Yoghurt

ABC-Scandinavia er nu nået til Y.

Ytringsfriheden gør det muligt at skrive en smule om yoghurt – stavet med y (men jogurt er også korrekt dansk).

Der er det særlige ved yoghurt, at jeg i tiden løb har brugt det i en øvelse på kurser. Det kom sig af en bog af Morgan, Imaginization. Han tænker virksomhedsudvikling i billeder.

Hvis du har lyst til at prøve øvelsen, læs da kun følgende instruks først og vent med resten til bagefter.

Skriv alle de egenskaber ved yoghurt du kan komme i tanker om på et ark papir.

Efter således at have tænkt længe og inderligt på egenskaber ved yoghurt (og i en kursussituationen noteret dem til fælles bedste), kommer den store afsløring her:

Hvilken egenskab ved yoghurt passer bedst på din arbejdsplads?

Måske er svaret egnet til en anderledes diskussion næste gang afdelingens udvikling drøftes.

Samme Morgan brugte bl.a. lim på samme måde, men det staves jo ikke med y.

Alle ønskes gode påskedage.

Køge Å

Her er linket til andre deltageres ytringer, selvfølgelig med Y.

Har du i øvrigt bemærket ændringen af hverdagsbloggen til Kort og godt.

Forrige post

ABC Scandinavia med Y

Næste post

View into a Park

Comments

    • Inge
    • 22. april 2011
    Svar

    Egenskaber ved yoghurt.. Sjov øvelse 🙂 og godt valg.
    God påske.

    1. Svar

      Tak – og i lige måde.

  1. Svar

    Smart løsning på Y! Og Yoghurt er godt! God påske! -Margit-

    1. Svar

      Takker, og i lige måde.

  2. Svar

    Den bedste egenskab ved yoghurt er, at det hjælper den indvendige “flora” – og den egenskab kunne man udmærket have brug for på en arbejdsplads 🙂

    1. Svar

      Ja, det kan i alle tilfælde blive en interessant drøftelse med dette noget anderledes udgangspunkt.

    • Mona
    • 23. april 2011
    Svar

    Härlig vårbild. Yoghurt är nyttigt och gott. Glad Påsk!

    1. Svar

      Tak, og i lige måde. Billedet er Køge Å.

  3. Svar

    Jeg synes jo, at yoghurt er den bedste start på dagen – jeg tror nok, jeg vil skubbe arbejdspladsen lidt, i hvert fald til efter yoghurten 🙂

    1. Svar

      Forstås, men måske kunne der komme interessante arbejdspladsassociationer på tom mave.

  4. Svar

    Jeg ved at malurt kan krydre en snaps (men pas på, thi maløve (malurt) gjøre mænd ellevilde og kvinder horegale)
    Nu tænker jeg på om yoghurt også kan bruges som snapsekrydderi.
    God påske

    1. Svar

      Jeg har ikke mod på at prøve, om yoghurten bliver klar af snapsen eller snapsen bliver uklar af yoghurten vides ikke, men jeg hører gerne, hvorledes eksperimentet evt. falder ud. I lige måde.

  5. Svar

    Meget sjov øvelse, som jeg dog ikke er helt sikker på, jeg vil introducere på min arbejdsplads 😉
    Skønt forårsbillede – hvilken å er det?

  6. Svar

    Det har været sjovt de gange jeg har brugt den – og givet ny indsigt. Det er Køge Å hvor man passerer den på den vestlige del af en rundtur om Gl. Kjøgegaard. Vi skulle se om parkens rhododendron var sprunget ud (de første var, kunne man se), men parken var lukket pga. hærværk. Håber ikke det varer ved.

  7. Svar

    Ja, det var en ny måte å bruke yoghurt på!
    Sikkert en grei øvelse med tanke på alle de gode egenskapene som kommer frem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *