Müller-Thurgau fra Volkach

Første gang jeg besøgte Volkach i Franken var i 1986. Siden har jeg holdt ind nogle gange, når vejen er faldet forbi. Det gør den når man – som jeg gerne gør – kører en tur til eller fra Østrig.

Lidt nord for Würzburg er der et skilt og en afkørsel, der fortæller at her kan man komme til Volkach, som er en vinby i Franken.

Forleden faldt jeg over en flaske Müller-Thurgau (det står i den sorte bjæle i midten af etiketten, men er vist ikke just læsbart på indscanningsbilledet – men pyt) i Aldi. Det var en Volkacher Kirchberg, Muller-Thurgau Kabinett Trocken 2008. Altså en flaske tør vin fra 2008 lavet på druen Müller-Thurgau, der er modnet i Grosslaget Kirchberg i nærheden af Volkach, der er en by i vindistriktet – Bereich – Franken. Vinen var naturligvis tappet på Bocksbeutelflasken. Prisen var 35 kr. Den var ikke fra en bestemt vinbonde, men bagetiketten er forsvundet i skyndingen, her stod vist hvor den kom fra.

Det var en god hverdagsvin eller frikadellevin, upretentiøs og uden dikkedarer. Den duftede ikke så meget af blomster som Müller-Thurgau ofte gør, men den var pengene værd, bl.a. fordi den ikke foregav at være andet end det den var.

Når jeg skriver det sidste er det fordi jeg langt foretrækker denne rene og gode vin fremfor en Sauvignon Blanc, som jeg netop har købt i et supermarked. Til samme pris, men med den forsekl at den ikke kostede 5o kr. mere som man ellers påstod den havde gjort. Den gik an til 33 kr, men ville aldrig være gået an til 80 kr. Må jeg i så fald bede om Nettos New Zealandske vin Selaks på samme drue til ca. 50 kr.

Posted by Picasa
Forrige post

Julerose

Næste post

Mariehøne i forårshumør

Comments

  1. Svar

    Jeg er fuldkommen enig. Det upretentiøse er så ganske afgjort at foretrække. Jeg vil huske navnet næste gang jeg kommer forbi Aldi (ligger lige ved posthuset her på butikstorvet lokalt i byen).

    I øvrigt må jeg give dig ret. Sauvignon blanc fortjener ikke den langt højere pris. Jeg går særligt efter Chardonnay hvis jeg skal bevæge mig i hvidvinen. Og så min særlige forkærlighed for Retsinaen – den græske vin med den fantastiske harpikssmag som jeg erkender der ikke er mange der nyder lige så meget som jeg.

    Go’ Påske. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *