SuperBest marineret

Den tænksomme læser vil naturligvis tænke at overskriften lyder som det rene vrøvl. Det er naturligvis også tilfældet, men samme tænksomme læser ville måske ikke have reageret sådan, hvis der havde stået “Provence marineret” som overskrift.

Men hvad er egentlig forskellen?

Hverken SuperBest eller Provence er selvfølgelig marinerede i noget som helst – men det er faktisk det der står. Det ville straks være bedre hvis begge marineringer havde været i et ord.

Hvorfor nu denne larm over ord?

Jo, for et par uger siden kom jeg til at læse i en tilbudsavis fra SuperBest, og jeg kunne ikke befri mig for at genlæse og huske et tilbud fra slagteren. 6 forskellige retter, som lige var til at varme op, hvis man tog låget af. Det var hvad det var, men 5 af disse retter var marinerede med hver sin marinade. Og – nu kommer det – marineringen var angivet på 3 forskellige måder.

En ret var ostemarineret – i et ord.

En anden ret var Cognac-marineret med bindestreg. En marinering til var med bindestreg.

En fjerde ret var Provence marineret i to ord. Og en marinering til var i to ord.

Hvorfor mon reklameavisproducenten synes det skal skrives så usystematisk? Jeg kender ikke svaret, men vil gerne høre herom i en kommentar.

Det er et trist niveau, når man tænker på, hvilket højt niveau min lokale SuperBest søger at holde altid. Hvad med at stille krav om lidt mere sprogsans til tekstforfatterne?

Forrige post

Vilje til

Næste post

Edderkop med indpakkeet flue

Comments

  1. Svar

    Rigtigt set. Problemet skyldes, at mange firmaer sparer på prisen for korrektur. De udnævner en kontorassistent med lidt handelsskole-erfaring i salg & service til salgsansvarlig, og så bliver titlen til en del af bonussen.

    Alt i alt gør det at virksomheden sparer penge, men så altså også får en dårligere tekst. Vi kunne så formode at mange undlod at handle den slags steder, men dér viser det sig, at selv Fakta-kataloget sælger.

    Folk er blevet tvunget til discount, med andre ord. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *