Piet Hein og synet på stress

“Ha’ det godt” er en udsendelsesrække på DR1 man kan få forstand af. Således senest om måder man kan sørge for de signalstoffer i hjernen, der er vigtige i vores hverdagsfunktion, herunder så stress ikke følger af overbelastning. Jeg skal se lidt nærmere på udsendelsen, som velsagtens kan findes på nettet – og berette lidt mere om det der gjorde indtryk.

Indtil det sker må du tage til takke med teksten af Piet Hein på Ch. Fombrauge, St. Emilion Grand Cru 1996:

Piet Hein

Forrige post

Krimmler Wasserfall

Næste post

Butterfly

Comments

 1. Svar

  Jeg kan kun være enig med Piet Hein… jeg tror simpelthen hen ikke, at jeg nogen sinde vil blive ramt af stress. Jeg kan have travlt, men har altid kunnet sige fra i tide; bl.a. ved at sige til min chef, når det bliver for voldsomt: “Det kan jeg sagtens. Hvilken af mine opgaver skal jeg så ikke lave?” Den virker hver gang, og mine chefer, den nuværende som de tidligere, skal til gengæld have den ros, at de altid har respekteret den udmelding.
  Jeg tror desværre, at mange ikke tør sige sådan – måske af frygt for, at jobbet kommer i fare? I så fald er det en dårlig arbejdsgiver, men dem er der sikkert mange af – jeg har bare aldrig haft en…. tror dog også på, at der er forskel på bare at nægte en opgave og på at vælge den halvhumoristiske indgang.

  Men… et gruk på dansk på en fransk vinflaske? Imponerende.
  Eller bliver den kun eksporteret til DK? Eller. Nej, den bliver selvfølgelig etiketteret her i landet 🙂

 2. Svar

  Slottet var danskejet dengang i1996,og da Piet Hein døde det år valgte man at hædre ham med denne etikette, der er sat på i Frankrig.

  Det er en god måde at spørge på, når der er for mange opgaver. Mere generelt kan det være fint ved for mange trufne beslutninger at tage stilling til hvad man arbejder med nu og hvad man ikke arbejder med nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *