Julepsykologi 19 – julepost

I år har jeg ikke lagt mærke til det, men det er vist nok første gang det er gået min næse forbi. Det er nok fordi Post Danmark ikke er hvad Postvæsenet var.

Husk at sende juleposten i god tid. Sidste frist, hvis posten skal ud inden jul, er … har det ikke altid været 19.december.

I min barndom fik vi post kl. 7.30 – det var nu fordi min far hentede posten til sin arbejdsplads og tog posten til os med hjem.

Det var mod jul spændende at se hvilke julekort der kom. Der var mange. Fra alle. Enten stod der “Glædelig jul og godt nytår, Venlig hilsen…”, eller der var skrevet en personlig hilsen – om hvordan året var gået, kortere eller længere. Sædvanligvis kortere. Der kunne jo ikke stå så meget på et julekort, det gik bedre på de dobbelte der blev sendt i egen kuvert.

Siden var der ikke så mange kort at køre rundt med for Posten. Det gik vel lidt af mode at skrive julekort, og efterhånden er der mange der har fundet på at skrive det samme til alle på PCen – og tilføje lidt i hånden. Ikke for meget da skrivekrampe let opstår, når man er ude af træning med håndskrift.

Jeg gør selv sådan, trist nok. Og da der aldrig er tid nok, så …

Jeg sender også nogle hilsener pr. e-mail, naturligvis!

Men måske er det godt det er blevet sådan. For ikke at overbelaste postbudene, der har så mange reklamer at slæbe på nu om dage.

Hvad med dig? Kan du lide at få julekort? Skriver du selv? Hvorfor ikke?

Forrige post

Dansk trafikpulitur

Næste post

Julepsykologi 18 – jul og konflikter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *