Time-management og selvkontrol

Gårsdagens studier af forskellige blogposter bød på to meget interessante af slagsen.

Britt Malka skrev en post med følgende titel: TimeManagement – tre tips til at nå mere på samme tid.

Robert Plank skrev en post med følgende titel: Learn Some Self Control!

De handler grundlæggende om det samme – produktivitet eller hvorledes får man det ud af sin tid man gerne vil have ud af den. Hvorledes undgår man at tænke man har arbejdet i lang tid uden at have været særlig produktiv når det kommer til stykket?

Det er en overvejelse værd om vi bruger vores tid – som vi alle har samme mængde af – til noget der skaber effekt (hvorved vi har været effektive) eller til noget der ikke skaber effekt (hvorved vi har været ineffektive).

Eftersom der stadig er grund til at skrive om emnerne, tyder noget på at Claus Møller og hans Time Manager og alle de andre der ved noget om at styre tiden, ikke har kunnet lære alle, der gerne vil, at være effektive.

Til sagen.

Britt synes man skal skære alt det overflødige fra. Tjek det du skal tjekke på et bestemt tidspunkt på dagen, gør det kort, fjern ligegyldige gøremål.

Hun synes man skal starte dagen med motion. Stå op en halv time før og lav øvelser så blodet pulserer. Gør det indendøre, efter et program – eller med støvsugeren (ved jeg). Eller motioner udendøre, som jeg vil foretrække. Det giver energi.

Britt synes også man skal give sig selv deadlines. Masser af opgaver kan gøres hurtigt  hvis blot man bestemmer sig for det. Ellers varer de al den tid man har sat af til dem.

Det er lige-ud-ad-landevejen-gode-råd. Hvor svært kan det være.

Robert Plank sætter ord på en interessant måde til at udvikle lidt mere selvkontrol. Han fortæller, hvorledes han er produktiv – nemlig ved at spurte en opgave på 14 minutter. Han skriver en artikel – fremfor at notere titlerne på alle de artikler han har tænkt han skal skrive. Og han spørger, hvorledes læseren får selvkontrol.

Det er enkelt, siger Robert. Du finder opgaver der tager det meste af din tid og som dræber din produktivitet. Det kan være at checke mails og andet, at læse i forummer, se TV osv.

Disse opgaver får et nummer fra 1 – 5.

Dernæst siger han man skal vælge ting som man ønsker at gøre mere af hver dag. F.eks. skrive en blogpost eller et kapitel i en e-bog. Disse ønskede aktiviteter får hver et bogstav.

Herefter kan man kombinere frit, f.eks 2A.

Din opgave er nu at skrive og udgive en blogpost (A) før du tillader dig at læse på det forum (2) du heller vil bruge tiden på.

Du bliver med andre ord produktiv ved at gøre sådan.

Robert siger i realiteten at de ønsker om gøremål man har, skal udføres som OPGAVER før man udfører det man ser som opgaver, (men som ofte er overspringshandlinger).

Fint – husk lige motionen først!

Der er megen god sammenhæng mellem disse opfattelse af “produktivitetsfremmende foranstaltninger”.

Vil du læse Britt Malkas post er den her, og Robert Planks er her.

Forrige post

Østrigsk blomsterglæde

Næste post

De kære børnebørn

Comments

  1. Svar

    Pudsigt tilfælde, at vi lige har skrevet om nogenlunde det samme samme dag, og at du ser det og finder lighederne 🙂

    Jeg må hellere læse Robert Planks blogindlæg, for det lyder spændende.

    • Jørgen Carlsen
    • 4. februar 2009
    Svar

    God idé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *