Megareksi

Har du hørt om megareksi? Jeg havde ikke før jeg forleden faldt over en artikel herom i en gratisavis.

Anoreksi er et begreb, der formentlig er kendt af de fleste, og som er en af spiseforstyrrelserne, der oftest knytter sig til unge kvinder og deres utilfredshed med sig selv og deres udseende. De kan ikke blive tynde nok.

Det omvendte er tilfældet med megareksi, og som især er en spiseforstyrrelse unge mænd lider af. De kan ikke blive muskuløse nok. Mega betyder stor.

Uagtet de er vældigt muskuløse er det ikke tilstrækkeligt, hvorfor deres optagethed af at skulle have stedse større og større muskler uden fedt bevirker en overdreven træning og en sygelig optagethed af hvorledes musklerne kan øges, herunder selvsagt hvilken mad, der må spises og ikke spises i sagens tjeneste.

Det er ikke overraskende at spiseforstyrrelsen rammer selvusikre mænd med lav selvtillid og som formentlig ikke, som følge af naturens luner, har den fysiske størrelse de kunne ønske sig. De udvikler en træningsbesættelse.

Jeg havde hørt om afhængighed af træning, men dette er næppe forbeholdt denne gruppe. Megarektikerne må imidlertid også ses som træningsafhængige.

Vil du vide mere hjælper en googling dig på vej.

Forrige post

Sommerens sidste dag…

Næste post

Der gik en engel gennem rummet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *