Vintervejr om sommeren i Østrig

Der er intet mystisk i at se sne om sommeren, når man holder ferie i Osttirol. Og vel heller ikke andre steder i Østrig.

Ofte ses sne der ikke er smeltet efter vinteren. Og ofte ses at nysne falder på bjergene. Snegrænsen er set ned til 1500 meters højde, og der er ikke langt dertil når man bor i 1200 meters højde.

Jeg har ikke styr på, hvor ofte vi har set nyfalden sne om sommeren i Østrig – og for den sags skyld heller ikke hvor ofte det har været hedebølge. Men det gør heller ikke så meget – hjemme igen har det ikke været så slemt det ene eller det andet.

Det vigtige er at have tøj med. Tophue, vanter og tilstrækkeligt med varmt tøj skal altid i rygsækken, når man færdes i bjergene. Og regntøj ikke at forglemme. Det er ikke altid udstyret kommer i brug, men det sker.

Gschlösstal 1996

I 1995 (eller var det året efter?) havde jeg brug for hue og vanter. Sneen ses i baggrunden. I år var det ligeledes tilfældet, og når der er særlig grund til at skrive om emnet i år, er det fordi temperaturen var lavere end nogensinde set af os. Blot 7 grader. Og 9 kl. 14. På med hue og vanter.

Det så ud som på de følgende billeder. Og sneen blev liggende i dagevis. Den første uge var kølig, men hellere det end 34 gr. som den første dag undervejs.

Billederne er taget ½ år før juleaften, den 24. juni.

Snevejr i Virgental i juni 2013

Udsigt fra balkon.

Snevejr i Virgental i juni 2013

Snevejr i Virgental i juni 2013

Snevejr i Virgental i juni 2013

Snevejr i Virgental i juni 2013

Snevejr i Virgental i juni 2013

I dag var der 9 gr. i min carport – til sammenligning.

Tags:
Forrige post

Bondens lov og vejret i bjergene

Næste post

Veje blokerede af klippeskred i Osttirol

Comments

 1. Svar

  Hvor er det dog smukke billeder! Og bare I ved, at I skal have hue, vanter og varmt tøj med, så vil jeg foretrækker 7 grader – de 34 grader lyder ikke rart.

   • Jørgen
   • 8. november 2013
   Svar

   Tak. Snebilleder må man tage når mulighed byder sig.

 2. Svar

  Vejret kan drille i bjergene og veksle fra time til time, så I gør ret i altid at medbringe det varme tøj. Jeg er selv engang i Sydtyskland blevet overrasket af en storm, og der var jeg virkelig glad for mit varme tøj. Man skal ikke spøge med vejret i bjergene.

   • Jørgen
   • 8. november 2013
   Svar

   Nøjagtig. De fleste forstår det vist, men der er nu undtagelser. Og jeg tror de kommer til at fryse.

 3. Svar

  Er der ikke også noget med, at temperaturen falder 1° for hver 200 meters stigning? Alene det giver seks grader mindre ved 1200 meter, men 7-9° er godt nok ikke meget for en sommerdag – selv om jeg dog stadig vil foretrække det for 34°. Man kan altid tage tøj på, men det er begrænset, hvor meget man kan smide.

   • Jørgen
   • 9. november 2013
   Svar

   Jo, temp. er lavere med øget højde, men ofte er der fint vejr på de kanter. Det er fint når vejret er 18 – 20 gr., idet det jo også kan blive for varmt at gå langt.

  • Pia
  • 10. november 2013
  Svar

  I Østrig (og andre steder) forventer man at se sne i bjergene, også om sommeren. Jeg har oplevet nyfalden sne i Italien, og det er noget andet end den ‘gamle’ sne.
  Er man klædt rigtigt på, som I jo er, kan man jo gå sig varm, når ikke kulden er værre, men der er helt klart mennesker der ikke sætter sig ind i de steder de rejser til.
  Meget smukke billeder.

   • Jørgen
   • 10. november 2013
   Svar

   Det er nu ikke nødvendigt at sneen falder i bjergene om sommeren hvor jeg er, men du har ret i at tøj nok gør underværker. Tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *