Vinpriser

For ikke så længe siden skulle jeg købe en vingave. Ønsket var vin lavet på zinfandel-druen. Den er typisk kendt fra Californien, men dna-undersøgelser har vist, at det er samme drue som primitivo. Den er typisk kendt fra Italien.

Jeg havde købt et par flasker zinfandel fra Californien. Da jeg kort efter faldt over en italiensk zinfandel, tænkte jeg, at det også kunne være en god ide med en italiensk zinfandel.

Den dag var der tilbud på den italienske vin. Et stk. 129 kr. To stk. 129 kr. Halv pris. Vinen hed Why not.

Så vidt så godt. Lige til i går. Reklamebunken indeholdt et tilbud på netop denne vin. 6 flasker 299 kr. Dvs 50 kr. stykket. Besparelsen var enorm, svarende til den nævnte stk.pris på 129 kr. 

Så er det spørgsmålet om vinpriser opstår (igen). Hvorfor i alverden koster en flaske vin 129 kr, når prisen burde være ca. 50. kr? Hvorfor skal der tjenes så meget på en flaske, når indkøbsprisen ikke har været meget over 30 kr.? Er forbrugerne så naive, at de hopper på den? Åbenbart – og det gælder også mig. Men dette fænomen synes vidt udbredt. Undertiden er det helt gennemskueligt, at prisen på en flaske er så urimelig, at ingen ved deres fulde fem kunne drømme om at købe en enkelt flaske. Der skal købes 6. Så stå dog ved det. Og fri os for alt det priscirkus. 

Men hvorfor ikke prøve fidusen – måske er det derfor vinen hedder Why not.

Tags:
Forrige post

Microsoft Technical Department huserer igen

Næste post

Når søtungen er pangasius eller sandart

Comments

  1. Svar

    Jeg er fuldstændig enig med dig. Mit eget ord for den slags er “røveri”.

      • Jørgen
      • 18. november 2017
      Svar

      Det er måske et lidt stærkt udtryk. Man må blot indse, at enkeltflaskepriser ofte er urimelige.

  2. Svar

    Jeg tror ærligt talt at vinpriser er mere mode end forstand. Marx overraskede åbenbart økonomier ved at skelne mellem handelspriser og tidspriser eller “arbejdspris”, men både det ene, andet og tredie falder jo ind under loven om at priser bestemmes af udbud og efterspørgsel.

    Nu må du rette mig: Jeg tror at man får meget gode vine ved at købe vin fra Chile, hvor fx. Netto’s indkøbere har været inde over for at bedømme kvaliteten.

    Jeg kan godt smage, at en Amarone har en anden kvalitet end fx. Undurraga, både Merlot og Cabernet Sauvignon.

    Det er vel sjældent at man får den helt store vin-oplevelse med vin til lave priser – men man kan vende det om og sige, at det ikke altid er prisen, som garanterer at man får noget godt.

      • Jørgen
      • 19. november 2017
      Svar

      Der er nøjagtig ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet, og slet ikke hvis man køber en enkeltflaske til 130 når prisen retteligen burde være 50 kr.
      Jeg tror man får masser af gode vine alle steder fra, men det er vel et spørgsmål om hvad man kan lide.
      De tyske discount-supermarkeder har billige vine (i Tyskland) og man kan godt fornemme det ikke er vine af stor kvalitet, men de er regulære. Så jeg foretrækker en tysk vin til 2€ for en dansk solgt vin til 130 kr der burde koste meget mindre.
      En andenrangs Amarone er ikke et hak bedre end Undurraga. Den første foregiver en kvalitet den ikke lever op til. Det gør den anden ikke.

    • Ellen
    • 19. november 2017
    Svar

    Jeg har også undret mig såre over de store forskelle på tilbudspris og ‘normalpris’ – måske især fordi visse vine aldrig ses i forretningen til sidstnævnte.
    Ordet ‘røveri’ indebærer noget med vold, så det er et lidt groft udtryk at bruge, men at ‘nogen’ laver lidt billige salgstrick er sandt nok.
    Min (for tiden) yndlings italienske hverdagsvin er Piccini, som ‘normalt’ koster 75 kr; ses på tilbud til en halvtredser og koster sølle 25 kroner hos Fleggaard lige syd for grænsen. Det er faktisk en vin, som rigeligt er de 75 kroner værd, så den vej kan det altså også gå …

      • Jørgen
      • 20. november 2017
      Svar

      Mon ikke man skal forstå det sådan at tilbudspris er flerflaskepris og normalprisen er enkeltflaskepris, og det er jo netop den der er urimelig. Hvis nedsættelsen ved 2 flasker er lille, er det mere normalt.
      Det kan sagtens gå den anden vej, og heldigvis oplever man dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *