Kultur og personlig identitet

Vores personlige identitet kan opfattes som den centrale og væsentlige selvopfattelse vi har, om ikke hele livet igennem, så dog fra et tidspunkt i puberteten, hvor vi mere bevidst kan forholde os til kernen i os selv.

Grundlaget for vores identitet begynder meget tidligt – ved at vi reagerer på de markante personer i vores omgivelser, som har noget at skulle have sagt. Og derfor er det naturligvis vigtigt, at de signaler vi sendes er ordentlige signaler, som vi siden kan bruge, når dannelsen af identiteten tager fart. Er opvækstvilkårene forkvaklede, kan identiteten også blive det.

Identiteten skal gerne dannes på en sådan måde, at den bliver vores kerne livet igennem – den er en del af vores identifikationssystem. Vi kan vide hvem vi er og andre kan også.

Det er ikke det samme som at vi er uforanderlige over tid. Vi udvikler os og identiteten ændrer sig livet igennem. Der er i barndommen påvirkninger fra forældre og andre voksne, og når vi kommer på plejehjem påvirkes identiteten af hvor det lange liv førte os hen og af påvirkninger fra dem der så tager sig af os.

Identiteten skulle gerne være vores egen, den skulle gerne være ægte. Eller er den bare en kopi af den måde identiteten altid har været på? Og som man kan læse om hos de gamle grækere, i eventyrdigternes historier eller se i de amerikanske nybyggerfilm.

Dette forholder Bodil Brændstrup sig til i e-bogen “KOPI eller ÆGTE – Om kultur og personlig identitet”.

Bodil mener bogen mest er for 15-30 årige, men også at andre kan læse den med fornøjelse. Selvfølgelig kan vi det!

Skulle du have lyst til at finde ud af om din identitet er en moderne udgave af Damokles eller en af de andre klassiske skikkelser, og altså en kopi, eller om din identitet er som kattens – ganske din egen, kan bogen købes ved enten at benytte muligheden i sidebjælken til højre eller ved at gå ind på siden e-bøger i menuen øverst.

50 kr. inkl. moms er prisen for de 34 gode sider.

Forrige post

Hovedløs krabbe

Næste post

Strandingsgods

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *