Zell am See og Talschluss i Glemmtal

Sommerferien i Østrig 2014 nærmer sig sin begyndelse den næstsidste mandag i juni. Vi har været undervejs et par dage og denne mandag tilbagelægges den sidste strækning fra Weiden til Gartenhotel Daxer i Zell am See, dvs. hotellet ligger i Schmitten lige over Zell am See.

Kirken i Aich

Vejret var fint, som det fremgår af biledet af kirken i Aich, en lille by lidt efter Landshut. Vi valgte at forlade A93 kort efter Regensburg og undgå München. Derved kommer man til at køre på landeveje – og en pludselig indskydelse i en rundkørsel fik os til at køre ind til byen for at købe lidt mad til frokost. Og drikke formiddagkaffen.

Køreturen forløb uden problemer og det gik nogenlunde med at finde hotellet, der dog ikke ligefrem skilter tydeligt med beliggenheden, når man også skal passe trafikken.

Zell am See

Vel ankommet kunne vi glæde os over et glimrende værelse med en endnu bedre udsigt, som det fremgår. Det gode vejr forsvandt hurtigt og blev afløst af et markant lavtryk fra Frankrig. Vejret blev voldsomt blæsende og regn i stride strømme gjorde at vi slappede af efter køreturen og kun gik en kort tur.

Hotellet, Gartenhotel Daxer, havde vi fundet hos FDM-travel. Det var med halvpension og kostede for begge mindre en 3000 kr for 5 overnatninger. Uden at gå i særlige deltaljer om maden, må man sige der var rigelige mængder både morgen og aften og kvaliteten var fin. Der var ofte flere retter at vælge imellem om aftenen og foruden hovedret kunne man spise supper, forretter, 4 – 5 forskellige, og dessert. Det sidste var flere gange 5 slags kager.

En meget hurtigt gjort erfaring var, at det var nødvendigt at mobilisere selvdisciplin for ikke at overspise. Det gik meget godt, men det var også tydeligt at se, at der var ikke så få gæster der havde planer om en ikke ubetydelig vægtforøgelse i løbet af ferien, de omfattende portioner de satte til livs taget i betragtning. Og det var ikke alle der gik lige meget, så uhensigtsmæssigt var det.

Der var tilsyneladende en ganske pæn belægning på hotellet og jeg ville såmænd gerne dertil igen. Det er ikke så let at forstå at vi i ugens løb kun så en anden dansk bil, når man tænker på, hvor motionsbevidste mange danskere trods alt er.

Om mandagen ankom vi. Hvad foretog vi os så de 4 hele dage vi var på de kanter? Vi gik.

Tirsdag og onsdag omtales herunder. Torsdag og fredag følger i næste indlæg.

 

Zell am See i regnvejr

Den vejrforandring der indfandt som vi ankom til Østrig, holdt ved om tirsdagen. Det regende ikke så lidt og var blevet køligt. Som rengøringsdamen på hotellet sagde, er det enten 30º eller 10º i Østrig. Måske er det ikke helt sådan, men vi måtte da have en del tøj på og regnslaget med.

Zell am See

Vejret var med andre ord ingen hindring for at gå en god lang tur. Tanken var egentlig at gå søen rundt, men den blev ændret til en tur halvvejs mod Kaprun – og med indkøb af lidt frugt og en banan til frokost.

Turen fra Schmitten til Zell am See klaredes på ½ time (og lidt længere tid når det gik opad igen). Der var med andre ord ingen grund til at tage bussen.

Zell am See

Som det ses af billedet af søen var det et lidt tungt vejr. Og vejret var sådan at det ikke just illustrerede hvorfor det er umagen værd at tage til Østrig. Men når man nu ved at det kan være sådan er der jo igen grund til andet end at synes det var fint at gå den lange tur – man blev lidt svendende under regnslaget.

Når man ser på de andre der er gået udendørs, ser man tydeligt fornemmelsen af fortabthed. Det var ikke lige det man havde regnet med. Med andre ord var der en vis basis for en sommerdepresion (svarende til vinterepression, men bare om sommeren). Det bliver vejret ikke bedre af, så kom ud og kom i omdrejninger, kan man næsten sige.

Zell am See

Vel tilbage til hotellet, ser udsigten sådan ud.

 

Kaprun

Sidst på eftermidagen var der ophold i regnvejret og vi kørte et smut til Kaprun, der ligger ganske tæt ved Zell am See.

Kaprun

Vi boede en uge i lejligheden på 1. sal for mange år siden.

Kaprun

Det blev regnvejr igen.

Kaprun

I byen er opført en nymodens sportstøjkatedral, som ikke just passer ind i stilen.

Godt 22000 skridt blev det til, denne første hele dag i Østrig. Det var fint at få gang i bentøjet igen.

 

Talschluss i Glemmtal

Ej heller langt fra Zell am See finder man Glemmtal. Byerne Saalbach og Hinterglemm er velkendte. Fortsættes kommer man til en stor parkeringsplads og her kan man påbegynde en god tur rundt i dalens ende, Talschsluss. Det besluttedes at genbesøge dette dejlige sted.

Man kan gå en rundtur, som ikke er specielt anstrengende eller man kan vælge en højereliggende rute, der kræver lidt mere. Vi valgte den første, der er let at gå, omend stigninger naturligvis er en del af ruten.

Gråspurv

Inden vi tog afsted, måtte denne gråspurv, der hyppigt kom på besøg, fotograferes.

Talschluss Glimmtal

Efter en tid kommer man til et område i dalen, hvor man kan udfordre sin lyst til gå gennem en omfattende bane med mange forhindringer og ansrengelser. Her er en gruppe ved at modtage instruktion. Og som det siden fremgår, var gruppen ikke færdig med øvelserne da vi timer senere kom tilbage. Det var i øvrigt solskin og køligt.

Talschluss Glimmtal

Sikkerhedssystemet er godt, man kun åbne en karabin ad gangen og flytte den videre.

Talschluss Glimmtal

Af dette billede får man et indtryk af området og her er vi ved noget af det der gør jeg synes det er umagen værd at køre til Østrig og gå tur.

Talschluss Glimmtal

Vi har ofte frokost med i rygsækken – og denne dag sad på en bænk med denne udsigt. Det var ikke så dårligt.

Talschluss Glimmtal

Som nævnt var gruppen der skulle gennem en af banerne ikke færdige da vi kom tilbage. Her er en deltager på vej fra et punkt til et andet,

Talschluss Glimmtal

og som det ses er der ret langt. Hun skal lande på platformen ved træet – og videre derfra på tilsvarende vis.

Zell am See

Tilbage på hotellet så udsigten sådan ud. Det havde været en god dag. 14000 skridt var det blevet til.

I næst indlæg går turen til Schmittenhöhe.

Tags: ,
Forrige post

Schmittenhöhe

Næste post

Ex

Comments

  • Ellen
  • 3. september 2014
  Svar

  Tak for turen. Østrig er altid værd at besøge, selv om det naturligvis er bedst i solskin. Vi må have været heldige, for med fem ferier i Østrig har vi kun været ude for dårligt vejr i sammenlagt bare 4-5 dage.
  Det der hotel er du da nødt til at fortælle os navnet på – det lyder meget billigt i forhold til, hvad man får for pengene.

  1. Svar

   Velbekomme.
   Jeg var da så ganske sikker på, at jeg havde nævnt hotellets navn, men ved gennemlæsningen har jeg åbenbart ikke hæftet mig ved det manglede. Er nu tilføjet i teksten.

 1. Svar

  Selv om vejret ikke var det bedste, var det en oplevelsesrig ferie i det smukkeste landskab.

   • Jørgen
   • 7. september 2014
   Svar

   Netop, og sommer fik vi jo nok af siden i Danmark.

  • Inge
  • 3. september 2014
  Svar

  Man kan jo sagtens komme ud og opleve selv om vejret ikke er det bedste, og det må jeg da sige I har været.

   • Jørgen
   • 7. september 2014
   Svar

   Det har vi og det er dejligt.

  • Eric
  • 3. september 2014
  Svar

  Lyder som en god tur trods regnen. Når man som lavlænding ser billederne, forstår man fascinationen af bjerglandet – hvor er det flot!

   • Jørgen
   • 7. september 2014
   Svar

   Der er flot – og jeg er glad for at have fundet ud af at tage til Østrig om sommeren.

  • Pia
  • 5. september 2014
  Svar

  Hvis man vil være sikker på sol og tørvejr er det ikke Østrig man skal besøge. Mange vil nok synes at ferien er ødelagt, når det regner de fleste dage. Regnvejr kan heller ikke holde os inde. Det største problem er de fedtede stier, især når der er større stigninger eller fald. Der er jo yderst sjældent noget at holde fast i.
  Jeg glæder mig til at komme med på jeres næste tur 🙂

   • Jørgen
   • 7. september 2014
   Svar

   Du har sikkert ret i at nogle fravælger Østrig pga vejroplevelser, men det bør man ikke. En stok er i øvrigt en god ide – eller faktisk to stave.

 2. Svar

  Det er et smukt sted, søen, med joller og både, og det er som om at det tågede, fugtige vejr egentlig gør at der er mere stemning.

  Godt at der også var flot højt vejr indimellem. Smukke billeder fra Zell am See, navnet har jeg hørt ofte før, ikke kun her, det må være et berømt turist-sted. Jeg måtte finde det på Google Earth og ser at der er mange smukke steder i nærheden, og Birnhorn “evig sne” – som nu med forskning i klimaforandringer viser sig ikke at være så evig endda.

  Det er særligt sportstøj-katedralen, som fanger opmærksomheden blandt bygningerne, men gråspurven og de kønne steder omkring Hintergemm er også smukke billeder, som man kan nyde mange gange!

   • Jørgen
   • 7. september 2014
   Svar

   Zell am See er et meget kendt sted og der er mange mennesker, men går man rundt om søen, eksempelvis, er der ikke så mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *