Weblog staves blog

Der gik lidt kage i bogstavlegen denne fredag. X skulle det handle om, og jeg var hurtigt på pletten med mit X-indlæg, men andre havde skrevet om W. Siden blev overskriften ændret til W. Fint med mig, og ABC-Scandinavia er nu nået til W.

Det må naturligvis handle om weblog. Det lange ord på 6 bogstaver, der er blevet forkortet til et ord på 4 bogstaver, blog.

Den hjemmeside du læser dette på er en weblog. Det vil sige, det er det ikke helt, fordi den ikke fungerer som sådan. En weblog er en logbog på nettet. Derfor kaldes den af nogle huskeblog. Det er stedet, hvor det man vil huske – og dele med andre – noteres. Det man ikke vil dele med andre, men gerne huske, må noteres på gammeldags vis i en dagbog, måske kaldet uweblog.

I de 3½ år jeg har beskæftiget mig med weblogologi, har jeg forsøgt mig noget frem. Egentlig troede jeg denne blog skulle være min weblog, men det har jeg nu lavet om på, således at denne i fremtiden – når denne runde af bogstavlegen er slut – mere forbeholdes egentlige psykologiske emner.

Hvad så med hverdagsbloggeriet?

Det kommer til at foregå på en ny blog, som jeg kalder Kort og godt. Den findes på nyhedsblog.com. Den vil – hvis det glæder – blive uden reklamer i forbindelse med blogposterne. Der vil komme henvisninger til sider med reklamer, hvor jeg har skrevet noget, der vil blive orienteret om på den nye blog, men der vil også komme indlæg uden henvisninger.

Jeg håber du finder fornøjelse ved den nye blog, som du kan abonnere på i en feedreader, som sådan en hedder.

Det var så det med W – og jeg må finde et eller andet andet med X til næste fredag. Her er dog lige et billede af en tagrende af træ på Wodenalm i Virgental, som jeg skrev om med V.

Tagrende

Her er linket til andre deltageres weblogiske tanker med W.

Forrige post

Beach and Forest

Næste post

Xenonlygter og Xanthippe

Comments

 1. Pingback: ABC-Scandinavia med W « Kort og godt

 2. Svar

  Jeg synes det er en god ide at skille de psykologiske emner fra weblog-historierne. Jeg tror at vi er mange, især mænd, som er lidt bekymrede over at skrive om dagliglivet på nettet. Kvinder er mere vante til at snakke om opskrifter, strikkeri, hobby’er, (også om mænd faktisk) og børn, week-end ture, chefer og den slags. Det er som om kvinder er bedre til at danne en privat sfære omkring sig selv. Ikke alle, dog, kvinder får lige så ofte stress som mænd, men er måske mere villige til at vise det, græde, bryde sammen, som man siger, og tale om det.

  Jeg synes det er hårdt arbejde at skrive på dax2, men jeg elsker det, fordi det giver kontakt med andre verdener. Jeg nyder det, når der arrangeres blogg-treff. Da det er længe siden overvejer jeg at foreslå et blogg-treff (blog-træf på gammeldags dansk) i København ca. 5 maj eller deromkring, (lørdag d.7) måske efter en tur i Frihedsmuseet eller travetur på Langelinie hvis vi kan finde en guide 🙂

  • Mona
  • 8. april 2011
  Svar

  Jag har bloggat i 1½ år och inte tänkt på att det egentligen heter webblogg på svenska blir det 8 bokstäver). Det finns så många ord i vår vardag som har förkortats. Hur många tänker på att en bil egentligen heter automobil osv. Önskar dig en skön helgt!

 3. Svar

  Spændende med ny blog!
  Jeg kan jo ikke hitte ud af det der feedreader – så jeg nøjes med at have linket under favoritter, og ad den vej besøge en masse blogge dagligt!

 4. Svar

  Hov! Jeg kan alligevel ikke d.5., 6. eller 7. maj, en bekendt har mindet mig om at der er en anden sammenkomst. Men jeg tænkte altså bare på at det er (kan være) sjovt at arrangere noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *