Tjene penge online

Dette er et afsnit i min fortløbende historie om at tjene penge på nettet. I denne november 2010, der er ved at slutte, er det 3 år siden jeg begyndte. Her følger en forklaring og lidt overvejelser.

I tidens løb har jeg altid været opmærksom på muligheden for at tjene ekstra penge på forskellig vis eller øge min blandede psykologiske landhandel med et nyt produkt. Derfor måtte jeg nødvendigvis købe et lille hæfte af Britt Malka, Tjen penge på nettet, som jeg tilfældigvis faldt over i september 2007. Jeg læste det – og fattede intet. Beslutningen blev at begyndte forfra og gøre som der stod. I november for 3 år siden oprettede jeg den første blog – og det er blevet til flere siden. Jeg har imidlertid ikke gjort alt det der stod jeg skulle gøre. Der er derfor meget at lære endnu.

Hensigten var at tjene penge, ikke nødvendigvis mange, men i alle tilfælde så udgifterne kunne overgås af indtægterne. Sådan er det blevet. Det kunne have været bedre. Jeg kunne have fravalgt visse indkøb, andre har jeg været glad for, f.eks. Britt Malkas eBog Quicksilver.

Der er ingen sammenhæng mellem den investerede tid og indtjeningen. Omvendt handler dette om passiv indkomst eller passiv indkomstgenerering. Dette skal forstås sådan, at et på et tidspunkt udført stykke arbejde vedbliver at generere omsætning. Det er der jo noget ved. Det har intet at gøre med bliv-hurtig-rig-quick-fix-tankegangen. Der skal arbejdes. Det gider man eller det gider man ikke.

Hvad er det blevet til på de 3 år? På nuværende tidspunkt er omsætningen 5-cifret, og det er den også alene på AdSense – Googles små annoncer – der også ses på denne blog. Det første år genereredes 500 kr. Ikke meget, men det beløb er øget.

Er der så forskel på, hvad der giver kroner i kassen? Ja, det er der. Denne blog med dens ca. 400 poster (det er ikke mange på 3 år) fører endnu, men den forventes at blive overhalet af en blog jeg lavede for lige godt 2 år siden. Indtjeningen her er tæt på, og er et eksempel på, at et behov er ramt. Der er meget korte indlæg på bloggen, antallet er under 100 og næsten alle indeholder et link. Den samlede arbejdsindsats er ikke over 7-8 timer. Logikken er naturligvis at finde flere af den slags nicher, hvor behovet rammes så godt som her og hvor arbejdsindsatsen er beskeden. Ikke alle blogs er lavet med det formål at give omsætning. Skulle det alligevel ske er det fint.

Der kunne skrives meget mere om mange detaljer – det skal jeg ikke trætte læseren med, men nøjes med at skrive lidt om de overordnede erfaringer. Det er ikke det samme som at jeg gør, hvad jeg mener er en god ide at gøre. Som pensionist har jeg heldigvis friheden til at gøre som det passer mig på min egen ineffektive måde.

Når man læser om at tjene penge på nettet er der to nøglebegreber der igen og igen tordnes i hovedet på de håbefulde begyndere eller frafaldne. Det er handling og vedholdenhed.

Jeg synes følgende 4 nøgleord er vigtige (med de overlapninger der måtte være):

 1. Handling – der sker ikke noget før noget gøres.
 2. Tålmodighed (i begyndelsen) – det varer en tid inden der kommer gang i omsætningen.
 3. Vedholdenhed – kommer du til valget mellem at opgive eller klø på, er det vigtigt at mærke sit forhold til vedholdenhed.
 4. Selvdisciplin – lad være med at udvikle afhængighed og blive blogaholiker. Arbejd og hold fri.

En anden måde at forholde sig til nøgleordene på er følgende:

 1. Producer.
 2. Administrer. (At tjekke omsætningen er en del af kontorarbejdet, gør det sjældent).
 3. Forbedre og udvikle.
 4. Søg løsninger, læs og lær – og implementer.
 5. Leg og vær kreativ.
 6. Lad være – tænk over antallet af nyhedsbreve du synes du skal have og informationsoverbelastningen, der uhyre let opstår.
 7. Gør en ting færdig ad gangen, vent med at købe mere til du har styr på det du er ved at udvikle.
 8. Pas på tidsrøvere. Undgå »jeg skal lige…«. Prioriter det der er vigtigt højt.
 9. Sæt tid af – og luk forretningen for i dag, når tiden er gået.

Skriv gerne erfaringer og gode råd om at tjene penge på nettet som en kommentar herunder.

Forrige post

Vinter over Danmark

Næste post

Motto i snevejret

Comments

  • Mike
  • 30. november 2010
  Svar

  Hej Jørgen,

  Super indlæg!

  Som en med-student på Quicksilver kurset kan jeg kun give dig ret. Det handler om at handle. Og det handler om ikke at give op hvis du ikke ser de ønskede resultater idag, i morgen eller i næste måned. Bliver du ved vil det med tiden lykkes for dig.

  Dette indlæg er helt klart værd at læse for alle der vil tjene penge online, eller have succes i andre af livets sammenhænge.

  -Mike

 1. Svar

  Det er værdifulde tips, du videregiver her. Ja, handling og vedholdenhed er vigtige ingredienser, men du sætter fokus på nogle andre vigtige også. Jeg kunne specielt godt lide “Lad være – tænk over antallet af nyhedsbreve du synes du skal have […]” og “Pas på tidsrøvere”. Og også, at det er vigtigt at sætte tid af og STOPPE efterfølgende.

  Der er andet her i livet end at tjene penge på nettet, også selv om det er sjovt 🙂

  Til lykke med at være nået så langt, som du er. Det er længere end de fleste.

 2. Svar

  Det var rigtig interessant læsning, som jeg skal læse igen, når jeg har tid til at fordybe mig i det du skriver.
  Tak fordi du vil indføre os andre i denne ukendte internetverden. Okay – ukendt for mig 😉

  • Mette
  • 15. december 2010
  Svar

  Hej Jørgen
  Et spændende og velskrevet indlæg om at tjene penge online. Du har nemlig helt ret. Jeg startede min karriere som blogger på nettet for et halvt års tid siden og har lært en del, men har fortsat meget at lære. Jeg kan begynde at se resultaterne af mine anstrengelser i form at bygge en masse små blogs op. Min bedste indtjeningskilde er http://www.sanseintegration.blogspot.com, hvor jeg ikke længere skriver ret mange indlæg fordi jeg er gået videre til nye spændende projekter. Den får flere og flere besøgende uden jeg gør noget for det, men det meste af min trafik kommer fra Google. Den står og generer en pæn sum penge hver måned.

  Det er super sjovt at tjene penge på interesser – men der er en tid til alt. Jeg er mor til 3 mindre børn, så der er begrænset tid at give af til at være på nettet.

  Spændende blog du har her i øvrigt!

 3. Svar

  Hej Jørgen

  Tak for dine betragtninger. De er værdifulde – og især fordi der er muligheder for ekstra trafik. Du har en Twitter-profil, men bruger den sjældent. Til gengæld har f.eks. dine fotos været interessante, og jeg har været blandt dem som har retweetet. Dén kilde til trafik ville jeg fokusere mere på i 2011 for at øge din indtjening.

  Det samme gælder Facebook. Du kan hente meget trafik ad denne vej, og særligt hvis du laver en gruppe med specielle temaer der skaber god direkte trafik fra interesserede folk.

  Jeg må dele rosen af Britts materiale. Hun er en dygtig kvinde, og jeg har også linket til flere af hendes produkter fordi hun – som altid – både skriver godt og spændende om de emner hun behandler.

  Fortsæt det gode arbejde. Jeg er stensikker på din niche kan give endnu mere – også i passiv indkomst. Bare du bruger de rigtige kanaler til at generere endnu mere trafik.

  Held og lykke i 2011. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *