Logbog og dokumentation

Fører du en logbog?

Næppe, men måske er det en god ide. Forklaring følger.

Jeg er kommet i tanker om en historie jeg hørte for længe siden om en direktør, der førte logbog over hvad der skete. Ganske kort, men systematisk.

Der opstod et problem i USA som medførte en retssag. Da dommeren hørte om logbogen, bad han om en oversættelse, og da det fremgik, hvad der var blevet talt i telefonen om en nat kl. 3, var det indlysende, at direktøren havde ret i sin opfattelse – og så var der ikke meget mere at komme efter. Sådan.

Min kone skriver jævnligt, men ikke systematisk om oplevelser med vore børnebørn. Vores datter ringede i dag og ville have at vide om den yngste havde haft skoldkopper.

Det kunne min kone svare på i løbet af et øjeblik, fordi hun kunne huske, at den ældste havde dem da vi kom hjem fra ferie i Østrig i september 2006 – og der stod at den lille havde haft skoldkopper medens vi var i Østrig.

Så var det altså ikke det der var problemet i vuggestuen.

Konklusion: lav en logbog eller i det mindste en dokumentation for ting og sager, det er vigtigt at huske. Der kan blive brug for det.

Forrige post

15 minutter om dagen giver 2 uger om året

Næste post

Ledelse med et suk

Comments

 1. Svar

  Det var en rigtig god idé.

  Jeg oplever også tit at finde ud af et eller andet, der er sket på en bestemt dato, hvorefter jeg tænker: Hvorfor mon det? Hvad er der sket lige før?

  Og så ville en logbog være god.

  Jeg tror, at jeg vil til at være konsekvent med det og bruge programmet Journler, som jeg allerede har downloadet og installeret for længst, men kun brugt sporadisk.

  Jo, for resten. Jeg oprettede en fysisk logbog på et tidspunkt, hvor jeg begyndte at flyve (Cessna 172 – på computeren), og så skrev jeg om mine bedrifter i luften – især om det var lykkedes mig at lande uden at crashe 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *