Hvad skal den første post i rækken af poster illustrerende emnet julepsykologi dog være?
Beslutningen er vanskelig, men pludselig melder tanken sig.
Alle psykologer og andet godtfolk med respekt for sig selv er coaches – derfor må det naturligvis dreje sig om julecoaching.
Mon Google kender det ord? Jeg ved det ikke endnu.
Google spørger om jeg mener telecoaching. Nej.
Det viser sig, at der er et par sider der omtaler julecoaching – det er næsten depressionsfremkaldende ikke at være den første. Nå – pyt.
Pyt – det vigtigste ord på dansk efter nej, ikk?
Til sagen:
Julecoaching handler selvfølgelig om at finde sit uudnyttede potentiale og nå sit mål. Som al anden coaching – forenklet sagt – også gør.
Sådan var det også i december før coachingens tidsalder.
Gruden til at potentialet og handlekraften skal findes er: der er ikke længe til jul – meget skal planlægges, organiseres, gøres … og det er bare med at komme derudaf. December er jo sådan set en underlig måned – den er på godt tre uger, og derfor er der naturligvis ikke tid nok.
Omvendt er der tale om en ganske enkel konsekvens af tidens gang – det bliver juleaften på samme tid for alle og enhver. Hvis man altså hører til dem der mener at juleaften er den 24. december.
Sagen er vel den enkle – der er ingen grund til at spilde tiden med at gå til julecoach. Du skal (bare) gøre det nødvendige i tide – så går det nok.
Hvorledes klarer du denne hektiske juletid? Har du en god opskrift andre kan lære af? Skriv gerne en kommentar.