Redelighed

Ordet redelighed dukkede af en eller anden grund op i løbet af i går.

En værre redelighed fulgte hurtigt efter.

Og det var såmænd ikke kun fordi tankerne var Venstre-orienterede.

Det var også fordi jeg dagen før i går havde købt en termostat til en radiator. Det var en god ide at vente med at gøre det til sommer, var rådet tidligere på året, for så kunne man skrue termostaten af og tage den med. Så man kunne være sikker på en få en der passede.

Det var et redeligt råd.

Jeg valgte at gøre indkøbet i et byggemarked og spurgte en medarbejder om at være mig behjælpelig med udvælgelsen. Han fandt en termostat, som han mente var den rette, men spurgte alligevel en kollega om det var den rigtige. Det var det, det var den termostat, der havde afløst termostaten fra 1971, forklarede medarbedjer 2.

Det var det bare ikke.

Der var ikke rede på ligheden.

Termostaten passede overhovedet ikke, og jeg kunne naturligvis selv have undersøgt sagen og fundet frem til den rette betegnelse. Det gjorde jeg efterfølgende og fik den forkerte byttet til den rigtige. Den passede naturligvis fint.

Men det var ikke just et redeligt råd jeg fik. Og det var en værre redelighed (omend beskeden), at jeg skulle bruge tid og penge på at ombytte produktet.

Det ville have været redeligt, hvis de to medarbejdere den første dag, havde stået ved deres uvidenhed – til fordel for kunden og virksomheden.

Tags: ,
Forrige post

D-dag 6. juni 1944

Næste post

Klokkebusk og Dronningebusk

Comments

 1. Svar

  Ja, det var en værre redelighed, der heldigvis endte godt – men man tror jo, at medarbejdere i et byggemarked ved, hvad de har med at gøre!

   • Jørgen
   • 6. juni 2014
   Svar

   Ja, men det skal man ikke ubetinget tro.

 2. Svar

  Hvis man skal have råd, der kan bruges, er det bedst at gå i XL-Byg. Silvan ansætter efter vores bedste overbevisning kun folk der ikke rigtig ved, hvad de har med at gøre – der skal man virkelig selv vide, hvad man går efter. Bauhus er normalt også udmærket.
  Nu håber jeg så bare på, at du ikke fortæller mig, at du rent faktisk var i XL … eller Bauhaus 😉

   • Jørgen
   • 6. juni 2014
   Svar

   Det var ingen af de tre nævnte steder jeg gjorde mit indkøb. Mon ikke det egentlige i historien er at jeg skal være mere forberedt end jeg var, idet der jo ofte er gode oplysninger at få på nettet.

 3. Svar

  Pga. oplevelser lig din bliver jeg så glad, når nogen kan hitte rede i det, og give de rigtige råd, men efterhånden forventer jeg det ikke. Ganske som sommeren har de så ofte sveget mig.

   • Jørgen
   • 6. juni 2014
   Svar

   Det rigtige er vel ikke at forvente gode råd, men det er nu så let at gøre det alligevel. Hvad skal de ellers med alle de medarbejdere, der går rundt i butikkerne. Vi må lære os at stille de rette udfordrende spørgsmål. Lad så i øvrigt sommeren opføre sig godt.

  • Pia
  • 5. juni 2014
  Svar

  Hvis ikke man selv ved nok om tingene kan man let blive vildledt og ikke vejledt. Her har vi ikke det problem, da Allan præcis ved hvad han skal have, som udlært vvs’er og kunne vejlede kunderne rigtigt da han arbejdede i Silvan, jævnfør Ellens svar. Selvom han ved hvad han skal have, handler han yderst sjældent andre steder end i specialbutikker, som Lystrup og VVS-grosisten som også er for almindelige private mennesker og ikke kun erhvervsdrivende.

   • Jørgen
   • 6. juni 2014
   Svar

   Det er godt med folk i huset, der ved hvad det drejer sig om, men det særligt vigtige du skriver er faktisk at man skal søge til specialbutikkerne, og gøre sine indkøb dér.

 4. Svar

  Kom til at mindes en af mine venner fra ungdomsårene, som i egenskab af bedemandsmedhjælper gjorde lig rede.

   • Jørgen
   • 6. juni 2014
   Svar

   Det danske sprog er forunderligt. Tak for den association.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *