Sidste skoledag

Da jeg stod af det lokale tog den 27. maj, var der en masse festligt udklædte unge mennesker, der stod på toget. Inden jeg fik aktiveret mobilens kamera var mange inde, men ikke alle, som det ses.

Sidste skoledag

Det må have været folkeskolens afgangshold, der på behørig vis skulle fejre grundskolens afslutning. De ønskes alle en god tilværelse fremover.

Jeg gik ud af gymnasiet for 51 år siden. Hvornår sluttede du skolegangen?

Tags:
Forrige post
Edderkopper
Edderkopper

Young spiders

Næste post

Meconopsis betonicifolia

Comments

 1. Svar

  Dit billede vækker dejlige minder om sidste skoledag. Jeg gik ud af skolen efter 3. real – en skræmmende latinlærer fik mig til at droppe gymnasiet, selv om jeg gerne ville have været sproglig student. Studenterhuen fik jeg dog heldigvis ikke brug for, da jeg søgte ind i DR i 1968, selv om alle andre var studenter.

   • Jørgen
   • 5. juni 2014
   Svar

   Trist at blive skræmt af en latinlærer, men studenteksamen var jo ikke nødvendig i forhold til hvad du brugte arbejdslivet til. Heldigvis led DR i af den vildfarelse at alle skulle være studenter, i alle tilfælde ikke da.

 2. Svar

  Hvis det er gymnasiet, du mener, skete det i 1963 – og ih, hvor jeg hadede den der sidste skoledag! Nøjagtigt, som jeg hadede sidste skoledag i Folkeskolen. Jeg har aldrig kunnet forstå, at man så ofte fejrer begivenheder ved at opføre sig som vanvittige, så jeg har aldrig deltaget i den slags. Ellers går jeg for at være temmelig normal.

   • Jørgen
   • 5. juni 2014
   Svar

   Det kan måske da nok være en ide at træde ud af den sædvanlige rolle af og til. Det må vel være derfor man har fundet på karneval.

   1. Svar

    Ja, men hvorfor er det absolut forbudt at gøre det med en smule stil? Der må være andre end mig, der ikke synes, det er sjovt at gøre tingene så hæsligt som muligt (det er nemlig sådan, jeg har oplevet mine to sidste skoledage).

     • Jørgen
     • 6. juni 2014
     Svar

     Enig i at stil skal der til – jeg har nu ikke oplevet min sidste skoledag som hæslig, men om der var stil over den husker jeg nu ikke.

 3. Svar

  Det er egentlig lidt sjovt, at sidste skoledag åbenbart fejres på stort set på samme måde som for 50 år siden.
  Min studentereksamen er fra 1972 og Charlottes studentereksamensfejring 23 år senere var en næsten nøjagtig kopi af min.

   • Jørgen
   • 5. juni 2014
   Svar

   Ja, karneval fornys ikke let, undskyld, traditioner holder ved..

 4. Svar

  Jeg tror de lokale var ved at gå lidt amok med mobberier og skadelige ting – det var vi også på Frederiksberg Gymnasium i 1965, så der blev indført regler om at man ikke måtte lave vandbomber (plasticposer med vand, som blev kastet ud fra anden eller værre, tredie etage). Man kunne komme alvorligt til skade.

  Jeg har ikke helt rosenrøde erindringer om afslutningen af gymnasiet, og følte mig usikker på, hvad fremtiden ville bringe. Det viste sig at der dengang var alle mulige slags job til studerende. Jeg burde have søgt noget studierelevant – men det er en længere historie.

   • Jørgen
   • 5. juni 2014
   Svar

   Overdrivelse og skade på andre er jo ikke just hvad skoleafslutning handler om, så det er godt med regler når de unge mennesker ikke har fået internaliseret dem endnu.
   Hvad er stuedierelevant arbejde? Jeg var portør på ortopædisk hospital i nogle år i ferier m.v. Det viste sig arbejdsrelevant fordi jeg orienterede mig mod handicap og revalidering – og har arbejdet med herhenhørende emner generelt set til jeg gik på pension.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *