Verdens underlige indretning

Et mimrekort er en glimrende opfindelse. 3 måneder med offentlige transportmidler i HT-omårdet for 575.- kr. Ganske vist med lidt begrænsninger morgen og eftermiddag.

I modsætning til pensionerne stiger kortet jævnligt. Atter er det således blevet 15.- kr. dyrere.

Det fik mig til at se hvad priserne ellers er for billetter. På stationen står en automat til indkøb af sådanne.

Trykkes på billet og by, kan man se hvad en enkelttur koster.

Til nabobyen (3 minutter med toget) er prisen 24.- kr.

Til Køge (længere tid) er prisen 36.- kr.

Til Hårlev (endnu længere rejsetid) er prisen 48.- kr.

Til Karise (stationen efter Hårlev og ikke i HT-området) er prisen 15.- kr. Ganske vist for en 65-billet. Den kan åbenbart ikke købes til rejser i HT-området.

Skal man derfor til nabobyen med tog, køber man en billet til Karise – og går hjem.

Paspå

Billedet har ikke noget med verdens underlige indretning at gøre, men er et effektivt teknologisk advarselssystem, der står på stationen og – hvis toget kommer på spor 1 – meddeler skramlende, at man skal passe på fordi der kommer tog.

Skulle du i øvrigt have lyst til en smule mere om verdens underlige indretning, kan det anbefales at læse kronikken i Berlingske i dag:

Stop den rigide lægekontrol.

Tags:
Forrige post

Videre

Næste post

Sporvejshistorisk Selskab 50 år

Comments

 1. Svar

  Almindelige billetter skal man vist holde sig fra – de er for dyre. Men et rejsekort for pensionister er måske et alternativ til mimrekortet?

   • Jørgen
   • 12. februar 2015
   Svar

   Vi holder os fra almindelige billetter. Jeg kender ikke rejsekortet (endnu), men har lige orienteret mig en smule.
   Pris med 20% rabat (tidspunkt) og pensionistkort til nabobyen 12.-, til Køge 16.-, til Hårlev 24,40 og til Karise 34,80. 65-billetten til Karise slår næsten alle andre, når den er billigst.
   Sammenlignet med mimrekortet kan jeg rejse til og fra Roskilde (eller Køge) 6 gange om måneden. Så foreløbig kan det bedst betale sig med mimrekortet, ser det ud til. Måske skulle et rejsekort til brug i mimrekortets spærretid overvejes.

 2. Svar

  Jeg læste kronikken, du linker til, og jeg tænker, at det er absurd. Skrid dog ind, der hvor der er grund til det, og lad de andre være. Der må jo være et eller andet galt i “systemet”, når den vestjyske hjerneskadede psykiater har kunnet praktisere i ni år efter, de første klager indløb. Ham og hans ligemænd skulle man fange længe længe før.

   • Jørgen
   • 12. februar 2015
   Svar

   Det er lettere absurd at det er nødvendigt at komplicere tingene som lægen beskriver det i kronikken. Og dyrt er det.

 3. Svar

  Man skal kende sine billeteringsmetoder!
  Jeg læste artiklen, som jeg synes er vældig godt formuleret. Må håbe d’herrer/damer folketingsmedlemmer læser den og tager den alvorligt.

   • Jørgen
   • 12. februar 2015
   Svar

   Nemlig.
   Ja, det ville være fint hvis sådanne indlæg tages alvorligt.

  • Pia
  • 12. februar 2015
  Svar

  Jeg aner intet om hvordan man køber en billet til et tog eller bruger den heller for den sags skyld. Jeg (eller vi begge) er virkelig på herrens mark, hvis vi kom til staden og skulle tage en bus eller et tog.
  Billetpriser er en af de ting jeg vist aldrig får mig sat ind i. Det er der ingen grund så længe vi bor hvor vi gør. Vi kan hverken komme ud eller hjem.

   • Jørgen
   • 12. februar 2015
   Svar

   Det er jo som sådan fint ikke at have det problem!

 4. Svar

  Jeg er rystet over at DSB er holdt op med at bemande stationernes billetkontorer. Jeg forstår ikke helt hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre at tjene penge på at have en levende stationsbygning. Måske skulle man organisere det på en anden måde – give koncession til en kiosk til billetsalg eller lign. Man skræmmer almindelige kunder væk – og det bliver ikke bedre af at priserne er ulogiske.
  Jeg kører også for 15 eller 12 kr. frem og tilbage mellem Helsinge og Vejby (på blå-kort pensionstrabat. Der er tog hver halve time, det er fornemt – det er ikke DSB, men Lokalbanen). Jeg kan ikke finde ud af hvornår eller hvorfor det er hhv. 12 elller 15 kr. men jeg har en teori:

  Hvis jeg kører fra Vejby til Helsinge til Skærød, er Skærød nabozone til Vejby – men det er Helsinge ikke. Jeg tror (ved ikke) at det er forklaringen; 2 zoner er lidt billigere end 3 zoner.

   • Jørgen
   • 14. februar 2015
   Svar

   Det er lidt mærkeligt at en gode service ikke kan vedvare. I Roskilde skal man nu købe billetter og forny kort i en kiosk, hvor man må stå og vente på at kunder de skal have en pølse og andet godt bliver ekspederet. Men måske er det i længden lige så effektivt.
   Har hørt det før med at det koster forskelligt i hver retning – og det var noget med hvorledes man kom ind i eller ikke kom ind i et antal zoner. Forklaringen var logisk nok selv om det kan lyde mærkeværdigt.

  • Eric
  • 14. februar 2015
  Svar

  Når jeg bliver pensionist, får jeg vist brug for zoneterapi.

   • Jørgen
   • 19. februar 2015
   Svar

   Det kan ikke afvises at netop zoneterapi vil være gavnlig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *