Gang i sproget

Gang i sproget kaldes en 2-årig sprogkampagne, som velsagtens har til formål at skærpe opmærksomheden på anvendelsen af sproget, som en konsekvens af, at alle og enhver skriver flittigt i det offentlige rum. I modsætning til tidligere.

En sådan kampagne er velkommen, øget bevidsthed om sproglig gøren og laden kan ikke skade, men forhåbentlig fremme en sproglig ordentlighed og svække overfladisk slattenhed.

På den til formålet oprettede hjemmeside – Gang i sproget – er der mange informationer, herunder mulighed for at tage en test, som udsiger noget om ens sprogalder. Jeg har netop prøvet. Mange af svarmulighederne ville jeg ikke anvende, men da jeg skulle vælge, måtte jeg jo gøre det. Resultatet var, at jeg er sprogligt stendød med en sprogalder på 80+. Ikke godt. Følgelig måtte jeg prøve igen. Sprogalder 15+. Ikke godt.

Prøv selv at teste din sprogalder og se hvad der sker – og skriv gerne en kommentar her efterfølgende.

Forrige post

Gang i sproget 2

Næste post

Slanketips om vægttab, jvf. DR

Comments

  • Ellen
  • 15. september 2010
  Svar

  Hahaha – jeg var også 80+
  Men jeg nægter simpelthen at blive yngre, hvis jeg så skal bruge nogle af de skrækkelige udtryk, de nævnte.
  Flere af dem kendte jeg slet ikkr…
  Der er alligevel ikke nogen, der tror, jeg er 15 – hvorfor så tale som en? Det ville vare virke latterligt hvis jeg forsøgte mig, tror jeg 🙂

   • Jørgen Carlsen
   • 15. september 2010
   Svar

   Fint med “lidelsesfæller”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *