Fejlmedicinering

Et emne i nyhedsstrømmen det sidste døgn har været oplysninger om fejlmedicinering af ældre. Et par steder hvor dette er undersøgt viste det sig at alle var fejlmedicinerede. Med for meget eller for lidt medicin.

Når de store tal sættes på forlyder det, at konsekvensen er indlæggelser på hospital i størrelsesordenen 70000 – 160000 til en samlet pris af 4 – 6 milliarder kroner om året.

De 70000 svarer til 191 indlæggelser om dagen, de 160000 til 438. Til en pris af (mon jeg har regnet rigtigt?) på over 10 millioner. Om dagen. Det giver næsten ingen mening.

Er det virkelig sådan?

Hvis det er sådan, ser det ud til at det er en enorm lidelse de mennesker det drejer sig om påføres.

Hvis det er sådan kan det godt være det kan afhjælpes ved elektroniske medicinkort og den slags. Men det kunne måske også afhjælpes ved at de rette tager det rette ansvar.

Hvis det er sådan, er det et grotesk eksempel på, at noget er alt for dyrt fordi ansvaret ikke tages. Der et sikkert alverdens forklaringer på at det er sådan. Hvis det er sådan.

Hvis det er sådan er der måske mange andre områder hvor et utilstrækkeligt ansvar tages med betydelige samfundsøkonomiske konsekvenser til følge.

Forrige post

Næste post

Ribe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *