se.

 5. Svar

  Jeg prøvede lige at lade Googles “Pagespeed” (et værktøj i Chrome) kigge på denne side, og det peger på billedstørrelsen som en væsentlig forsinkelsesfaktor. Flere af dine billeder nedskaleres fra den originale størrelse til den viste. Ved at tilpasse størrelsen, så den passer med det viste, kan der iflg. Pagespeed spares 906,7 kb. Det er trods alt en sjat.

  På din Adsense-side kan du formentlig også få nogle tips under “Websitets tilstand”. God arbejdslyst – det har allerede båret frugt, men der er mere at hente 🙂

   • Jørgen
   • 24. maj 2014
   Svar

   Tak for tippet. Jeg kender egentlig gode nogle af hjælpemidlerne i Adsense-sammenhængen, men jeg synes ikke altid jeg har så let ved at forstå hvad der skrives og hvad der skal gøres, men jeg må være lidt mere tålmodig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *