Vi dør før eller siden før eller siden

Forleden bemærkede jeg en information om alkoholindtag i nyhederne.

Vinsmagning (24)

Det er i orden at drikke en genstand om dagen, hvilket endda kan være en god ide, men et indtag af mere end en genstand om dagen synes at have den konsekvens, at vi dør før og ikke siden, når vi før eller siden dør.

Det bliver spændende at se om Sundhedsstyrelsen ændrer ugegrænserne for anbefalinger af maksimalt antal genstande, idet man vel ikke kan have at en styrelse har anbefalinger, der medfører tidligere død.

I går bemærkede jeg på cnn.com, at studier har vist at indtag af for lidt eller for meget kulhydrat (henholdsvis under 40% og over 70%) er sammenhængende med en tidligere død end hvis man indtager en moderat mængde.

Berlingske omtaler samme d.d. og her ser man yderligere at folk der har erstattet kulhydrat med kød skal sørge for at få ekstra fibre.

At vi før eller siden dør er hævet over enhver tvivl. Om vi gør det lidt før eller lidt senere er det store spørgsmål.

Uanset om det bliver før eller siden før eller siden, håber jeg det bliver dagen før du skal på plejehjem. Eller sådan cirka.

Tags: , , ,
Forrige post

Om det danske ord awareness

Næste post

Udflugt til Møn

Comments

 1. Svar

  Der er vist ikke tvivl om, at man kan drikke sig ihjel. De rigoristiske regler for mænd og kvinder eller rettere for store og små kroppe skal vel egentlig blot ses som en hjælpende grænse.

  Alting med måde. Man kan også dø af at spise for mange æg.

   • Jørgen
   • 18. august 2018
   Svar

   Det kan man – og reglerne er anbefalinger, som du påpeger.
   Almindeligt mådehold er næppe skadeligt.

 2. Svar

  Hvis man læser om, hvor meget sydeuropæere drikker af alkohol og deres livslængde, tyder det mere på, at usund mad tager livet for tidligt af danskerne.
  En rapport fra OECD afslører, at den gennemsnitlige levealder i Frankrig er blandt de højeste i den vestlige verden. Og kun én ud af syv franskmænd er fede. Her er tallet et ganske andet.

  • Jørgen
  • 18. august 2018
  Svar

  Vi har vist ikke helt forstået at indrette os på en hensigtsmæssigt kalorieindtag her i landet. Mon overdreven hygge med grillbrøffer og sodavand mv er synderen? Eller lider vi af andre vildfarelser?

 3. Svar

  Jeg har også læst det med kulhydrater, fedt, fibre, proteiner og deres indbyrdes ideelle fordeling. Det der var sølv i går, er guld i dag og gift i morgen.
  Jeg tror på, at man skal gøre det, som man har det godt med, og tager man på af det, er det næppe godt for én, men taber man sig, kan det lige så næppe være helt galt, det man gør.
  Og herregud – et år fra eller til, hvad betyder det dog? Det er da vigtigere, at man er mobil og frisk, så er i hvert fald jeg ligeglad med, om jeg bliver 84 eller 85.
  Er jeg overbevist om lige nu …

   • Jørgen
   • 18. august 2018
   Svar

   Alt for meget informationsforskrækkelse er ikke af det gode, så gør man hvad man synes om med måde går det næppe helt galt. Lad os håbe vi kan holde os friske til det sidste – om det så bliver lidt før eller siden.

 4. Svar

  De fleste af os her i kommentarfeltet har vel en alder som gør, at vi har oplevet et utal af mere eller mindre frelste leveråd.
  Grundliggende er der vel intet så farligt som at leve. Det skulle da lige være at lade være.

  Dog. Rygerne i vor omgangskreds er med en enkelt undtagelse begravede.
  Det der med, at rygning er usundt og svært livsforkortende er der nok noget om.

   • Jørgen
   • 20. august 2018
   Svar

   Jeg tror du har ganske ret, også i at det er ugunstigt at ryge.

 5. Svar

  jeg har det lidt svært med alle disse anbefaling og især skiftet mellem dem, som selvfølgelige bare siger, at læger og forskere bliver dygtigere og, dygtigere, og det er jo i sig selv godt.

  Når det så er sagt nyder jeg alligevel mine måltidskasse fra Aarstiderne. Jeg kan godt lide at vide, at det jeg spiser er sundt og rigtigt.

   • Jørgen
   • 23. august 2018
   Svar

   Det er godt at spise sundt og rigtigt – og i passende mængder.

 6. Svar

  At slutningen på forhånd er givet, kan man ikke komme uden om.

  Det er også uden for enhver tvivl, at man kan forkorte sit liv med diverse “nydelsesmidler” samt forkert kost, hvad det så er i denne uge. Man kan også blive kørt over af en bus og dø af det.

  En balanceret tilgang er vel svaret, herunder at man slet ikke skal drikke så meget, at man er i nærheden af at miste balancen.

   • Jørgen
   • 10. september 2018
   Svar

   Tak for kommentaren og velkommen til.
   Jeg synes også en balanceret tilgang til livet er et nøglebegreb. Det kan undertiden dog være vanskeligt at gøre sig klart hvad balancen består af. Mådehold er formentlig en del af begrebet.

 7. Svar

  En lille tilføjelse (er kommet bagud med at læse blogs): Den kostkonsulent . jeg konsulterede i maj måned sagde, at min krop, efter lang tids indtag af Aarstiderne “Slank 24/”, var fuldstændig affedtet og skreg efter fedt.

  Jeg har spist nogle nødder for at a hjælpe det.

   • Jørgen
   • 1. september 2018
   Svar

   Det er sandelig vanskeligt at gøre det rigtige. Du må tage en slurk olivenolie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *