Klokkebusk og Dronningebusk

Der er forskel på Dronningebusk og Klokkebusk (Weigela). Der sker vist en vis sammenblanding af disse to buske, så vidt jeg kan se, og da jeg lige har fortalt Donald, at jeg har begge buske i haven, er det nærliggende at illustrere forskellen.

Her følger dronningebusk (Kolkwitzia amabilis):

Dronningebusk

Herunder ses rød klokkebusk (Weigela).

Rød klokkebusk Weigela

Og her endnu en klokkebusk (Weigela).

Klokkebusk Weigela

Se også forskellen på Klokkebusk og Dronningebusk her.

Tags: , ,
Forrige post

Redelighed

Næste post

Edderkopper i massevis

Comments

 1. Svar

  Hvis man så bare kunne nøjes med at kende dem på farven! Det kunne se ud som om Weigela har små støvdragere, der stikker ud af den dybe tragt, mens Kolkwitzia har kortere støvdragere, men sådan noget kan jo snyde, når der er tale om kunstigt fremelskede planter/sorter.

  Jeg kan på det nederste billede genkende de afblomstrede frøstande. Jeg skal finde ud af hvordan man beskærer en klokkebusk.

   • Jørgen
   • 6. juni 2014
   Svar

   Jeg synes nu det er let at kende forskel, jvf. netmønsteret i Dronningebusken blomster. Der er en god vejledning at få om beskæring hvis det søges på nettet.

 2. Svar

  Vi har klokkebusken i vores have, og har haft en dronningebusk, så jeg var ikke i i tvivl.

   • Jørgen
   • 6. juni 2014
   Svar

   Det forstår jeg sagtens.

 3. Pingback: Stjernetop Dentzia | Kort og godt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *