Kronprinsesse Victoria og taletempo

Som bekendt er den svenske Kronprinsesse Victoria blevet gift med – nu – Prins Daniel.

Dette skal imidlertid ikke handle om kongelige, men om taletempo.

Alle hurtigsnakkerne, herunder TV-reklame-hastværkerne, kan lære noget af Kronprinsessen.

Jeg har hørt hende et par gange i forbindelse med brylluppet, og det må siges at være en fornøjelse at lytte til hende. Hun taler i et tempo man kan følge med i, det gøres med en klar og markant stemmestyrke, og hertil kommer en meget virkningsfuld brug af pauser. Det bevirker, at det sagte kan synke ind.

Konsekvensen af denne måde at kommunikere på er at det ikke blot virker nærværende, men hun er det. Med hele sin emotionelle styrke.

Tænk hvis mange flere, der udtaler sig i medierne, kunne som Victoria. Hvilken gennemslagskraft budskaberne så ville have.

Politikerne kan i høj grad lære af hende, og især synes det nærliggende at sportsfolk tager ved lære, så man, de få gange det ikke lykkes at slippe for manges monotont messende forpustetagtige buskaber eller hvad der er grund til de uartiklulerede talestrømme, ikke straks bliver irriteret over deres sproglige ineffektivitet.

Forrige post

Skovspurv

Næste post

Bønne flytter jord

Comments

  1. Jeg merkte det ogsa nar hun talade pa balkongen efter batakning tilbakka til slottet. Jeg tykker mye om Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel og onske dom alla beste med mye gladje i framtiden!
    Vennlig hilsen
    PS – Koseligt att se Drottning Margarethe i hennes stillig, gron klanning med all kungliga gaster fra Europa!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *