Arrogant parkering

Den Danske Ordbog forklarer, at arrogant betyder adfærd “med en provokerende eller udfordrende selvsikkerhed, overlegenhed eller nedladende holdning”.

Med jævne mellemrum ser man, når danske bilister skal parkere, at det er blevet vældig moderne at parkere skødesløst eller arrogant (som man nu ser på det), idet det ikke er tilstrækkeligt med en enkelt parkeringplads. Det er bedre med to. Det tages ikke så nøje, at andre også gerne skulle kunne komme af med bilen – i vor morderne, egoistiske tidsalderer er det nok man selv kan. Sådan da.

Det mest spektakulære eksempel på arrogant parkering overværedes på en rasteplads i Tykland i sommer, på vej på ferie i Østrig.

To store Audier kom drønende og parkerede på tværs af 3 parkeringpladser, ud steg en masse mennesker, der skulle på toilettet og holde rygepause. Det er der vel ikke så meget at sige til, bortset fra at det åbenbart og hensynsløst var nødvendigt at anvende 3 parkeringspladser lige ud for toiletterne. Og ikke nok med det, parkeringspladserne var såmænd handicapparkeringspladser. Den bagatel kunne “arroganterne” naturligvis ikke lade sig anfægte af, de skulle nemlig til og have plads.

At der var tale om tyskere af anden etnisk herkomst er en ærgerlig anden bagatel, idet jeg nødig vil lyde fordomsfuld.

Forrige post

Budding i Berlin

Næste post

Golling

Comments

 1. Svar

  Hej

  Jeg tror egentlig det er irrelevant hvilken baggrund “arroganten ( 😉 )” har. Mennesket er nået til et trin i udviklingen, hvor det simpelthen har nok i sig selv og dets nærmeste. Sørgeligt men sandt.

  Mvh.

  • Jørgen Carlsen
  • 21. november 2009
  Svar

  Ja, jeg “fjerner” fordommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *