Målmanden

ABC-Scandinavia er nu nået til M.

Der er naturligvis mange muligheder med m – morfar, en morfar, mødeledelse, mystifistisk, mind-maps, medfølelse, medleven og så videre. Der er imidlertid særligt et ord med m, der springer i øjnene i disse dage: Målmand Landin.

Det har været forrygende at se den unge målmands mange mesterredninger i målet for det danske herrehåndboldlandshold under verdensmesterskaberne i Sverige. Det er utroligt, at han kan reagere som han kan, reaktionsevnen er formidabel, han er bøjelig og smidig og fantastisk hurtig. Og det er unægtelig interessant at se ham pille selvtilliden af først de svenske herrer og dernæst – i ekstrem grad – de spanske her mod slutningen af turneringen. Jeg skal ellers love for at den unge keeper (det betyder vist målmand på dansk) er trådt i karakter ved disse mesterskaber, og det i en grad så man måbende målløs misser med øjnene, når man ser endnu et målløst angreb.

Nu handler det om at målrette opmærksomheden mod målsætningen: Flere mål end Frankrig. Skulle holdet få færre er det såmænd også OK. Begge dele giver en fortjent medalje.

Hvad skal det ledsagende fotografi være? Jeg har ikke et billede af målmanden, men jeg fandt er par billeder af Mandø Ebbevej ved dens begyndelse på fastlandet og med Mandø som en fjern baggrund. Det er underligt at stå der og se Ebbevejen forsvinde når ebbe afløses af flod.

Mandø Ebb-tide-road

På billedet herover ses en blå bil på den anden vej til Mandø i højre side. Ses bedst i original størrelse på Flickr – klik på fotoet og gå videre derfra.

Mandø Ebb-tide-road

Her er linket til andre deltageres mesterlige m’er.

Forrige post

Isbåd

Næste post

Field in Winter Sun

Comments

  • Runa
  • 29. januar 2011
  Svar

  Ja der er mange muligheder med M…mindmap er ellers også et rigtig godt bud.Ligenu hvor håndboldfeberen raser er målmand Landin jo fantastisk.Dejlige billeder – og kan lige forestille mig, at stå der ved ebbe og flod :-)Og så krydser jeg lige finger for, at vi vinder i morgen 🙂

 1. Svar

  Det var en imponerende mængde m’er, du fik listet ind her 🙂 Jeg er desværre både sportsblind og -døv og vidste ikke engang, at der har været en vigtig kamp. Men jeg kan mærke din store glæde ved at se dygtige sportudøvere.
  Og det får mig til at tænke på min barndom, hvor jeg så alle fodboldkampe sammen med min far. Jeg nød bare at være i nærheden og mærke hans glæde 🙂

 2. Svar

  Bare ordet “herrehåndboldlandshold” er en utfordring for en nordlending. Det bidrar til å gjøre en bra bloggpost til en enda bedre post 🙂
  Som Madame sier, det er trivelig å kjenne en slik positiv interesse som du viser.

  Ja, vi lar de rosa toppbloggerne styre med sitt

  Kamelryttersken postet sist: Motorsykkelkjøring og fenomenet toppbloggere

 3. Svar

  Tack för att jag fick lära mig ett nytt M av dig – Mandö. Så häftigt med vägarna där och jag fick till slut syn på den blå bilen! Måste vara en upplevelse att åka där…vet inte om jag skulle våga.

 4. Svar

  Oh ja… mageløst… selv jeg er begyndt at interessere mig bare en anelse for håndbold. Det er en lille smule spændende nu, synes jeg nok.
  Håndbold kunne vel i alfabetlegens anledning omdøbes til Manuelbold. Eller var den alligevel for plat?

  Der skulle en hel del ‘magnifier’ til, før jeg kunne se den blå bil på billedet. Jeg har aldrig været på Mandø og vidste derfor ikke, at der var flere ebbeveje. Er der noget om, at man ikke må køre på den i sin egen bil?

 5. Svar

  Landin har stået intet mindre end fantastisk og redningsprocenterne er blevet bedre og bedre. Det bliver spændende at følge alle de dygtige spillere i eftermiddag og håber, at det bliver til en guldmedalje. Enig i, at sølv også er flot taget i betragning, at målet var top 7, men nu vi har chancen, så …..:-)

  Ønsker dig en god håndboldsøndagsoplevelse
  Susanne

  P.S. Tak for din kommentar hos mig. Jeg har ledt på blogger og kan desværre ikke finde ændringen,således at kommentatorer kan få URL-mulighed 🙁 Hjælp modtages gerne 🙂

 6. Svar

  Tak for din dejlige hilsen og god søndag 🙂
  Målmandens mulige motto: “Heller målløs end målløs!”

 7. Svar

  Jeg følger dessverre ikke med på sportsiden,
  men du har rett i at det er fascinerende å se enkeltes reaksjonsevne når det for eksempel gjelder å gripe en ball.
  Fascinerende er også bildene, en vei som fører rett ut i havet…jeg liker det 🙂

  • Inge
  • 30. januar 2011
  Svar

  Mens jeg sidder her og multitasker.. læser blog og ser Landin lave den ene redning efter den anden i finalekampen.. må jeg sige at det er et godt M valg.

 8. Svar

  Målmannen er viktig på et fotballag, men det er viktig for oss alle å nå MÅL! -Margit-

 9. Svar

  Så mange flotte M’er. Jeg synes at bildet av veien som forsvinner i det fjærne er helt unik. Jeg hadde nok sittet klar med kameraet både under flo og fjære.

  • Marianne Sa
  • 31. januar 2011
  Svar

  Mesterligt valg af M –
  Synd at det “kun” blev til guld – men som tyskerne kaldte sig selv da de fik sølv i fodboldWM – Viseverdensmestre – det er nu super fint og lover dejlige januar-mesterskaber i årene fremover.

 10. Svar

  Skikkelig stilige bilder! Spennende med en vei som går rett uti vannet! Må ha litt av en bil for å kunne passere der ja.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *