Nytårskoncert 2014

De senere dage har jeg gået og tumlet med tanken om at lave et dagligt indlæg i 2016 med datoen som titel, således at følgende skulle have været 1. januar 2016, men klogeligt har jeg truffet den beslutning, at sådan bliver det ikke. Det viste sig jo hurtigt, at sådan blev det ikke.

2015 sluttede med en selvmodsigende information.

Lidt i midnat kunne man erfare, at årets sidste slag fra Rådhusuret ville finde sted om få minutter. De sidste slag havde da vist lydt på det tidspunkt, idet den kære speaker straks efter forrige ytring meddelte, at 2016 begynder når det første slag lyder. At det første slag er en tone, gør i denne sammenhæng ikke noget. De lyde speakeren omtalte som årets sidste var faktisk næste års første. Så er tonen, om jeg så må sige, lagt fra starten.

1.1.2016

Jeg ville gerne høre nytårskoncerten fra Wien fra begyndelsen og søgte derfor information om, hvornår den begyndte på tysk tv. Som det ses truer de danske oversigtsproducenter med en genudsendelse eller mon de har forsøgt at sætte tiden tilbage, måske i håbet om at gøre det bedre. Man fastholdt under udsendelsen, at det var 2014-koncerten, men det var det nu ikke. Den var ganske live.

Man kan jo godt være en smule træt den 1. januar, når ens normale sengetid er overskredet med mange timer. Det hjælper imidlertid at gå en tur på godt en time. Vi mødte ikke så få. Mange, især yngre mennesker, sagde Godt Nytår, hvilket er dejligt. De har måske tænkt “Mindre selfiestang, mere nærvær”.

Tags: , ,
Forrige post

Fyrværkerivejr

Næste post

En nytårshilsen – fra Ecuador

Comments

 1. Svar

  Sikke noget rod. De må da være i stand til at finde ud af præcist hvornår det nye år begynder.

  Tænk hvis man kunne spille året igen, ligesom de troede de spille nytårskoncerten fra 2014. Tænk hvis man kunne begynde forfra, selvfølgelig med den viden og erfaring man faktisk havde opnået. Det kunne jeg godt tænke mig 🙂

  Mere nærvær og mindre selfiestang lyder rigtig godt. Det synes jeg, vi har behov for.

   • Jørgen
   • 6. januar 2016
   Svar

   Det nye år begynder ved det første slag (tone) og derfor er det jo noget vrøvl at samme slag er årets sidste.
   Ja, tænk hvis man kunnespille året igen- og justere lidt …

  • Jan
  • 5. januar 2016
  Svar

  Den der fangede jeg ikke – jeg tændte bare og satte mig for at nyde den nytårskoncert som jeg altid gør 🙂 .

  Vi gik også en tur og dem vi mødte var til gengæld stort set alle på vores egen alder +/- 10 år. Og det var godt nok EFTER nytårskoncerten.

   • Jørgen
   • 6. januar 2016
   Svar

   Billedet er fra TV-apparatets indbyggede programoversigt, idet jeg ville se, hvornår koncerten var på tysk TV. Her sendes den i hele sin udstrækning, hvad den jo ikke gør på dansk TV.

 2. Svar

  Personligt har jeg nu altid kun haft et skuldertræk tilovers for, at det skulle være så vigtigt, om det er første eller sidste tone fra tårnet. Det er jo kun en arbitrær definition, da det nye år vil komme snigende fra øst til vest i landet over en halv times tid – når man ikke regner Bornholm med – men jeg er da enig i, at ‘autoriteterne’ burde have styr på den definition.

   • Jørgen
   • 6. januar 2016
   Svar

   Ikke uenig. Jeg har bare ikke lagt mærke til at man siger årets sidste slag kommer om lidt, hvis man ellers plejer sige sådan, når det nu ikke er tilfældet.

 3. Svar

  Rod, rod, rod.
  Jeg kan godt lide, at der er andre end jeg, der hurtigt ændrer på fortsætterne, efterhånden som virkeligheden sniger sig ind på en.
  Sådan en tur på 1. nytårsdag er ikke at foragte – og der var også mange her at sige Godt Nytår til.

   • Jørgen
   • 6. januar 2016
   Svar

   Ja, der er for meget rod. Flere burde gå tur ikke kun nytårsdag, men langt hyppigere.

 4. Svar

  Tidstagning er noget underligt noget – man skal passe morderlig meget på ikke at blive forblændet af hellige datoer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *