Patienter henlagt på hospitalers gange

TV2News, denne ærkedanske nyhedskanal med det udenlandske navn, har netop diverteret med en historie om at patienter indlagt på hospitaler stadig risikerer at måtte ligge på gangene. Det er tydeligvis ikke spor sjovt for de på hospitaler på denne måde henlagte patienter at blive forstyrret af det travle arbejdsliv m.v. på hospitalet. Det er uhyre let at forstå.

Bertel Haarder ytrede sig – og det på en afbalanceret og rolig måde.

Jeg bemærkede imidlertid en hr. Dahl, tror jeg han hed, fra SF, der ytrede sig om partiets synspunkter mv., og som forklarede om de vanskelige arbejdsforhold for personalet der falder. Om de falder over de på gangene liggende patienter vides ikke, men formentlig mente han, at antallet af medarbejdere falder. Men pyt nu med det.

Lidt senere forklarede han et eller andet om de livstruende patienter. Jeg fik ikke fat i hvis liv de truede, og måske mente han, at der var tale om livstruede patienter, der ikke burde ligge på gangene.

Eller måske er det bare min hørelse, der ikke er hvad den har været.

Forrige post

Hot Air Balloon

Næste post

Lübeck

Comments

 1. Svar

  Hehe, sikke da et vrøvlehoved. Ikke dig, altså 😉
  Jeg tror nu ikke, at din hørelse fejler noget…

   • Jørgen
   • 9. marts 2011
   Svar

   Ja, det var det sproglige der fangede min interesse.

 2. Svar

  Der er ingen tvivl om, at Bertel har fået et vink med en vognstang om aldrig at lade sit humør løbe af med sig igen, som vi så for et par måneder siden. Så det afbalancerede handler nærmere om selvkontrol…

  Men det er rigtigt, at situationen er kaotisk. I det årti VKO har siddet ved roret er vi gået fra et sundhedsvæsen der fungerede til, at folk i dag vælger sundhedsforsikringen fordi de således i det mindste får lov til at ligge i egen seng i en stue med 2-4 senge frem for at ligge ude på gangene. Noget sørgeligt at tænke over når prisen pr. indlæggelse bestemt ikke er faldet tilsvarende når det gælder det offentlige sygehusvæsen.

  Med andre ord: vi får mindre for vore skattekroner pga talfiflerier og en retorik som for længst har forladt det vi i sin tid kaldte “det stuerene” – men jeg erkender gerne at være socialdemokrat. 😉

   • Jørgen
   • 9. marts 2011
   Svar

   Der var lidt ironi i min bemærkning om Bertel…
   Overordnet tror jeg ikke på gavnligheden af at sundhed og sygdom privatiseres. Tilbøjeligheden til at anbefale og udføre ikke nødvendige operationer er vist dokumenteret.

 3. Svar

  Nu vil jeg altså lige sige, at det med at ligge på gangene har man nok altid kunnet komme ud for på et hospital…
  Jeg blev elev i 1973 på Roskilde Sygehus. Dér lå man på gangene somme tider – gennem alle mine tre elevår.
  Jeg blev ansat på Hvidovre Hospital i 1976. Dér lå man på gangene. Somme tider.
  Jeg var selv indlagt i 1977. Dér lå man på gangen, hvis man var uheldig.
  Jeg har besøgt mine forældre på hospitaler en hel del gange. På og uden for gangene.
  Det er ikke nyt. Det svinger, og der er ingen, der kan forudsige, hvor mange der bliver syge lige her og nu, men hvis patienterne ikke blev modtaget, men i stedet sendt hjem igen, ville pressen nok skrige endnu højere. Sommer tider er der masser af plads, og andre gange er der slet ikke plads nok.
  I tiden fra 1972 til i dag har der vist været både rød og blå stue på banen, og jeg synes ikke det er fair at påstå, at det er et nyt fænomen, at hospitalerne kan være lidt mere end fyldte ind imellem.

  • Jørgen
  • 9. marts 2011
  Svar

  Jeg mener nu også at kunne huske da jeg var portør i studietiden i 1960erne at der også var situationer med patienter liggende på gangene. Det er givet vis ikke morsomt, men kan selvfølgelig illustreres med hvad der ville ske, hvis der på et øjeblik var behov for at indlægge 1000 mennesker på grund af en elleranden voldsom begivenhed. Jeg tror følgelig heller ikke det har meget politisk farve at gøre.

  Når jeg i øvrigt brugte vendingen henlagt på hospital, er det fordi jeg husker at en lægeerklæring engang indehold den vending at patienten var henlagt på hospital. Det var vist i 80erne. Hvad er forskellen på at være henlagt på lager eller hospital? Er der mon opstået antydningsvis mere respekt for patienten som menneske eller ses man stadig som en ting eller sag, der henlægges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *