Rundt om Gosausee

Når ferien tilbringes i Russbach am PassGschütt, er der en del søer man kan se nærmere på. Tidligere er Hallstädter See omtalt. Her skal det handle om Gosausee, eller de to Gosausøer.
Efter at være kørt over passet (i østlig retning), kommer man til en dal til højre. Vejen fører til Gosausee. Dalen er bred og ret charmerende.
Første gang vi gik turen ved søerne, var vejret pænt og der var mange mennesker. Anden gang var med regntøj og ret tidligt om formiddagen. Først da vi kom tilbage så det ud til at andre havde fået samme gode ide.
Det tager vel en time at gå omkring den første sø, Vorderer Gosausee.

Når man når enden kan man tage en afstikker til den bagvedliggende sø, Hinterer Gosausee.
Du kan se en del fotos i diasshowet i forbindelse med denne post. Vi gik højre om søen. Der var en bunke sne stadigvæk, i slutningen af juni. Vi mødte tre køer. Søen var nogenlunde blank og man kunne tage spejlbilleder.
Ved en pause ved en stor sten med et lille træ på, fik vi besøg af en and, der viste sig meget fornærmet over ikke at blive fodret. Da vi gik fulgte den med vel 500 meter, idet den til stadighed forventede at blive belønnet for vedholdenhed.
Lidt senere stod et skilt: Panta rhei, alt flyder. Det inspirerede til at se lidt på vandet der flød ned fra bjerget.
Den bageste Gosausee gik vi ikke omkring, men fandt den interessant som naturfænomen, idet den var lavvandet og meget flot. Der er billeder hvor vandet fra den løber ud over kanten, forbi et hus og ned til den første sø.
Tilbage igen fortsattes mod enden af søen, forbi forstenet hav og andre gode indtryk. Som det ses i diasshowet er der muligheder for at tage billeder af planter og insekter. Det vr lidt diset og gletscheren i baggrunden er ikke klart synlig.

Det kan afgjort anbefales at bruge tid ved Gosausøerne.

Forrige post

Håb forude

Næste post

Swings and light

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *